İŞKUR TYP başvuruları başladı mı? 2019 Okullara güvenlik alımı ne zaman yapılacak?

Okullara güvenlik alımı sürecinde değişikliğe gidildi. İŞKUR tarafından yapılan açıklamada, okullara güvenlik alımının TYP kapsamına dahil edildiği bildirildi. Bu gelişmelerin ardından İŞKUR TYP başvuru sürecinin ne zaman olduğu araştırılmaya başlandı. Peki, İŞKUR TYP başvuruları başladı mı? 2019 okullara güvenlik alımı ne zaman yapılacak? İşte ayrıntılar...

Giriş Tarihi 06 Eylül 2019, 14:52 Güncelleme 06 Eylül 2019, 14:52
İŞKUR TYP başvuruları başladı mı? 2019 Okullara güvenlik alımı ne zaman yapılacak?

İÇİNDEKİLER

Okullara güvenlik alımı ne zaman yapılacak? İŞKUR'un TYP kapsamına alınan okullara güvenlik alımı süreci merak ediliyor. Geçtğimiz günlerde İŞKUR tarafından yapılan açıklamada, okulların güvenliğinin sağlanması amacıyla güvenlik personel alımları Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamına alındığı bildirilmişti. Peki, İŞKUR TYP başvuruları başladı mı? 2019 okullara güvenlik alımı ne zaman yapılacak? İşte konu ile ilgili merak edilenler..

OKULLARA GÜVENLİK ALIMI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Okullar 9 Eylül'de 2019-2020 eğitim öğretim dönemi için açılacak. İŞKUR'u güvenlik alımı açıklamasının ardından vatandaşlar alımların ne zaman yapılacağını araştırmaya başladı. Ancak, alımların hangi tarihte yapılacağı bildirilmedi. Tarih belli olduğunda haberimizin içeriğinde yer alacak.

İşte yayımlanan o duyuru:

"AKTİF İŞGÜCÜ HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 - 12/3/2013 tarihli ve 28585 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Aktif İşgücü Hizmetleri Yönetmeliğine aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

"GEÇİCİ MADDE 8 - (1) 2019-2020 ve 2020-2021 eğitim öğretim yıllarında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okulların güvenliğinin sağlanmasına yönelik Toplum Yararına Program düzenlenebilir. Bu şekilde düzenlenecek programlarda 65 inci maddenin birinci fıkrası hükümleri ve dördüncü fıkrasında yer alan belirli bir mesleğe yönelik TYP'lerin değerlendirilmeye alınmayacağına yönelik hüküm uygulanmaz."

MADDE 2 - Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 - Bu Yönetmelik hükümlerini Türkiye İş Kurumu Genel Müdürü yürütür."