Ücretli öğretmenlik başvuruları ne zaman son? 2019 E Devlet ücretli öğretmenlik başvuru nasıl yapılır?

Ücretli öğretmenlik başvuruları devam ediyor. E Devlet üzerinden gerçekleştirilen ücretli öğretmenlik başvuruları ile birlikte adaylar heyecanlı bekleyişini sürdürüyor. Başvuru yapacak adaylar başvuruların ne zaman biteceğini araştırıyor. Peki, Ücretli öğretmenlik başvuruları ne zaman son? 2019 E Devlet giriş ile ücretli öğretmenlik başvuru nasıl yapılır?

Giriş Tarihi 30 Ağustos 2019, 16:22 Güncelleme 30 Ağustos 2019, 16:22
Ücretli öğretmenlik başvuruları ne zaman son? 2019 E Devlet ücretli öğretmenlik başvuru nasıl yapılır?

İÇİNDEKİLER

Ücretli öğretmenlik başvuruları ne zaman sona eriyor? Milli Eğitim Bakanlığı ücretli öğretmenlik alımı için başvurular 29 Ağustos'ta başladı. Başvuru işlemlerini gerçekleştiren adaylar sonuçları heyecanla beklerken, henüz başvuru yapamayanlar başvuruların son gününü araştırıyor. Peki, Ücretli öğretmenlik başvuruları ne zaman son? 2019 E Devlet giriş ile ücretli öğretmenlik başvuru nasıl yapılır? İşte detaylar...

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURULARI NE ZAMAN SON?

29 Ağustos'ta başlayan ücretli öğretmenlik başvuruları 6 Eylül'da sona eriyor. Başvurular 6 Eylül 2019 tarihinde değerlendirmeye alınacağından dolayı bu tarihten itibaren yapılacak başvurular değerlendirmeye alınmayacak.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Ücretli öğretmenlik başvuruları e-Devlet üzerinden gerçekleştiriliyor. Başvuru sahipleri, e-Devlet'e giriş yaptıktan sonra 'Milli Eğitim Bakanlığı/Ücretli Öğretmenlik Başvurusu' başlığına tıkladıktan sonra gerekli adımları takip ederek başvuru işlemlerini gerçekleştirecekler.

tıklayarak, başvuru formunda yer alan bilgilerini teyit ederek ileri butonuna tıklayacak. Tercih aşamasında ise mezun olunan okul kapsamında birden fazla mezuniyet bilgisi tercih edilebilecek.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURU YAPABİLMEK İÇİN TIKLAYIN

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

* Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan bağlanmış emeklilik, yaşlılık ya da malullük aylığı bulunmaması,

* Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

* 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu 48. maddesindeki genel şartları taşımak,

* Devlet memurluğundan ya da öğretmenlikten ihraç edilmeyi gerektiren ceza almamış olmak.

* Ücretli öğretmenlik başvurusu için KPSS puanı şartı bulunmamakla birlikte, formasyon şartı bulunmamasına karşın formasyona sahip kişiler daha avantajlı olacak.

E-Devlet Şifresi Nereden Alınır?

E-devlet kapısına giriş yapabilmek için kullanıcıların E-devlet şifresi alması şartı mevcuttur. E-devlet şifresini sis-teme giriş yapmak isteyen vatandaşların PTT Merkez Müdürlüklerinden veya yetkili şubelere T.C kimlik kartlarıyla başvuruda bulunması yeterlidir. Üzerinde T.C kimlik numaralarının bulunduğu fotoğraflı bir kimlik kartı ile (nüfus cüzdanı, evlilik cüzdanı, pasaport, ehliyet, avukat kartı, mavi kart, ikamet tezkeresi, hakim veya savcı kimlik kartla-rı) yurt içindeki PTT şubelerinden 2 TL karşılığında E-devlet şifrenizi almanız mümkündür. Yurt dışında bulunan vatandaşların ise; E-devlet şifresini temin etmek için elçilik ya da konsolosluklara bizzat müracaat etmesi gerekir.

E-devlet Şifresi Nasıl Değiştirilir?

E-devlet sistemine şifre ile ilk defa giriş yapan kullanıcılar güvenlik nedeniyle otomatik olarak "Şifre Değiştirme" sayfasına yönlendirilir. Bu durumda, PTT'den aldığınız şifreyi girmeniz ve ardından da kendinizin belirleyeceği ve istenilen özelliklerden oluşan yeni şifrenizi girmeniz istenir. Bu işlemleri tamamladıktan sonra yeni şifreniz ile sisteme dilediğiniz zaman giriş yapabilirsiniz.
Kayıt sonrasında sisteme giriş yapmış vatandaşlar dilerse "Şifre ve Güvenlik Ayarlarım" sayfasından şifre değişikliği işlemlerini gerçekleştirebilir. Ayrıca PTT şubelerinden tekrar şifre alarak da şifre değiştirebilirsiniz.