Kaç puanla memur olunur? 2019 memur ataması taban tavan puanlar! KPSS 55, 65, 75 puan alan memur olabilir mi?

KPSS puan durumuna nazaran tercih meydana getirecek adaylar dikkatini ÖSYM'ye çevirdi. 4 yıllık üniversite mezunu binlerce memur talibinın katılım sağladığı 2019 KPSS (lisans) imtihanının sonuçları açıklanmasıyla beraber, 55 puan, 60 puan, 65 puan, 70 puan, 75 puan ve 80 puan ile hangi kurumlara müracaat yapılacağı araştırılıyor. KPSS neticelarının açıklanmasıyla beraber tercih süreci başlamış olacak. Devlet memuru olarak atanmak için taban puan belli olacak ve kurumlar duyuru yayımlayacak. Genel Kültür - Genel kabiliyet, Eğitim Bilimleri ve alan sınavlarına girenler belirtilen şartlara nazaran başvuru yapabilecek.

Giriş Tarihi 30 Ağustos 2019, 12:03 Güncelleme 30 Ağustos 2019, 12:03
Kaç puanla memur olunur? 2019 memur ataması taban tavan puanlar! KPSS 55, 65, 75 puan alan memur olabilir mi?

İÇİNDEKİLER

Kamu Personeli Seçme Sınavı açıklanmasıyla birlikte tercih süreci başlayacak. Uzun bir süredir sınava hazırlanan memur adayları KPSS'den 55, 60, 65, 70, 75, 80 ve daha üzeri puan almaları halinde hangi kuruma başvuru yapabilecek. 2019 puanların açıklanmasıyla birlikte kamu dairelerine alımlar başlayacak. Peki hangi kurumlar kaç KPSS puanı ile alım yapıyor? Devlet memuru olarak atanmak için taban puan... ÖSYM'nin resmi sayfası http://osym.gov.tr/ sayfasından yayınlanacak olan tercih kılavuzunu inceledikten sonra Aday İşlemleri sayfasından KPSS tercihleri yapılabilecek. Aday işlemleri sayfasına giriş yapabilmek için aday şifresine ihtiyacınız olduğunu unutmayın.

KPSS SONUÇLARI AÇIKLANDI

ÖSYM tarafından 2019 Kamu Personel Seçme Sınavı lisans düzeyi sonuçları "https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden açıklandı.

KPSS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

2019 KPSS 50, 55, 60, 65, 70,75,80 puanla memur alımı yapılmaktadır. Kurumları vereceği şartları doğrultusunda ÖSYM tercih kılavuzuna göre memur ataması yapılmaktadır. Fakat her dönemde memur alımı koşulları değişmektedir. Aşağıdaki adımları uygulayarak devlet memuru olarak atanmak için başvuru yapabilirsiniz.

ÖSYM'nin resmi sayfası http://osym.gov.tr/ sayfasından yayınlanacak olan tercih kılavuzunu inceledikten sonra Aday İşlemleri sayfasından KPSS tercihleri yapılabilecek. Aday işlemleri sayfasına giriş yapabilmek için aday şifresine ihtiyacınız olduğunu unutmayın. Eğer şifrenizi unutursanız E Devlet üzerinden de sisteme giriş yapabilirsiniz. Aday İşlemleri sayfasına T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile giriş yaptıktan ve "Tercih Bildir" alanına tıklayın, sonra ekrandaki açıklamalara göre hareket edebilirsiniz.


GÜNCEL MEMUR ALIMI İLANLARI

ADALET BAKANLIĞINA MEMUR ALIMI (PUAN ŞARTI YOK)

Adli Tıp Kurumu toplamda 57 kişilik boş kadro ile, 4 Biyolog, 9 Diğer Hizmet Personeli (Kimyager), 3 Büro Personeli, 6 Destek Personeli (Hizmetli), 3 Destek Personeli (Şoför), 2 Teknisyen, 2 Hemşire, 3 Laborant, 3 İnfaz ve Koruma Memuru (Kadın), 21 Sağlık Teknikeri ve 1 Diğer Sağlık Personeli (Sağlık Teknisyeni olmak üzere alım yapılacak. Başvurular 06 Eylül 2019 tarihi itibariyle başlayacak.

KPSS 55 PUAN İLE İTFAİYE ERİ ALIMI

Isparta İli Sütçüler Belediye Başkanlığı bünyesindeki memur eksikliğini gidermek için 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar doğrultusunda 10. Kadro dereceli 4 kişilik boş kadro ile İtfaiye Eri alımı yapacak. ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP3 puan türünden en az 55 puan almış adaylar 09 Eylül 2019 tarihi itibariyle başvuru yapabilecek.

CTE 300 İDARE MEMUR ALIMI! KPSS EN AZ 70 PUAN

Adalet Bakanlığına bağlı olan Ceza ve Tevkiefevleri Genel Müdürlüğü bünyesindeki memur eksikliğini karşılamak üzere 300 kişilik boş kadro ile idare memuru alımı yapılacak. ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış adaylar en geç 02 Eylül 2019 tarihe kadar başvuru yapabilecek.

KPSS PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Sınavda yer alan her test kendi içinde değerlendirilecektir. Her testte, örneğin Genel Yetenekte, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar bulunacak, bu puanların ortalama ve standart sapmaları kullanılarak standart puanlar hesaplanacaktır.

MEB tarafından, ÖABT kapsamında sınav yapılmayan yabancı dillerdeki alanlarda (Almanca, Arapça, Çince, Fransızca, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Rusça) öğretmen atamalarında, ÖSYM tarafından yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) sonuçlarından oluşturulan KPSSP120 puan türünü kullanacaktır. Bu puanın hesaplanmasında ilgili yılda alınan YDS/1 (İlkbahar Dönemi)/e-YDS sonuçları kullanılacaktır.

KPSSP120 puanı hesaplanırken kullanılacak yabancı dil standart puanının hesaplanmasında, adayların ilgili yılın YDS/1 (İlkbahar Dönemi)/e-YDS sonucu kullanılacaktır. KPSSP120 puanı hesaplanacak adayların, YDS puanlarının ortalama ve standart sapma değerleri, her yabancı dil için ayrı ayrı hesaplanacak, bu değerler kullanılarak adayların yabancı dil standart puanları hesaplanacaktır.

Bir testte, en az 1 ham puanı (net) bulunmayan adaylar bu test için yapılacak hesaplamalara alınmayacaklar ve bu adaylara bu test için standart puan hesaplanmayacaktır. YDS'de en az 1 ham puanı bulunmayan adayların yabancı dil standart puanı hesaplanmayacaktır.

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır.

Tablo-1'deki testlerden elde edilen standart puanlar ağırlıklandırılarak hesaplanacak olan KPSS puan türleri Tablo2'de gösterilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşları bu puan türleri arasından seçecekleri KPSS puanlarını kullanacaklardır.

Tablo-2'de gösterilen ağırlıklara göre, testlerden ve YDS puanlarından elde edilen standart puanlar kullanılarak ağırlıklı standart puanlar (ASP) hesaplanacaktır. Bir aday için herhangi bir ASP'nin hesaplanabilmesi için bu adayın söz konusu ASP'nin hesaplanmasında kullanılan standart puanların tümünün olması gerekir.

Adayların ASP'leri kullanılarak KPSS puanları hesaplanacaktır. KPSS puanlarının hesaplanmasında aşağıdaki formül kullanılacaktır. Böylece her KPSS puan türü için 100 üzerinden KPSS puan dağılımı elde edilmiş olacaktır. Kamu kurum ve kuruluşları, adayları, A Grubu Kadrolar için giriş sınavlarına KPSS puanlarına göre çağıracaklar, giriş sınavı yapmayacak olan kamu kurum ve kuruluşları atamalarda doğrudan KPSS puanlarını kullanacaklardır.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmenliği alanlarının ikisinde de sınava giren adaylara iki ayrı KPSSP121 puanı hesaplanacaktır.

KPSS HAKKINDA

Kamu kurum ve kuruluşlarının bazı kadro ve pozisyonlarına, "Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik" hükümleri uyarınca ÖSYM tarafından yerleştirme yapılmaktadır. Yukarıda sözü edilen Yönetmeliğin 2. maddesinde, kamu görevlerine ilk defa atama yapılacak kadrolar A Grubu Kadrolar ve B Grubu Kadrolar olmak üzere ikiye ayrılmıştır.

a) A Grubu Kadrolar; Başbakanlık, Bakanlıklar, bunların müsteşarlık, başkanlık ve bağımsız genel müdürlük düzeyindeki bağlı ve ilgili kuruluşları ile bağlı ortaklıklarındaki, özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen ve belirli bir yetişme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutulan mesleklere ilişkin kadro ve görevler ile il özel idareleri ve belediyelerin teftiş kurullarına,

b) B Grubu Kadrolar; kadroları 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin eki listelerde yer alan, genel ve özel bütçeli kurumlarla bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar, kanunlar ile kurulan fonlar ve kefalet sandıkları, il özel idareleri ve belediyeler, il özel idareleri ve belediyelerin kurdukları birlikler ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında yukarıda (a) bendinde belirtilmiş olan meslekler dışında, ilk defa kamu hizmeti ve görevlerine atama yapılacak kadro ve görevlere atanacaklar içindir.

KİMLER DEVLET MEMURU OLABİLİR?

Devlet memuru olmak isteyenler 18 yaşını doldurmak zorunda ancak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak başlıca talep edilen şartlar arasında yer almaktadır.

Bazı kurumlara göre en az 18 ve en çok 30,40, 65 yaş şartına uygun olmak zorunludur.

Kamu kurum ve kuruluşlarının kadro taleplerine uygun eğitim seviyesinden mezun olmak gerekmektedir. Bu lise, lisans ve önlisans olarak bilinmektedir.

Devlet memuru olmak istiyorsanız kamu haklarından mahrum sayılmamanız gerekmektedir.

Devlet memuru olmak isteyenler en az lise mezunu olmalıdır ve KPSS'den geçerli puan alması zorunludur.