KPSS şartsız 50, 60 ve 70 KPSS puanıyla devlet kurumlarına memur alımı başvuru şartları nedir?

Kamuya KPSS şartsız aynı zamanda 50, 60 ve 70 KPSS puanıyla memur alımı yapılacak. Kamu kurumlarının farklı yöntemler ile yayınladıkları ilanlar sayfamızda yer almaktadır. Aynı zamanda çeşitli pozisyonlar için memur alınacak. Bu memur alım ilanlarında yer alan açık kadrolar, ilanlara başvuru şartları ve alım yapılacak kadrolar haberimizde olacak. Kamu kurumları tarafından yayımlanan personel alım ilanlarında farklı eğitim seviyelerinden mezun adaylar için ilanlar bulunuyor. Haberimizin başlığımızda belirttiğimiz gibi kamuya yapılan memur alımlarının bir bölümü KPSS şartı olmadan ilan edilirken diğer bölümü ise 50, 60 ve 70 KPSS puanları ile adaylara duyuruluyor.

Giriş Tarihi 23 Ağustos 2019, 09:44 Güncelleme 23 Ağustos 2019, 09:46
KPSS şartsız 50, 60 ve 70 KPSS puanıyla devlet kurumlarına memur alımı başvuru şartları nedir?

İÇİNDEKİLER

KPSS şartsız 50, 60 ve 70 KPSS puanıyla devlet kurumlarına memur alımı başvuru şartları nedir? Kamu kurum ve kuruluşlarına farklı KPSS puan şartları ile memur personel alımları yapılıyor. Bu alımlarda çok sayıda kadroda personel alımı yapılacağı adaylara ilan ediliyor. Bu ilanlardan bazılarını tek bir haberde siz okuyucularımız için derledik. Kamu kurumları tarafından yayımlanan personel alım ilanlarında farklı eğitim seviyelerinden mezun adaylar için ilanlar bulunuyor. Lise, önlisans ve lisans mezunu adaylar için yayımlanan derlediğimiz bu ilanlar için başvuru yapacak adaylar başvurularını aşağıda yer alan detaylara göre yapacaklar.

KAMUYA KPSS'Lİ/KPSS'SİZ MEMUR ALIM İLANLARI

Kamu kurumları tarafından yayımlanan personel alım ilanlarında farklı eğitim seviyelerinden mezun adaylar için ilanlar bulunuyor. Lise, önlisans ve lisans mezunu adaylar için yayımlanan derlediğimiz bu ilanlar için başvuru yapacak adaylar başvurularını aşağıda yer alan detaylara göre yapacaklar.

ALIM YAPACAK KAMU KURUMLARI

Haberimizin başlığımızda belirttiğimiz gibi kamuya yapılan memur alımlarının bir bölümü KPSS şartı olmadan ilan edilirken diğer bölümü ise 50, 60 ve 70 KPSS puanları ile adaylara duyuruluyor.

Bu çerçevede alım yapacak kamu kurumları ve talep ettikleri KPSS şartı detayları şu şekilde,

KPSS'siz memur alımı yapacak olan kurum; Dışişleri Bakanlığı

50 KPSS ile memur alımı yapacak olan kurum; Malatya İnönü Üniversitesi

60 KPSS ile memur alımı yapacak olan kurum; Milli Savunma Bakanlığı Deniz Kuvvetleri Komutanlığı

70 KPSS ile memur alımı yapacak olan kurum; Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü

KADRO KONTENJAN DETAYLARI

Yukarıda yer alan 4 farklı kamu kurumu tarafından yayımlanan memur alım ilanlarında yer alan açık kadrolar şu şekilde,
KPSS'siz Memur Alım İlanı

Dışişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan memur alım ilanında alımların KPSS şartı olmadan en az lise mezunu adaylar arasından olacağı duyuruldu. Bakanlık bu şartlar ile Sözleşmeli Sekreter alımı yapacak.

50 KPSS İle Memur Alım İlanı

İnönü Üniversitesi tarafından yayımlanan memur alım ilanında alımların en az 50 KPSS puanıyla olacağı aktarıldı. Sözleşmeli Sağlık Personeli kadrosuna yapılacak olan personel alımları Hemşire, Sağlık teknikeri Fizik Tedavi, Sağlık Teknikeri Radyoloji, Sağlık Teknikeri Anestezi kadrolarına olacak.

60 KPSS İle Memur Alımı

MSB Personel Dairesi Başkanlığı'nca yayımlanan personel alım ilanı Deniz Kuvvetleri bünyesine Muvazzaf Subay temini için yapılacak. 60 KPSS ile başvuru yapılacak alımlar öğretmen ve mühendis sınıfından olacak.

70 KPSS İle Memur Alımı

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesine 300 İdare Memuru alımı yapılacak. Adayların bu ilan için en az 70 KPSS puan şartını sağlamaları gerekiyor.

DEVLET MEMURU NASIL OLUNUR?

2019 yılında devlet memuru olmak isteyenler Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) başvurusunda bulunarak sınavdan yüksek not almalıdır.

Yüksek not elbette kamu kurum ve kuruluşlarının memur alımı ilanlarına göre değişmektedir ancak size en uygun memur alımına başvuru yapmak istiyorsanız kamu kurumlarının memur alımlarında KPSS puan sıralamasına göre adaylar arasından eleme yaptığını unutmayın.

DEVLET MEMURU NE İŞ YAPAR?

Devlet memuru yapılan iş ve göreve göre farklı kategorilerde sınıflandırılabilir. Memur denilince akla masa başı iş geliyor ancak pek çok memur sahada görev almaktadır. Memurların yaptıkları görevler bağlı oldukları kuruma göre değişmektedir.

KİMLER DEVLET MEMURU OLABİLİR?

Devlet memuru olmak isteyenler 18 yaşını doldurmak zorunda ancak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak başlıca talep edilen şartlar arasında yer almaktadır.

Bazı kurumlara göre en az 18 ve en çok 30,40, 65 yaş şartına uygun olmak zorunludur.

Kamu kurum ve kuruluşlarının kadro taleplerine uygun eğitim seviyesinden mezun olmak gerekmektedir. Bu lise, lisans ve önlisans olarak bilinmektedir.

Devlet memuru olmak istiyorsanız kamu haklarından mahrum sayılmamanız gerekmektedir.

Devlet memuru olmak isteyenler en az lise mezunu olmalıdır ve KPSS'den geçerli puan alması zorunludur.