Bekçilik sınav süresi ne kadar, kaç dakikadır? İşte sınava girerken yanında bulunması gerekenler

2019 2. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliğine Giriş Sınavı 24 Ağustos tarihinde saat 14.00'te gerçekleştirilecek. Sınav öncesinde adaylar bekçilik sınavı hakkında detayları sorgulatıyor. Bu nedenle merakla araştırılan sorular arasında yer alıyor. Peki, Bekçilik sınav süresi ne kadar, kaç dakika? İşte sınava girerken yanında bulunması gerekenler

Giriş Tarihi 23 Ağustos 2019, 21:38 Güncelleme 23 Ağustos 2019, 21:38
Bekçilik sınav süresi ne kadar, kaç dakikadır? İşte sınava girerken yanında bulunması gerekenler

İÇİNDEKİLER

Bekçilik sınavı için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Sınava girecek olan on binlerce aday bekçilik sınavı hakkında araştırmalarını sürdürüyor. Bu nedenle merakla araştırılan sorular arasında Bekçilik sınav süresi ne kadar, kaç dakika sorusu yer alıyor. Adaylar aynı zamanda bekçilik sınavına girerken yanında bulunması gerekenleri merak ediyor. İşte bekçilik sınavına dair merak edilenler...

SINAVA GİRERKEN YANINDA BULUNMASI GEREKENLER

Kullanımı doktor raporu ile belirlenen hasta veya engellilere ait cihazlar (işitme cihazı, insülin pompası, kan şekeri ölçüm cihazı ve benzeri) hariç sınava gelirken yanlarında; çanta, cüzdan, cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan cihazlar ve kulaklık, kolye, küpe, bilezik, yüzük, broş ve benzeri eşyalar ile her türlü elektronik ve/veya mekanik cihazlarla, depolama kayıt ve veri aktarma cihazları, databank, sözlük, hesap makinesi, kağıt, kitap, defter, not defteri vb. dokümanlar, pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlar, ruhsatlı veya resmi 2 amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesneleri bulunan adaylar sınav binasına alınmayacaktır,

* Adaylar sınava gelirken yanlarında iki adet siyah uçlu kurşun kalem, silgi ve kalemtraş bulunduracaklardır. Ayrıca adaylar sınava şeffaf şişe içinde su getirebileceklerdir.

* Adaylar sınava, sınav giriş belgesi ve geçerli kimlik belgelerinden birisi (T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı, T.C. kimlik kartı, geçerlik süresi devam eden pasaport veya sürücü belgesi)ile gireceklerdir. Sınav giriş belgesi ve geçerli kimlik belgesi yanında olmayan adaylar sınava alınmayacaktır.

* Nüfus cüzdanlarını değiştirmek için nüfus müdürlüklerine başvuru yapan, nüfus cüzdanları nüfus müdürlüklerince alınan adaylar, nüfus müdürlüklerince kendilerine verilen fotoğraflı ve imzalı veya mühürlü geçici kimlik belgesi/ kimlik kartı talep belgesi ile sınava alınabilecektir.

BEKÇİLİK SINAV SÜRESİ NE KADAR, KAÇ DAKİKADIR?

Polis Akademisi'nin resmi sitesinden yapılan açıklamada, "2019/2. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliğine Giriş Sınavı kapsamında 15-29 Nisan 2019 tarihleri arasında şahsen müracaatları alınan ve ön sağlık kontrollerini başarıyla geçerek yazılı sınava girmeye hak kazanan adaylara 24 Ağustos 2019 Cumartesi günü saat 14.00'da 2019/2. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Yazılı Sınavı yapılacaktır." ifadelerine yer verildi. Sınavın süresinin 120 dakika olacağı tahmin ediliyor.

BEKÇİLİK SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

Bekçilik sınav giriş belgesi pa.edu.tr ya da MEB'den alınabilmektedir Sınav giriş belgesinin çıktısının muhakkak alınması gerekiyor.

Sınava katılacak olan bekçi adayları, sınav giriş belgelerine MEB'in internet sitesi üzerinden e-devlet bağlantısıyla erişim sağlayacaklar. Adayların sayfaya girişi için e-devlet şifresi ve TC kimlik numaralarını kullanması gerekecek.

BEKÇİLİK SINAVI GİRİŞ BELGESİ SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ