Memur sen kimler iş bırakacak? Memur sen iş bırakma kararı saat kaçta iş bırakılacak?

Memur-Sen iş bırakma kararı! bugün saat 15.00'da iş bırakma kararı aldığını duyuran Memur-Sen toplu sözleşme görevlerinde, hükümetin teklifini kabul etmedi. Kararın duyurulmasının ardından Memur-Sen iş bırakma kararına ilişkin detaylar merakla araştırılmaya başlandı. İşte Memur-Sen iş bırakma kararı! İş saat kaçta bırakılacak? Ayrıntılar haberimizde... Hükümetle memurlar arasında zam pazarlığından henüz sonuç çıkmadı. Memur-Sen saat 15.00'te iş bırakma eylemi yapacağını açıkladı. Memurlar, saat 17.00'de de Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önünde cüzdan bırakma eylemi yapacaklar.

Giriş Tarihi 21 Ağustos 2019, 09:07 Güncelleme 21 Ağustos 2019, 09:07
Memur sen kimler iş bırakacak? Memur sen iş bırakma kararı saat kaçta iş bırakılacak?

İÇİNDEKİLER

Toplu sözleşme görüşmelerinde, hükümetin teklifini kabul etmeyen Memur-Sen bir açıklama yaparak saat 15.00'da iş bırakma kararı aldığını duyurdu. Söz konusu haberin ardından Memur-Sen iş bırakma kararına ilişkin detaylar araştırılmaya başlandı. Memurlar, saat 17.00'de de Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önünde cüzdan bırakma eylemi yapacaklar. Hükümet, 5. Dönem Toplu Sözleşmesi kapsamında memur ve memur emeklisine 2020'de yüzde 4+4, 2021'de yüzde 3+3 zamdan oluşan ikinci teklifi ise dün sunmuştu. Peki memur sen iş bırakma kararı saat kaçta iş bırakılacak? Memur sen kimler iş bırakacak? İşte memur sen iş bırakma kararı

İLK TEKLİF YÜZDE 3,5+3'TÜ

Kamu İşveren Heyeti ile Kamu Görevliler Heyeti arasında 1 Ağustos'ta başlayan süreç kapsamında hükümet 16 Ağustos Cuma günü ilk zam teklifini açıklamıştı. 2020'nin ilk altı ayında yüzde 3,5, ikinci altı aynda yüzde 3, 2021'nin ilk altı ayında yüzde 3, ikinci altı ayında yüzde 2,5 zamdan oluşan bu teklif, memur konfederasyonlarınca kabul görmemişti.

İKİNCİ TEKLİF DE BEĞENİLMEDİ

Hükümet, 5. Dönem Toplu Sözleşmesi kapsamında memur ve memur emeklisine 2020'de yüzde 4+4, 2021'de yüzde 3+3 zamdan oluşan ikinci teklifi ise dün sundu.

Bu yeni teklif de memurları tatmin etmedi. Yeni bir öneri beklediklerini söyleyen Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, bugün sona erecek müzakere süresinin uzaltılması çağrısında da bulunmuştu.

Yaklaşık 3 milyon 200 bin memur ile 2 milyona yakın memur emeklisinin 2020 ve 2021 yıllarındaki mali ve sosyal haklarını belirleyecek 5. Dönem Toplu Sözleşmesinin görüşmeleri devam ediyor.

Taraflar uzlaşmazsa, konu kamu görevlileri Hakem Kurulu'na gidecek.

Zam oranı kurul tarafından belirlenecek.

Memura yeni teklif

Hükümet, memur ve memur emeklisine teklifini 2 puan artırdı. 2020'de yüzde 4+4, 2021'de yüzde 3+3 zam önerdi. Memur-Sen kabul etmedi, süre uzatımı ve yeni teklif istedi. Yaklaşık 5.2 milyon memur ve emekli için toplu sözleşme görüşmelerinde önemli viraja girildi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile Kamu Görevlileri Sendikaları Heyeti Başkanı Ali Yalçın arasında önceki gece sürpriz görüşme gerçekleşti.

Selçuk, Kamu İşveren Heyeti adına 2020'de yüzde 4+4, 2021'de yüzde 3+3 zam ve enflasyon farkından oluşan yeni bir teklifte bulundu. Böylelikle teklif 2 puan artırılmış oldu. Memur-Sen Başkanı Yalçın ise bulundukları noktanın sözleşme imzalama seviyesinin uzağında olduğunu belirterek, şöyle konuştu: "Artırılma beklentisi içinde olduğumuz iki husus var; müzakere süresini uzatmak ve zam oranlarını yükseltmek."