Son gün yaklaştı! PMYO 2 bin 500 polis adayı alımı ne zaman yapılacak? Başvuru şartları nelerdir?

2019-2020 eğitim-öğretim dönemi için Polis Meslek Yüksekokullarına (PMYO) 2 bin 250'si erkek ve 250'si kadın olmak üzere toplamda 2 bin 500 polis adayı alımı yapılacak. Başvuruda bulunacak adaylar ise PMYO 2 bin 500 polis adayı alımı ne zaman yapılacak sorusuyla ilgili araştırmalarını sürdürüyor. Peki, PMYO 2 bin 500 polis adayı alımı başvuru şartları nelerdir? İşte cevabı...

Giriş Tarihi 16 Ağustos 2019, 18:43 Güncelleme 16 Ağustos 2019, 23:26
Son gün yaklaştı! PMYO 2 bin 500 polis adayı alımı ne zaman yapılacak? Başvuru şartları nelerdir?

İÇİNDEKİLER

Bir süre önce Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre Polis Akademisi Başkanlığına bağlı olan PMYO'lara 2 bin 500 polis memuru adayı alımı gerçekleştirilecek. Peki, PMYO 2 bin 500 polis adayı alımı ne zaman yapılacak? Başvuru şartları nelerdir? İşte adaylarda aranan şartlar ve başvuru tarihleri...

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Adaylar, 05-19 Ağustos 2019 tarihleri arasında http://www.pa.edu.tr adresinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak ön başvurularını yapabilecekler.

Sınavlarda başarılı olarak Polis Meslek Yüksekokullarında eğitim gören ve eğitim sonunda başarılı olan adayların polis memuru olarak atamaları yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

"T.C. vatandaşı olmak, lise ve dengi okul mezunu olmak, 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak kaydıyla, 1 Ekim 2019 itibarıyla 18 yaşını tamamlamış ve 1 Ocak 2019 itibarıyla 26 yaşından gün almamış olmak, 2019 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) TYT puan türünden en az 250.000 ham taban puan almış olmak, Emniyet Teşkilatı personeli şehit veya vazife malulü olanların eş ve çocuklarından TYT puan türünden en az 150.000 ham taban puan almış olmak."

Öğrencilerin yemek, barınma ve sağlık giderleri Emniyet Genel Müdürlüğünce karşılanacak.

Eğitim sonunda başarılı sağlayanlar polis memuru olarak göreve başlayacak.

Sınava giriş koşulları, sınav takvimi ve diğer hususlar Polis Akademisinin "http://www.pa.edu.tr" internet sitesinden ilan edilecek.

BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER NELER?

İnternet üzerinden ön başvuru yapan ve şahsen başvuru ve sınav için çağrılan adayların beraberinde getirmesi gereken belgeler;

a) Nüfus Cüzdanı (Başvuru yapan adaylar başvuru esnasında nüfus cüzdanlarının aslını ibraz etmek zorundadır)

b) Sınav başvuru dilekçesi, (Sınav giriş belgesi yayınlandığı tarihte, sınav başvuru dilekçesi www.pa.edu.tradresinden indirilebilecektir.)

c) Aday Sağlık Bilgi Formu, (Sınav giriş belgesi yayınlandığı tarihte, aday sağlık bilgi formu www.pa.edu.tradresinden indirilebilecektir.)

ç) Adayların FizikselYeterlilik Sınavı Parkuruna Katılmasına Engel Sağlık Probleminin bulunmadığına dair beyanı, (Sınav giriş belgesi yayınlandığı tarihte, söz konusu evrakı www.pa.edu.tradresinden indirilebilecektir.)

d) Son bir yıl içinde çekilmişdört adet biyometrik fotoğraf,

e) Kendisi ve evli ise eşinin sabıka kaydı olmadığını ifade eden yazılı beyanları,(Sınav başvuru dilekçesinin ilgili bölümüne aday kendi el yazısı ile kendisinin ve evli ise eşinin sabıka kaydı durumunu yazacaktır.)

f) Erkek adaylar için askerlik ile ilişiğin bulunulmadığına dair yazılı beyanı,(Sınav başvuru dilekçesinin ilgili bölümüne aday kendi el yazısıyla askerlik ile ilişiğinin bulunmadığı belirtecektir.)

g) Yaş düzeltmesi yaptıranlar için yaş düzeltme belgesi, (18yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla,yaş düzeltmesi yaptıran adaylar için yaş düzeltme belgesi)

ğ) Emniyet teşkilatı şehit veya vazife malulü olanların eş ve çocuklarından, PersonelDairesi Başkanlığınca verilen şehitlik veya vazife malullük belgesinin Kurumca onaylı örneği,

h) Sınav Giriş Belgesi,(www.pa.edu.tr adresinden yayınlanacaktır)