Bekçilik mülakatları ne zaman yapılacak? İşte bekçilik sınav giriş belgesi ve sınav giriş yerleri

2019/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği fiziki yeterlilik sınavına katılacak adayların sınav merkezleri ile tarihleri açıklandı. Yapılan duyuruyla birlikte bekçilik mülakatlarıyla ilgili merak edilen sorular yanıt bulmuş oldu. Peki, bekçilik sınav giriş belgesi nasıl alınır? İşte bekçilik sınav giriş yerleri...

Giriş Tarihi 16 Ağustos 2019, 22:05 Güncelleme 16 Ağustos 2019, 23:33
Bekçilik mülakatları ne zaman yapılacak? İşte bekçilik sınav giriş belgesi ve sınav giriş yerleri

İÇİNDEKİLER

Bekçilik mülakatları ne zaman yapılacak? Bekçilik sınav sonuçlarının ardından adayların merakla araştırdığı soruların başında bu soru yer alıyordu. Polis Akademisi Başkanlığı'nın resmi internet sayfasından mülakatlara dair detaylar paylaşıldı. Peki, bekçilik sınav giriş belgesi nasıl alınır? İşte sınav giriş yerleri...

İŞTE YAPILAN AÇIKLAMA...

Polis Akademisi Başkanlığı'nın resmi internet sayfasından​ yapılan duyuruda şu bilgiler yer alıyor;

"2019/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Giriş Sınavı kapsamında adaylar fiziki yeterlilik sınavına katılacakları sınav merkezlerini T.C. kimlik numaraları ve e-Devlet kapısı şifreleri ile www.pa.edu.tr internet adresinden sorgu yapmak suretiyle öğreneceklerdir. İlan edilen tarihte ve sınav merkezinde adaylar fiziki yeterlilik sınavına katılacaklardır. Ayrıca adaylara posta yolu veya değişik iletişim araçları ile sınav giriş belgesi gönderilmeyecektir. İnternetten yapılan duyuru tebliğ niteliğindedir.

Adaylar Sınav Merkezlerine girişte yanlarında cep telefonu, ses ve görüntü kayıt cihazı veya bunlara benzer değişik elektronik eşya bulundurmamaları gerekmektedir."

SINAV GİRİŞ BELGELERİ VE TARİHLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

FİZİKSEL YETERLİLİK VE SÖZLÜ MÜLAKAT SINAV SORULARI NASIL OLACAK?

Fiziki yeterlilik sınavında adayların bedeni kabiliyeti ve fiziki yapısını uygulamalı olarak komisyon tarafından incelemeye alınacak. Fiziki sınavda başarı alt sınırı ise 60 puan olacak. Bu puanın altında kalan adaylar başarısız sayılarak elenecekler.

Özgüven seviyesi ve beden dilinin değerlendirmeye alınacağı sözlü mülakat sınavında ise; adaya genel kültür sorularının yazılı olduğu kartlar arasından bir kart seçtirilecek ve o konu hakkında düşünmesi ve sunum yapması için süre verilecek. Komisyon adaya konuyla ilgili sorular soracak. Böylece; konuyla ilgili bilgi düzeyi, kendisinden istenileni kavraması, özgüveni, ifade etme yeteneği ve beden dilini kullanma becerisi olmak üzere 5 kategoride değerlendirilecek. Her bir kategori 20 puan olacak ve başarılı olması için toplamda 70 puana ulaşması beklenecek.

FİZİKİ YETERLİLİK PARKURU

Başlangıç çizgisi ile ağırlık taşıma etabının son dubanın bulunduğu yere kadar 29 metre uzunluğunda ve ağırlıkların başındaki duba ile takla minderinin başındaki duba arası 14 metre eninde, takla atma minderinin başındaki duba ile bitiriş çizgisine kadar 29 metre uzunluğunda toplam 7 istasyon ile 72 metre uzunluğundaki parkurdan oluşmaktadır.