5 bin PTT kamu personeli alımı! İlan tarihi ve genel şartlar (KPSS şartı yok)

PTT 2019/1 KPSS şartsız 5 bin kamu personeli alımı için adayların bekleyişi devam ediyor. PTT kamu personeli alımı için geçtiğimiz günlerde ilan tarihine ilişkin bir açıklama yapılmıştı. İşte söz konusu personel alımına ilişkin detaylar... PTT personel alım ilanları adaylar tarafından oldukça yakından takip ediliyor. 2023 yılına kadar personel ve memur sayısını PTT 100 bine çıkartacak. Bu bağlamda ise personel ve memur alımlarına tüm hızıyla devam ediyor. 5 bin personel alımı yapacağını açıklayan PTT'nin personel alım tarihi merak ediliyor. PTT'de çalışmak isteyen adaylar PTT kadro dağılımını ve PTT müracaat şartlarını araştırıyor. PTT personel alımına yönelik yayınlanan resmi yazıda 2019 yılında kuruma personel alımı gerçekleştirileceği açıklanmıştı.

Giriş Tarihi 14 Ağustos 2019, 09:36 Güncelleme 14 Ağustos 2019, 09:36
5 bin PTT kamu personeli alımı! İlan tarihi ve genel şartlar KPSS şartı yok

İÇİNDEKİLER

5 bin personel alımı yapacağını açıklayan PTT'nin yeni ilan tarihi belli oldu. Birlik Haber Sen ile PTT arasında yapılan görüşmede PTT personel alımı ile ilgili tarih görüşüldü ve PTT İnsan Kaynakları , Birlik Haber Sen 'den gelen personel alımı ne zaman yapılacak? sorusuna cevap verdi. Konu ile ilgili olarak PTT personel alım ilanının 2019 yılı ilk çeyreğinde (2019 Ekim ayı) ilama çıkacağı ve ilam tarihinden itibaren 15 gün süre içerinde başvuruların tamamlanacağı belirtildi İşte KPSS şartı olmadan 5 binden fazla personel alımı yapacak olan PTT'nin ilanı yayınlayacağı tarihe ilişkin detaylar ile birlikte başvuru şartları ve kadro dağılımı...

PTT PERSONEL ALIM İLANA ÇIKILACAK TARİH

Birlik Haber Sen ile PTT arasında yapılan görüşmede PTT personel alımı ile ilgili tarih görüşüldü ve PTT İnsan Kaynakları , Birlik Haber Sen 'den gelen personel alımı ne zaman yapılacak? sorusuna cevap verdi.

Konu ile ilgili olarak PTT personel alım ilanının 2019 yılı ilk çeyreğinde (2019 Ekim ayı) ilama çıkacağı ve ilam tarihinden itibaren 15 gün süre içerinde başvuruların tamamlanacağı belirtildi. Söz konusu raporda "PTT Anonim Şirketi bünyesindeki işyerlerinde yaşanılan sıkıntı ve sorunların çok önemli kısmının personel eksikliği ve yetersizliğinden kaynaklandığı anlaşıldığı" ifadelerine yer verildi.

PTT tarafından gerçekleştirilecek olan kamu personeli alımı Ekim - Kasım - Aralık döneminde yapılacak. Ayrıca personel alımı için bir önceki alımda olduğu gibi sınav yapılacak.

PTT PERSONEL ALIM ŞARTLARI NELER?

GENEL ŞARTLAR

Bunun yanı sıra bir önceki alıma göre adaylarda aranacak olan muhtemel genel şartlar ise şöyle:

- TC vatandaşı olmak.

- İlanın başvuru tarihi itibariyle 35 yaşından gün almamış olmak.

- Kamu haklarından mahrum olmamak.

- Adli sicil kaydı olmamak.

- Erkek adaylar için zorunlu askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağı gelmemiş veya askerlik çağına gelmiş ise askerlik hizmetini yapmış veya erteletmiş.

Yurtiçinde ve yurtdışında devamlı görev yapmasına engel olabilecek sağlık sorunu olmaması.

- Daha önce çalıştıkları kamu kurum veya kuruluşlarından disiplin cezası ile işten çıkarılmış olmamak.

- Güvenlik soruşturması olumlu olmak

Postacı kadrosunda hali hazırda PTT'de şirket aracılı ile çalışanlar ile diğer başvuru yapacak adaylar arasında başvuru şartları değişmektedir. Detaylar şu şekilde;

POSTACI BAŞVURU ŞARTLARI;

Postacı kadrosundaki alımlarda başvuru için eğitim şartlarında en az iki yıllık yüksek okullardan mezun olmaları gerekli olabilecek. Eğitim şartlarında şu bölümlerden mezun olmak istenilmektedir;

PTT GİŞE MEMURU ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

Türk vatandaşı olmak,
Erkek adaylar için askerlik görevini tamamlamış veya askerlikle ilgili bulunmamak,
18 yaşından büyük, 35 yaşından küçük olmak,
Bir başka kuruma mecburi hizmet yükümlülüğünde olmamak,
Herhangi bir SGK kurumundan emekli olmamak,
PTT tarafından yapılacak olan sınavda geçerli not alıp, başarılı sayılmak şartlarının adaylar tarafından sağlanması gerekmektedir.

MEMUR ALIMI İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

PTT'NİN GENEL BAŞVURU ŞARTLARI

a) 29/5/2009 tarihli ve 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi kapsamında yer alanlar ile PTT'nin yurtdışındaki işyerlerinde istihdam edilecekler hariç olmak üzere Türk vatandaşı olmak.

b) On sekiz yaşını tamamlamış ve otuz beş yaşından gün almamış olmak.

c) Kamu haklarından yasaklı bulunmamak.

ç) 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı altı ay veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, görevi kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

d) Fuhuş, cinsel saldırıda bulunma, çocukların cinsel istismarı, zorla fuhuşa sevk etme, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar, cinsel saldırı, cinsel taciz, uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, tefecilik suçlarından ceza almamış olmak,

e) Askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş olmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış veya erteletmiş olmak.

f) Yurtiçinde ve yurtdışında devamlı görev yapmasına engel olabilecek beden veya akıl hastalığı bulunmadığını resmi sağlık kurulu raporu ile belgelemek.

g) Başka kuruluşlara karşı mecburi hizmet yükümlülüğü bulunmamak.

ğ) Atanacağı pozisyon için bu ilanda belirtilen öğrenim şartına haiz olmak.

h) Herhangi bir sosyal güvenlik kurum veya kuruluşundan emekli olmamak.

ı) Daha önce çalıştıkları kamu kurum veya kuruluşlarından disiplin cezası ile işten çıkarılmış olmamak.

i) Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonucunda sakınca bulunmamış olmak.

j) Yapılacak "yazılı ve/veya sözlü sınavda" başarılı olmak.