İŞKUR TYP yeni açık iş ilanları yayında! İŞKUR 12 - 16 Ağustos vasıflı vasıfsız binlerce personel alım başvuru şartları!

Özel şirketler ve kurumların birçoğu sigorta teşviki nedeniyle personel ihtiyaçlarını İŞKUR üzerinden gerçekleştirmektedir. Bu bağlamda İŞKUR'da 05 Ağustos itibari ile özel kurum ve şirketlere ait 42 bin 795 farklı iş ilanı bulunmaktadır. Yayınlanan iş ilanlarına göre, Türkiye genelinde vasıflı vasıfsız binlerce personel alımı yapılacak. En az lise, önlisans ve lisans mezunu personel alımı yapan özel kurumların yanı sıra, en az okuryazar olmayan, okuryazar ve ilkokul mezunu işçi alan kurumların güncel iş ilanları bulunmaktadır. Aşağıda İŞKUR'un açık iş ilanlarının yayınlandığı sayfaya ait link bulunmaktadır.

Giriş Tarihi 14 Ağustos 2019, 09:26 Güncelleme 14 Ağustos 2019, 09:26
İŞKUR TYP yeni açık iş ilanları yayında! İŞKUR 12 - 16 Ağustos vasıflı vasıfsız binlerce personel alım başvuru şartları!

İÇİNDEKİLER

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) kamuya ve özel şirketlere personel alımı yapmaya devam ediyor. İŞKUR bayram arası vermiyor. Kurban Bayramı'nın idrak edildiği şu günlerde İŞKUR vasıflı vasıfsız binlerce personel alımı yapacak! İŞKUR yayınlamış olduğu 42 bin 795 iş duyuru ile bu hafta özel sektörde bulunan birçok şirkete binlerce personel alımı yapılacağını bildirdi. Vasıflı ve vasıfsız her eğitim düzeyinden ve her mesleki guruptan personel alınacağını bildiren İŞKUR, maksimum personel alımı yapılacak meslekler olarak başta beden işçisi, temizlik personeli, satış danışmanı, güvenlik görevlisi, turizm ve otelcilik meslek elemanı, hastane mensubu alımlarının olacağının yanı sıra, özel eğitim kurumlarına öğretmen, özel hastanelere hemşire, ebe, uygulaman, teknisyen ve öteki sağlık çalışanlarının alınacağını bildirdi.

İŞKUR AÇIK İŞ İLANLARI

12- 16 AĞUSTOS İŞKUR AÇIK İŞ İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI

Başvuru şartları her bir ilan içeriğinde farklı olmak üzere;

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak,

18 yaşını tamamlamış olmak,

İŞKUR'a kayıtlı olmak,

Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

Kamu haklarından mahrum olmamak.

Güvenlik Soruşturması/Arşiv araştırması olumlu olmak.

Erkek adaylar için askerlik ile ilişiği olmamak (yapmış olmak, tecilli veya muaf olması)
Atanacağı görevi devamlı olarak yapmasına engel herhangi bir sağlık engeli olmaması.

BAŞVURU ŞEKLİ

Başvuru yapmak istediğiniz ilan için en yakın İŞKUR il ilçe şube müdürlüklerine şahsen giderek veya aşağıda bulunan link alanını tıklayarak online olarak anında kayıt yaptırabilirsiniz.

Yayınlanan iş ilanları içerisinde eski hükümlü ve engelli personel alımı yapan kurumlarda vardır. Engelli veya eski hükümlü arayan özel kurumların ilanlarını filtreleyebilmek için İŞKUR'un ana sayfasından açık işler bölümüne girip, açılan sayfadan durumunu bildirir seçeneğini işaretlemeniz ve sonrasında ara butonuna tıklamanız gerekmektedir. Bu şekli ile Türkiye genelinde engelli veya eski hükümlü arayan özel ve kamu kurumlarının iş ilanlarını görüntüleyebilirsiniz (filtreleyebiliniz)

İŞKUR'A NASIL KAYIT OLUNUR?

İŞKUR kayıt olmayı anlatmadan önce bilmeniz gereken önemli bazı satır başları bulunmaktadır. İŞKUR iş arayanlar ile işverenleri ayırmış ve sisteme üye olmak için öncelikle hangisi için kayıt olduğunuzu sormaktadır. Üyelerin hesaplarını etkinleştirebilmeleri için e-posta ya da telefon numarası girmeleri gerekmektedir. En az birisini girmek yeterlidir. Aksi durumda onay kodu iletilemeyeceği için üyelik aktif edilemez. Üyelerin hesapları son işlem tarihinden itibaren 1 sene içerisinde aktif olmaz ise yani hesaba bu süre zarfında giriş yapılmaz ise üyelikler dondurulur. Bu süre özürlü ve eski hükümlü kayıtlarında iki senedir.

İŞKUR

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (kısaca İŞKUR), Türkiye'de istihdamın korunmasına, geliştirilmesine, yaygınlaştırılmasına ve işsizliğin önlenmesi faaliyetlerine yardımcı olmak ve işsizlik sigortası hizmetlerini yürütmek üzere kurulmuş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ilgili kuruluşu olup, özel hukuk hükümlerine tâbi, tüzel kişiliği haiz, idarî ve malî bakımdan özerk bir kamu kuruluşudur.

TOPLUM YARARINA PROGRAM (TYP) NEDİR?

İşsizliğin yoğun olduğu dönemlerde veya yerlerde doğrudan veya yüklenici eli ile toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesi yoluyla özellikle istihdamında zorluk çekilen işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engelleyerek işgücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek ve bunlara geçici gelir desteği sağlamak amacıyla İŞKUR tarafından uygulanan programlardır.