İŞKUR en az lise, önlisans ve lisans mezunu KPSS şartsız büro memuru alımı başvuru şartları! 8 Ağustos İŞKUR açık iş ilanları!

İŞKUR en az lise, önlisans ve lisans mezunu olmak üzere memur alımı meydana getirecek. Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) yayınlamış olduğu iş ilanlarına nazaran 22 şehirde toplam 514 yazıhane memuru alımı yapılacaktır. Başvurular başlamış olup son başvuru tarihi her bir ilan için farklı olmakla birlikte 16 Ağustos 2019 geçmişine kadar devam etmektedir. Başvurular en yakın İŞKUR İl/ilçe şube müdürlüklerinden şahsen ya da aşağıda verilen bağlantı üzerinden online olarak yapılabilmektedir. Genel itibariyle her bir iş duyuru içinde farklı olmak üzere belirli bir yaş aralığı şartı sunulmaktadır. Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (yani İŞKUR), Türkiye'de istihdamın korunmasına, geliştirilmesine, yaygınlaştırılmasına ve işsizliğin önlenmesi faaliyetlerine yardımcı olmak ve işsizlik sigortası hizmetlerini yürütmek üzere kurulmuştur.

Giriş Tarihi 08 Ağustos 2019, 09:55 Güncelleme 08 Ağustos 2019, 09:55
İŞKUR en az lise, önlisans ve lisans mezunu KPSS şartsız büro memuru alımı başvuru şartları! 8 Ağustos İŞKUR açık iş ilanları!

İÇİNDEKİLER

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) açık iş ilanları sayfasında yayınladığı ilanlara bakılırsa, başta İstanbul Ankara olmak üzere 22 şehirde toplam 514 ofis memuru alımı yapmış olacaktır. Büro memuru alımı için başvuru yapmak isteyen adayların en az lise olmak üzere bazı ilanlarda önlisans ve lisans mezunu olmaları istenmektedir. Her bir iş ilanı içinde müracaat şartları farklı olmak üzere genel şartlar içinde adayların bilgisayar bilgilerinin kafi olması, ofis içi ekipmanlarını bilmesi istenmektedir. Başvurular İŞKUR şubelerinden veya ilan içeriğinde belirtilen bağlantı üzerinden online olarak yapılmaktadır. Peki büro memuru müracaat şartları nelerdir? Hangi illerde memur alımı yapılmaktadır? Adaylardan istenilen özel şartlar nedir? İşte 7 Ağustos İŞKUR açık iş ilanları!

İŞKUR BAŞVURU ŞARTLARI

Genel itibariyle;

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak

Kamu haklarından mahrum olmamak

Toplu suçlar ve terör bağlantılı suçlarla ilgili hakkında bir suça bulaşmamış olmak

İŞKUR'a kayıtlı olmuş olmak

Herhangi bir yerden emekli veya malulen emekli maaşı almamış olmak

18 yaşını doldurmuş olmak

BAŞVURU ŞEKLİ

Başvurular en yakın İŞKUR İl/ilçe şube müdürlüklerinden şahsen ya da aşağıda verilen link üzerinden online olarak yapılabilmektedir.

Kadrolara İŞKUR resmi sayfası üzerinden başvuru yapmak için:

İşbaşı eğitim programları kapsamındaki ilanlar için:https://esube.iskur.gov.tr/Kurs/KursOnAir.aspx?ProgramTur=3

İŞKUR'DA EN ÇOK ALIM YAPAN KADROLAR

Aktif işçi arayan mesleklerin listesini https://esube.iskur.gov.tr/istihdam/AcikIsMeslek.aspx bağlantısından görebilirsiniz.

TEMMUZ AYI KAMU PERSONEL VE MEMUR ALIM İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

İŞKUR İLAN SAYFASI SORGULAMA

İŞKUR E-Şube üzerinden ya da https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx bağlantı adresine tıklayarak ilanlarınız görebilirsiniz. İŞKUR sadece bir ile hizmet vermediği için iş arama işleminizi hızlıca yapabilmeniz için açılan sayfada çalışma yeri, ülke, il, ilçe, ilan tarihi, işyeri ünvanı, meslek, öğrenim durumu, işyeri türü ve anahtar kelime yazmanız istenir.

Kendinize uygun şartlarla sayfayı doldurduktan sonra sağ alt kısımda bulunan 'ara' butonuna basmalısınız. Sayfanın alt kısmında iş ilanları listelenir bu listede iş ilanı başlığı, kaç pozisyonun açık olduğu, iş adresi ve hangi tarihte ilanın yayına verildiği yazar. İlginizi çeken ilana tıklayarak daha kapsamlı bilgi sahibi olabilirsiniz. Genellikle bu sayfada işyerinin telefon adres gibi detaylı bilgilerinin yanı sıra iş için önerilen ücret, başvuru sayısı, çalışma şekli, işveren statüsü ve sayfanın görüntülenme sayısı yazar. Eğer şartlar size uygunsa sayfanın alt kısmında bulunan 'Başvur' kısmına tıklayarak iş başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

İŞKUR'A Kayıt Aşamaları

İŞKUR'a internet üzerinden kayıt olmak için öncelikle https://esube.iskur.gov.tr adresine adaylar giriş yapmalıdır. Ekran üzerinden Üye ol butonuna tıklanır. Buradan üyelik sözleşmesine "onaylıyorum" şeklinde bir onay verilip devam edilir. Açılan sayfada adaylardan T.C. Kimlik numaraları, as ve soyad bilgileri ile iletişim bilgilerinin girilmesi istenmektedir. Bu bilgileri doğru bir şekilde giren adaylar ileri diyerek devam etmelidir. Devamında adaylardan eğitim durumları, nitelikleri ve diğer ilgili konularda bilgileri doğrulamaları ve girmeleri istenir. Üyelik bu aşamadan sonra başarı ile tamamlanmış olur. Ayrıca İŞKUR'a işveren olarak kayıt olmak için ise https://esube.iskur.gov.tr/Ortak/IsverenKayit.aspx linkinden erişim sağlanmaktadır.

İŞKUR'dan Açık İlanlara Başvurma

İŞKUR'a üye olduktan sonra ilanlara başvurmak için https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx linkinden arama filtresi seçerek iş ilanlarına ulaşmak mümkündür. Online olarak yapılacak olan başvurularda İŞKUR'a kayıt olurken girilen bilgiler istenmekte olup kayıt sırasında bu bilgilerin doğru bir şekilde girilmesi oldukça büyük önem arz etmektedir.

İŞKUR

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (kısaca İŞKUR), Türkiye'de istihdamın korunmasına, geliştirilmesine, yaygınlaştırılmasına ve işsizliğin önlenmesi faaliyetlerine yardımcı olmak ve işsizlik sigortası hizmetlerini yürütmek üzere kurulmuş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ilgili kuruluşu olup, özel hukuk hükümlerine tâbi, tüzel kişiliği haiz, idarî ve malî bakımdan özerk bir kamu kuruluşudur.