İŞKUR 8 Ağustos kamu personeli alımları: İŞKUR EGM, Eti maden ve üniversite başvuru şartları nedir? esube.iskur.gov.tr'de

esube.iskur.gov.tr: Türkiye İş Kurumu 7 Ağustos 2019 tarihli personel alım ilanları yayımlandı. Yayımlanan ilanlara göre farklı kamu kurumları alım yapıyor. İşte şartlar ve kurumlar. İŞKUR aracılığı ile ila edilmiş duyurulara göre, Kastamonu Emniyet Müdürlüğü 1 Beden İşçisi ( Genel ), Mehmet Akif Ersoy Ümiversitesi İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı 15 Beden İşçisi ( Genel ), Eti maden İşletmeleri ise, 1 Engelli ve 2 Eski Hükümlü veya TMY kapsamında Proses işçisi alımı yapacağını ilan etti. Adaylar başvurularını en geç, 15 Ağustos 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gereklidir. Başvurular, https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresi üzerinden elektronik ortamda yapılması gerekmektedir.

Giriş Tarihi 08 Ağustos 2019, 09:50 Güncelleme 08 Ağustos 2019, 09:50
İŞKUR 8 Ağustos kamu personeli alımları: İŞKUR EGM, Eti maden ve üniversite başvuru şartları nedir? esube.iskur.gov.tr’de

İÇİNDEKİLER

esube.iskur.gov.tr: İŞKUR tarafından iş arayan vatandaşlarımız için iş ilanları hız kesmeden yayınlanıyor. Ağustos ayının ilk haftası biterken İŞKUR yeni iş ilanlarını duyurdu. Yayımlanmış personel alımı ilanlarına göre, Emniyet Genel Müdürlüğü, Eti Maden İşletmeşeri ve Mehmet Akif ersoy üniersitesi personel alımı yapacaklarını ilan ettiler. Alımlar engelli, Eski Hükümlü veya TMY ( Terörle Mücadelede Yaralanan ) ve Normal statüde personel alımı yapılacak. Başvuru süreci ilanların yayımlanması ile birlikte başlamış olup normalde başvuru için 5 gün verilirken araya bayramın girmesi nedeni ile adaylara 8 gün başvuru süresi verilmiştir. Peki İŞKUR EGM, Eti maden ve üniversite başvuru şartları nedir?

ALIM YAPILACAK POZİSYON VE KAMU KURUMU:

İŞKUR aracılığı ile ila edilmiş duyurulara göre, Kastamonu Emniyet Müdürlüğü 1 Beden İşçisi ( Genel ), Mehmet Akif Ersoy Ümiversitesi İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı 15 Beden İşçisi ( Genel ), Eti maden İşletmeleri ise, 1 Engelli ve 2 Eski Hükümlü veya TMY kapsamında Proses işçisi alımı yapacağını ilan etti.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

İŞKUR aracılığı ile yayımlanmış olan ilanlara göre adayların başvuru yapabilmeleri için, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, Kamu Haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, 18 yaşını tamamlamış ve 35 yaşından büyük olmamak, En az İlköğretim ve lise mezunu olmak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile bağlantısı bulunmamak, Yapılacak arşiv araştırması v güvenlik soruşturmasından olumlu sonuç alabilmek gibi nitelikleri taşıyan adaylar bu ilanlara başvuru yapabilmektedirler.

BAŞVURULAR:

Başvuru süreci ilanların yayımlanması ile birlikte başlamış olup normalde başvuru için 5 gün verilirken araya bayramın girmesi nedeni ile adaylara 8 gün başvuru süresi verilmiştir. Yani adaylar başvurularını en geç, 15 Ağustos 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gereklidir. Başvurular, https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresi üzerinden elektronik ortamda yapılması gerekmektedir.

İŞKUR PERSONEL ALIM İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

İŞKUR GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

İŞKUR'DA EN ÇOK ALIM YAPAN KADROLAR

Aktif işçi arayan mesleklerin listesini https://esube.iskur.gov.tr/istihdam/AcikIsMeslek.aspx bağlantısından görebilirsiniz. Sıralamada görünen ilk 10 şöyle;

Beden İşçisi (Genel): 24978
Garson (Servis Elemanı): 4455
Temizlik Görevlisi: 4248
Satış Danışmanı / Uzmanı: 3853
Turizm Ve Otelcilik Elemanı: 2490
Makineci (Dikiş): 2222
Güvenlik Görevlisi: 2124
Elektrikçi (Genel): 1764
Büro Memuru (Genel): 1479
Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi: 1307

İŞKUR'A NASIL KAYIT OLUNUR?

İŞKUR kayıt olmayı anlatmadan önce bilmeniz gereken önemli bazı satır başları bulunmaktadır. İŞKUR iş arayanlar ile işverenleri ayırmış ve sisteme üye olmak için öncelikle hangisi için kayıt olduğunuzu sormaktadır. Üyelerin hesaplarını etkinleştirebilmeleri için e-posta ya da telefon numarası girmeleri gerekmektedir. En az birisini girmek yeterlidir. Aksi durumda onay kodu iletilemeyeceği için üyelik aktif edilemez. Üyelerin hesapları son işlem tarihinden itibaren 1 sene içerisinde aktif olmaz ise yani hesaba bu süre zarfında giriş yapılmaz ise üyelikler dondurulur. Bu süre özürlü ve eski hükümlü kayıtlarında iki senedir.

İŞKUR

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (kısaca İŞKUR), Türkiye'de istihdamın korunmasına, geliştirilmesine, yaygınlaştırılmasına ve işsizliğin önlenmesi faaliyetlerine yardımcı olmak ve işsizlik sigortası hizmetlerini yürütmek üzere kurulmuş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ilgili kuruluşu olup, özel hukuk hükümlerine tâbi, tüzel kişiliği haiz, idarî ve malî bakımdan özerk bir kamu kuruluşudur.