Bekçilik mülakatları ne zaman yapılacak? Fiziksel yeterlilik ve sözlü mülakat sınav soruları nasıl olacak?

Bekçilik yazılı sınavlarının açıklanmasıyla birlikte gözler bekçilik mülakatlarına çevrildi. Binlerce bekçi adayı heyecanla "Bekçilik mülakatları ne zaman yapılacak sorusuna yanıt arıyor. Aynı zamanda fiziksel yeterlilik ve sözlü mülakat sınav soruları hakkında araştırmalar sürüyor. İşte konu hakkında merak edilenler...

Giriş Tarihi 07 Ağustos 2019, 18:34 Güncelleme 07 Ağustos 2019, 18:34
Bekçilik mülakatları ne zaman yapılacak? Fiziksel yeterlilik ve sözlü mülakat sınav soruları nasıl olacak?

İÇİNDEKİLER

Bekçi adaylarının büyük bir merakla beklediği Bekçilik 2019 1. ve 2. dönem sınav sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklandı. Sonuçların açıklanmasıyla birlikte mülakat tarihleri araştırılmaya başlandı. Peki, Bekçilik mülakatları ne zaman yapılacak? Fiziksel yeterlilik ve sözlü mülakat sınav soruları nasıl olacak?

MÜLAKATLAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Fiziki yeterlilik sınav tarihleri, yerleri, sınav parkuru ve puan cetveli ile adayları ilgilendiren hususlar, Polis Akademisi Başkanlığı tarafından hazırlanan talimatla belirlenerek Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet adresinden (www.pa.edu.tr) duyurulacaktır.

FİZİKSEL YETERLİLİK VE SÖZLÜ MÜLAKAT SINAV SORULARI NASIL OLACAK?

Fiziki yeterlilik sınavında adayların bedeni kabiliyeti ve fiziki yapısını uygulamalı olarak komisyon tarafından incelemeye alınacak. Fiziki sınavda başarı alt sınırı ise 60 puan olacak. Bu puanın altında kalan adaylar başarısız sayılarak elenecekler.

Özgüven seviyesi ve beden dilinin değerlendirmeye alınacağı sözlü mülakat sınavında ise; adaya genel kültür sorularının yazılı olduğu kartlar arasından bir kart seçtirilecek ve o konu hakkında düşünmesi ve sunum yapması için süre verilecek. Komisyon adaya konuyla ilgili sorular soracak. Böylece; konuyla ilgili bilgi düzeyi, kendisinden istenileni kavraması, özgüveni, ifade etme yeteneği ve beden dilini kullanma becerisi olmak üzere 5 kategoride değerlendirilecek. Her bir kategori 20 puan olacak ve başarılı olması için toplamda 70 puana ulaşması beklenecek.

FİZİKİ YETERLİLİK PARKURU

Başlangıç çizgisi ile ağırlık taşıma etabının son dubanın bulunduğu yere kadar 29 metre uzunluğunda ve ağırlıkların başındaki duba ile takla minderinin başındaki duba arası 14 metre eninde, takla atma minderinin başındaki duba ile bitiriş çizgisine kadar 29 metre uzunluğunda toplam 7 istasyon ile 72 metre uzunluğundaki parkurdan oluşmaktadır.