İŞKUR DT, SGK, MSB, MEB ve üniversite personel alım başvuru şartları! İşte İŞKUR 6 Ağustos kamu personeli alımı İlanları

Türkiye İş Kurumu aracılığı ile yayımlanmış olan 5 Ağustos 2019 tarihli ilanlara göre kamuya 61 kişilik boş kadro ile farklı kamu kurumları ve kuruluşları tarafından kamu personeli alımı yapılacak. İlgili ilanlar Türkiye İş Kurumu üzerinde 6 Ağustos 2019 tarihi itibari ile yayımlanmasının ardından adaylar başvurularına başladılar ve en geç 5 gün içerisinde başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Bu anlamda adaylar başvurularını en geç 9 Ağustos 2019 tarihine kadar tamamlamaları gerekmektedir. İŞKUR tarafından yayımlanan ilanlara göre 61 kişilik boşluk ile personel alımı yapılıyor. 4 Farklı kamu kurumu tarafından alım yapılacak olup kurum ve pozisyon dağılımını haberimizde belirttik.

Giriş Tarihi 06 Ağustos 2019, 09:40 Güncelleme 06 Ağustos 2019, 09:40
İŞKUR DT, SGK, MSB, MEB ve üniversite personel alım başvuru şartları! İşte İŞKUR 6 Ağustos kamu personeli alımı İlanları

İÇİNDEKİLER

6 Ağustos İŞKUR kamu personeli alımı İlanları: İŞKUR DT, SGK, MSB, MEB ve üniversite personel alım başvuru şartları. Ağustos ayının ilk haftasının ilanları yayımlandı.61 Kişilik boşluk ile farklı kamu kurumları tarafından memur, personel ve işçi alımı yapılacak. İşte şartlar. MEB e bağlı olan Öğretmenevi müdürlükleri alım yapıyor. Bu kapsamda, Kalecik Öğretmenevi ve Aso Müdürlüğü 1 Aşçı Yardımcısı, 2 Mutfak Görevlisi, 4 Şoför - Yük Taşıma alacak. Niğde İl Milii Eğitim Müdürlüğü ise 3 Engelli Beden işçisi alımı yapacak. Öğretmenevi Müdürlüğü ise 1 Gıda Mühendisi alacak. İŞKUR E-Şube üzerinden ya da https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx bağlantı adresine tıklayarak ilanlarınız görebilirsiniz.

5 AĞUSTOS 2019 KAMU İLANLARI:

İŞKUR tarafından yayımlanan ilanlara göre 61 kişilik boşluk ile personel alımı yapılıyor. 4 Farklı kamu kurumu tarafından alım yapılacak olup kurum ve pozisyon dağılımı şöyledir.

Milli Eğitim Bakanlığı: MEB e bağlı olan Öğretmenevi müdürlükleri alım yapıyor. Bu kapsamda, Kalecik Öğretmenevi ve Aso Müdürlüğü 1 Aşçı Yardımcısı, 2 Mutfak Görevlisi, 4 Şoför - Yük Taşıma alacak. Niğde İl Milii Eğitim Müdürlüğü ise 3 Engelli Beden işçisi alımı yapacak. Öğretmenevi Müdürlüğü ise 1 Gıda Mühendisi alacak.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü İdari ve Mali İşler Dairesi: 1 Aşçı alımı yapılacak.

Erdek Belediyesi: 1 Temizlik işçisi (el ile - cadde, sokak, park vb.)

MSB Akaryakıt İkmal ve Nato: 1 Motorlu Araçlar Teknolojisi/Otomotiv Teknolojisi Teknisyeni

Sosyal Güvenlik Kurumu: SGK farklı pozisyonlarda personel alacak. İstanbul Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü 3 Aşçı, 2 Engelli aşçı, 3 Aşçı Yardımcısı,

2 Elektrik Teknisyeni, 11 Engelli temizlik Görevlisi ve 2 Engelli Aşçı Yardımcısı alımı yapılacak.

Akdeniz Üniversitesi : Akdeniz Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Merkez Yemekhane Müdürlüğüne 1 Diyetisyen ( Beslenme Uzmanı ), 11 Bulaşıkçı ( Stevard ) ve 12 Aşı alımı yapılacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye'de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya İşyerlerinde Çalıştırılabilmelerine İlişkin Kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla Türk vatandaşı olmak. 18 yaşını tamamlamış olmak. Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

Özel kanun veya diğer mevzuatında yer alan şartları taşımak.
Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak.
Yapılacak Güvenlik Soruşturması ve/veya Arşiv Araştırması olumlu sonuçlanmak.
Askerlik ile ilişiği olmamak (yapmış olmak, tecilli veya muaf olmak).
Her aday, Türkiye İş Kurumunda (İŞKUR) yayımlanan listede belirtilen bir işyeri ve bir meslek koluna başvuru yapabilecektir.
Adayların, başvurunun son günü itibarıyla duyurumuz ve ekinde yer alan tabloda meslek kollarına uygun olarak talep edilen öğrenim durumu ve özel şartlara haiz olmak.
İlanın yayınlandığı tarihte herhangi bir kamu kurumunda çalışmıyor olmak.
Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaması gerekmektedir.
Engelli ve Eski hükümlü adaylar için durumunu gösterir rapora sahip olmak,

BAŞVURU İŞLEMLERİ:

İlgili ilanlar Türkiye İş Kurumu üzerinde 05 Ağustos 2019 tarihi itibari ile yayımlanmasının ardından adaylar başvurularına başladılar ve en geç 5 gün içerisinde başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Bu bağlanda adaylar başvurularını en geç 09 Ağustos 2019 tarihine kadar tamamlamaları gerekmektedir. Adaylar söz konusu ilanlara https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresine girerek İşyeri Türü kısmını "Kamu" seçip ara butonuna basınca ilgili ilanlara ulaşabilecekler.

İŞKUR İLAN SAYFASI SORGULAMA

İŞKUR E-Şube üzerinden ya da https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx bağlantı adresine tıklayarak ilanlarınız görebilirsiniz. İŞKUR sadece bir ile hizmet vermediği için iş arama işleminizi hızlıca yapabilmeniz için açılan sayfada çalışma yeri, ülke, il, ilçe, ilan tarihi, işyeri ünvanı, meslek, öğrenim durumu, işyeri türü ve anahtar kelime yazmanız istenir.

Kendinize uygun şartlarla sayfayı doldurduktan sonra sağ alt kısımda bulunan 'ara' butonuna basmalısınız. Sayfanın alt kısmında iş ilanları listelenir bu listede iş ilanı başlığı, kaç pozisyonun açık olduğu, iş adresi ve hangi tarihte ilanın yayına verildiği yazar. İlginizi çeken ilana tıklayarak daha kapsamlı bilgi sahibi olabilirsiniz. Genellikle bu sayfada işyerinin telefon adres gibi detaylı bilgilerinin yanı sıra iş için önerilen ücret, başvuru sayısı, çalışma şekli, işveren statüsü ve sayfanın görüntülenme sayısı yazar. Eğer şartlar size uygunsa sayfanın alt kısmında bulunan 'Başvur' kısmına tıklayarak iş başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

İŞKUR'A NASIL KAYIT OLUNUR?

İŞKUR kayıt olmayı anlatmadan önce bilmeniz gereken önemli bazı satır başları bulunmaktadır. İŞKUR iş arayanlar ile işverenleri ayırmış ve sisteme üye olmak için öncelikle hangisi için kayıt olduğunuzu sormaktadır. Üyelerin hesaplarını etkinleştirebilmeleri için e-posta ya da telefon numarası girmeleri gerekmektedir. En az birisini girmek yeterlidir. Aksi durumda onay kodu iletilemeyeceği için üyelik aktif edilemez. Üyelerin hesapları son işlem tarihinden itibaren 1 sene içerisinde aktif olmaz ise yani hesaba bu süre zarfında giriş yapılmaz ise üyelikler dondurulur. Bu süre özürlü ve eski hükümlü kayıtlarında iki senedir.

İŞKUR

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (kısaca İŞKUR), Türkiye'de istihdamın korunmasına, geliştirilmesine, yaygınlaştırılmasına ve işsizliğin önlenmesi faaliyetlerine yardımcı olmak ve işsizlik sigortası hizmetlerini yürütmek üzere kurulmuş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ilgili kuruluşu olup, özel hukuk hükümlerine tâbi, tüzel kişiliği haiz, idarî ve malî bakımdan özerk bir kamu kuruluşudur.