İŞKUR'da en çok alım hangi mesleklerde? İŞKUR giriş: 1 Ağustos'tan itibaren 49 bin 901 personel alımı başvuru şartları!

İŞKUR 1 Ağustos itibari ile 49 Bin 901 personel alımı başvuru şartları! İŞKUR en çok alım hangi mesleklerde? Türkiye İş Kurumu üzerinden ülke genelinde farklı meslek gruplarında 49 Bin 901 personel istihdamı gerçekleştirilecek. Satış ve pazarlama alanında iş arayan adaylara müjde. İŞKUR'un özel firmalara istihdamlarında en çok alımlardan bir tanesi de satış ve pazarlama kadrosunda olacak. Bu kadroda 1687 kişilik açık iş ilanı bulunuyor. Başvurularda şahsen müraacat isteyen adaylar için il ve ilçelerde bulunan İŞKUR hizmet noktalarından iş ve meslek danışmanları aracılığı ile başvuru yapılabilir. İŞKUR'un en çok personel alımı yapılacak meslek grupları hangileri? Başvuruları nasıl yapılacak?

Giriş Tarihi 01 Temmuz 2019, 09:25 Güncelleme 01 Ağustos 2019, 09:21
İŞKUR’da en çok alım hangi mesleklerde? İŞKUR giriş: 1 Ağustos’tan itibaren 49 bin 901 personel alımı başvuru şartları!

İÇİNDEKİLER

İŞKUR Ağustos ayının ilk gününden itibaren personel alımlarına tüm hızıyla devam ediyor. Bu bağlamda Türkiye kapsamında binlerce personel ve memur alımı yapacak. Türkiye İş Kurumu toplumsal çalışma programları, işsizlik sigortası, kamu işçisi, kuruluş dışı kamu işçisi alımı, işbaşı eğitim programları, mesleki eğitim programları ile girişimcilik programı eğitimi ile engelli istihdamı kapsamında alımlar için başvurular halen devam ediyor. İŞKUR e-şube portalı üzerinden açık iş ilanları sayısı açıklanmakta. Meslek gruplarında en çok istihdamlar gövde işçisi kadrolarında gerçekleştirilecek. İŞKUR E-Şube üzerinden veya https://esube.Iskur.Gov.Tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.Aspx bağlantı adresine tıklayarak ilanlarınız görebilirsiniz.

EN ÇOK ALIM YAPILAN MESLEKLER;

İŞKUR'un 31 Temmuz tarihi itibari ile en çok alım yapacağı personel kadroları da açıklanmakta. İŞKUR e-şube portalı üzerinden açık iş ilanları sayısı açıklanmakta. Meslek gruplarında en çok istihdamlar beden işçisi kadrolarında gerçekleştirilecek. 10 Bin 396 kişi alınacak. Başvurularda eğitim düzeyinde okur yazar olmaları yeterli olacak. Adayların iş tecrübesi olmasına da gerek görülmemekte. Buna göre ikinci en çok alım yapılacak meslekler ise 1.886 kişi açık iş ilanı bulunuyor.

İŞKUR PERSONEL ALIM İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

İŞKUR GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

HANGİ ALANLARDA PERSONEL ALINACAK?

Satış ve pazarlama alanında iş arayan adaylara müjde. İŞKUR'un özel firmalara istihdamlarında en çok alımlardan bir tanesi de satış ve pazarlama kadrosunda olacak. Bu kadroda 1687 kişilik açık iş ilanı bulunuyor. Yaz ayının gelmesi ile Turizm alanında hizmet veren kıyı kesimlerde Antalya, Muğla, İzmir, İstanbul, Aydın, Balıkesir gibi illerde ve çok daha fazla ilde görevlendirilmek üzere 1557 kişi alınacak. Bu kapsamda garson ve servis elemanı alımları için 1358 kişi görevlendirilecek. Silahlı ya da silahsız güvenlik sertifikası bulunan adaylara yönelik olarak en az lise mezunu 1038 kişi aranıyor. Büro memur kadrolarında ise ön muhasebeci, büro memuru, ambar memuru alımları gerçekleştirilecek.

İŞKUR'DA EN ÇOK ALIM YAPAN KADROLAR

Aktif işçi arayan mesleklerin listesini https://esube.iskur.gov.tr/istihdam/AcikIsMeslek.aspx bağlantısından görebilirsiniz. Sıralamada görünen ilk 10 şöyle;

Beden İşçisi (Genel): 24978
Garson (Servis Elemanı): 4455
Temizlik Görevlisi: 4248
Satış Danışmanı / Uzmanı: 3853
Turizm Ve Otelcilik Elemanı: 2490
Makineci (Dikiş): 2222
Güvenlik Görevlisi: 2124
Elektrikçi (Genel): 1764
Büro Memuru (Genel): 1479
Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi: 1307

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

İkamet ettiğiniz bölgenin Çalışma ve İş Kurumu Müdürlükleri'nden başvuru yapılabilmektedir. Herhangi bir zaman planlaması yoktur. Yani istediğiniz an bu kurslara başvuruda bulunabilirsiniz.

KURSLAR NE KADAR SÜRÜYOR?

En fazla 160 gün günde 5-8 saat arası haftalık olarak 6 gün baz alınarak en az 30 en fazla 40 saat ders verilmektedir.

DEVAMLILIK ÖNEMLİ

Kursiyerlerin önemli bir mazereti olması dışında kurslara devamsızlık yapmamaları istenmektedir. Bu doğrultuda 5 günlük sağlık raporu kabul edilmekte. Aksi takdirde kursiyerin ilişiği tamamen kesilmektedir.

İŞE YERLEŞTİRME NASIL YAPILIYOR?

Eğitim alan kursiyerler en geç 30 gün içinde işe başlamak için istihdam ediliyor. Bu kapsamda 3 farklı iş teklifi sunulabiliyor. Kursiyerin iş tekliflerini reddetmesi için mazeret bildirmesi gerekmektedir. Eğer mazeret bildirilmezse 24 ay sürecisinde kurs ve programlardan yararlandırılmamaktadır.

HÜKÜMLÜLER DE DERS ALABİLİR

Adalet Bakanlığı ile işbirliği halinde yürütülen meslek edindirme kurslarında aranan ilk şart; cezaevinde olan mahkumun tahliyesine 3 yıl kalması.

İŞKUR'A NASIL KAYIT OLUNUR?

İŞKUR kayıt olmayı anlatmadan önce bilmeniz gereken önemli bazı satır başları bulunmaktadır. İŞKUR iş arayanlar ile işverenleri ayırmış ve sisteme üye olmak için öncelikle hangisi için kayıt olduğunuzu sormaktadır.

Üyelerin hesaplarını etkinleştirebilmeleri için e-posta ya da telefon numarası girmeleri gerekmektedir. En az birisini girmek yeterlidir. Aksi durumda onay kodu iletilemeyeceği için üyelik aktif edilemez.

Üyelerin hesapları son işlem tarihinden itibaren 1 sene içerisinde aktif olmaz ise yani hesaba bu süre zarfında giriş yapılmaz ise üyelikler dondurulur. Bu süre özürlü ve eski hükümlü kayıtlarında iki senedir.

İŞKUR

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (kısaca İŞKUR), Türkiye'de istihdamın korunmasına, geliştirilmesine, yaygınlaştırılmasına ve işsizliğin önlenmesi faaliyetlerine yardımcı olmak ve işsizlik sigortası hizmetlerini yürütmek üzere kurulmuş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ilgili kuruluşu olup, özel hukuk hükümlerine tâbi, tüzel kişiliği haiz, idarî ve malî bakımdan özerk bir kamu kuruluşudur.