En az lise mezunu polis memuru alımı yapılacak! Bayan ve erkek

Her yıl meydana getirilen minimum lise mezunu polis memuru alımı için bekleyiş devam ediyor. ÖSYM'nin YKS neticelerini açıklamasının ardından adaylar tercihlerini oluşturmaya başladılar. 2019 yılı YKS puanı ile hemen hemen polis memuru alım ilanı yayımlandı ve adaylar için bekleyiş arttı.

Giriş Tarihi 26 Temmuz 2019, 11:38 Güncelleme 05 Ağustos 2019, 16:44
En az lise mezunu polis memuru alımı yapılacak! Bayan ve erkek

İÇİNDEKİLER

pa.edu.tr: 2019 PMYO lise mezunu polis alım başvuru şartları ve tarihi! Lise mezunu 2500 polis alımı ne zaman yapılacak? 2019 yılı için yeni polis memuru alımı yapılacak. YKS sonuçlarının açıklanması ile lise mezunu polis alımı başvurusu da yaklaştı. Kaç Polis alımı yapılacak? Polis olma yolunda ilerleyen genç adaylar polis alımı ilanını merakla bekliyorlar. Polis Meslek Yüksekokulları için öğrenci alımları Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yönetilir ve ilanları sadece Polis Akademisi resmi internet sayfası olan (www.pa.edu.tr) adresinde ilan edilmektedir. Polisi Akademisine bağlı olan Polis Meslek Yüksekokulları alacağı Polis Memurluğu için öğrenci adaylarının en az lise mezunu veya dengi okul mezunu olmak şartı arıyor. Bu bağlamda 18 yaşından küçükler 26 yaşından büyük olan adaylar bu ilana başvuru yapamazlar.

PMYO POLİS ALIMI İLANLARI NEREDE YAYIMLANIR?

Polis olma yolunda ilerleyen genç adaylar polis alımı ilanını merakla bekliyorlar. Polis Meslek Yüksekokulları için öğrenci alımları Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yönetilir ve ilanları sadece Polis Akademisi resmi internet sayfası olan (www.pa.edu.tr) adresinde ilan edilmektedir.

EN AZ LİSE MEZUNU OLMAK ŞART!

Polisi Akademisine bağlı olan Polis Meslek Yüksekokulları alacağı Polis Memurluğu için öğrenci adaylarının en az lise mezunu veya dengi okul mezunu olmak şartı arıyor. Bu bağlamda 18 yaşından küçükler 26 yaşından büyük olan adaylar bu ilana başvuru yapamazlar.

YKS ( TYT ) PUANI ŞARTI VAR?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 2019 yılı içinde yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) TYT puan türünden en az (260,00) ham taban puan almış olmak; Emniyet Teşkilatı Personeli Şehit veya Vazife Malulü olanların eş ve çocuklarından Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 2018 yılı içinde yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) TYT puan türünden en az (150,00) ham taban puan almış olmak,