KPSS'li KPSS şartsız sınavsız 2019 Temmuz ayı kamuya memur ve personel alım başvuru şartları nedir?

2019 Temmuz ayı KPSS'li KPSS şartsız sınavsız kamuya memur ve personel alım başvuru şartları nedir? Temmuz ayı ile birlikte bir çok bakanlık ve kamu kurumu binlerce memur personel alıyor. Alımlar KPSS ile ve KPSS siz olarak yapılıyor. Bazı kamu kurum veya kamu kuruluşları alımlarında adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aramaksızın alım yapmaktadırlar. Bunlara aşağıdaki tablodan ulaşabilirsiniz. Kamuya alım yapacak kurumlara başvurular, kurumların belirlediği tarih içerisinde yapılmaktadır. Buna göre kurumun belirlediği tarih dışında yapılacak başvuru kesinlikle kabul edilmeyecektir. Eğitim şartı olarak adaylardan, Alımı yapılacak boş kadro veya pozisyon için adaylar mutlaka belirtilen eğitim seviyesinde olmak zorundadırlar.

Giriş Tarihi 22 Temmuz 2019, 10:25 Güncelleme 22 Temmuz 2019, 10:25
KPSS’li KPSS şartsız sınavsız 2019 Temmuz ayı kamuya memur ve personel alım başvuru şartları nedir?

İÇİNDEKİLER

Temmuz ayının artık sonlarına yaklaştığımız şu günlerde personel alacak kurumlar ilan yayımlamaya devam ediyor. Bu bağlamda Temmuz ayında binlerce personel işe alınacak. Kamu için personel alacak olan kurumlar özel olarak belirtilen nitelikleri ise taşımak zorundadırlar. Kamuya Kamu Personeli alım ilanına başvuru yapacak adaylar kurumların belirlediği özel nitelikleri taşımak zorundadırlar. Hem Genel Hemde özel şartları taşıyan adaylar başvuru yapabilir. Buna göre adaylardan özel olarak, Eğitim, Yaş, KPSS ( aranıyorsa ), YDS ( aranıyorsa ), tecrübe şartı gibi nitelikler aranmaktadır. Bazı kamu kurum veya kamu kuruluşları alımlarında adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aramaksızın alım yapmaktadırlar. Bunlara aşağıdaki tablodan ulaşabilirsiniz. Peki KPSS'li KPSS şartsız sınavsız kamuya memur personel alım başvuru şartları nedir?

Türk Kızılayı KPSS şartsız personel alacak!

Türk Kızılayı yeni ilanlar yayımladı. Temmuz ayı içerisinde yayımlanan ilanlara göre en az lise mezunu olan adaylar arasından alım yapılacak. Türk Kızılayı Temmuz ayının girmesi ile birlikte yeni ilanlar yayımlayarak farklı pozisyonlarda personel alacak. Bu bağlamda Corporate Communication Specialist (CCS), Biologist 2019, Çağrı Merkezi Operatörü (CMO072019) , Satın Alma Sorumlusu (SA2019) pozisyonları için ilanlar yayımladı. 2019 itibari ile yaımlanan ve hla başvuruları devam eden pozisyonlar ise, Finans ve Hazine Yönetimi Yetkilisi (FI-2019), İletişim Asistanı (İA062019) ve Doktor (Doktor 2018) pozisyonları için laımlar devam ediyor.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Türk Kızılayı personel alımları için adaylardan pozisyonuna göre özel nitelikler aranır. Ancak adayların her pozisyon için taşıması gereken şartlar şöyledir:

Türk Vatandaşı Olmak,
En az lise mezunu olan,
İyi derecede İngilizce bilen(mülakat esnasında test edilecektir),
Tercihen ikinci dil bilen,
MicrosoftOffice programlarını çok iyi derecede kullanabilen,
Yurt içi veyurt dışı seyahat engeli bulunmayan,
Vardiya sisteminde çalışabilecek,
Takım çalışmasına yatkın,
Diksiyonu düzgün, ikna kabiliyeti yüksek,
Erkek adaylar için askerliğini tamamlamış veya en az 2 yıl tecilli.
Alım yapılacak bölgede ikamet ediyor olmak gibi şartlar aranır.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Türk Kızılayı personel alımı başvuruları kendi başvuru sistemi üzerinden almaktadır. Kızılay başvuru sistemihttps://basvuru.kizilaykariyer.com/ilan/site.aspxadresidir ve adaylar başvurularını Kızılay sitesine üye olarak online birşekilde gerçekleştirebilirler.

ADAYLARDAN ARANAN ÖZEL NİTELİKLER:

Kamuya Kamu Personeli alım ilanına başvuru yapacak adaylar kurumların belirlediği özel nitelikleri taşımak zorundadırlar. Hem Genel Hemde özel şartları taşıyan adaylar başvuru yapabilir. Buna göre adaylardan özel olarak, Eğitim, Yaş, KPSS ( aranıyorsa ), YDS ( aranıyorsa ), tecrübe şartı gibi nitelikler aranmaktadır.

TEMMUZ AYI MEMUR ALIM HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

TEMMUZ AYI PERSONEL VE MEMUR ALIMLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Eğitim Şartı: Eğitim şartı olarak adaylardan, Alımı yapılacak boş kadro veya pozisyon için adaylar mutlaka belirtilen eğitim seviyesinde olmak zorundadırlar. Buna göre adayların en az ilköğretim mezunu olmak şartı ile, Lise mezunu, Önlisans Mezunu veya Lisans mezunu olmaları gereklidir. Bunun dışındaki kamu kurumlarına başvuru yapacak adaylar en az lise mezunu veya en az önlisans mezunu olmak zorunludur. Lisans mezunlarından, 4 yıllık eğitim veren alımımı yapılacak ilgili alan için eğitim görmüş veya buna denkliği olan ve YÖK onaylı yurtdışı yükseköğretim kurumlarına mezun olmuş olmaları gereklidir.

Yaş Şartı: Adayların 18 yaşını tamlamış olmaları ve 35 yaşını doldurmamış olmak şartı ile alım yapmaktadırlar. yaş şartları gennelikle ilanın yayımlandığı tarihten veya son başvuru gününe göre hesaplanmaktadırlar.

YDS Şartı: Bazı kamu kurumları adaylardan alımı yapılacak alan için ÖSYM tarafından yapılan Yabancı Dİl Sınavından ingilizce veya diğer dillerden puan almış olmak şartı arıyorlar. YDS şartı her ilan için geçerli olmayıp buna ilanın detaylarından ulaşabilirsiniz.

KPSS'li KPSS'siz Memur Personel Alımları:

Memur olmak yolunda ilerleyen adayların en büyük korkusu Kamu Personeli Seçme Sınavıdır. Kurumlar genellikle adaylardan Giriş sınavına katılabilecek adaylara KPSS puanı ile aıralama yapmakta ve bu sıralama sonucuna göre giriş sınavına çağırmaktadırlar.

Buna göre Lise Mezunu olan adaylardan KPSSP94, Lisans mezunu olan adaylardan KPSSP3 ve Önlisans mezunu olan adaylardan KPSSP93 puan türünden puan almış olmak şartları aranmaktadır. Adaylar bu yönde 2017 veya 2018 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından kadro seviyesine puan almış olmaları gerekmektedir. Buna göre KPSS 60 puan ile Memur Alımı yapılmaktadır. Ayrıca özel olarak belirtecek olursak KPSS puan seviyesi kurumun belirlediği Taban puan şeklinde geçerli olacaktır. En az 60 ile başlamakta olup bu puan seviyesi 70, 75, 80 veya 85 puan gibi puanlar istenmektedir. Özellikle temmuz ayında başvurusu başlamış olan Adalet bakanlığı ilanı için adaylardan 70 puan almış olmak şartı aranmaktadır.

KPSS Şartı Olmadan Alımlar: Bazı kamu kurum veya kamu kuruluşları alımlarında adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aramaksızın alım yapmaktadırlar.

GİRİŞ SINAVI YAPILIYOR!

Kamu Kurumlarının neredeyse hepsi adayları kadroya almadan önce Giriş Sınavı sistemi uygulamaktadırlar. Buna göre adayların başvuru yapmasının ardından kurum tarafından yapılan incelemeye göre adayları sıralamaya alarak kadro sayısının kat sayısı kadar aday sınava çağırılmaktadırlar. Bu Sebeple adayların burada KPSS puan durumu çok önem taşımaktadır. Başvuru yapan adayların KPSS puan durumu esas alınarak yapılan sıralama sonucuna göre kurumlar sonuçları kendi internet sayfalarında yayımlamaktadırlar.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Kamuya alım yapacak kurumlara başvurular, kurumların belirlediği tarih içerisinde yapılamktadır. Buna göre kurumun belirlediği tarih dışında yapılacak başvuru kesinlikle kabul edilmeyecektir. Başvurular ise şahsen, Elektornik ortamda, Posta yolu ile veya e-posta yolu ile yapılmaktadır. Başvuru şeklini kurum mutlaka ilanın belirtmektedir. Kurumn belirlediği şekil dışında yapılan başvurular kesinlikle kabul edilmeyecektir.

TEMMUZ AYI MEMUR PERSONEL ALIMI YAPAN KURUMLAR:

Aşağıdaki tablo yardımı ile alı yapacak kuruma, İlanın detaylarına, son başvuru tarihlerine, KPSS şartı olup olmadığına ve toplam alım sayısına ulaşarak bu ilanlara başvuru yapabileceksiniz.