Kamuya 68 kuruma KPSS 2019/1 1014 memur alımı başvuru şartları! İşte lise, ön lisans ve lisans kadro pozisyonlar

KPSS 2019/1 tercih kılavuzu geçtiğimiz haftalarda yayımlanmıştı. Bu bağlamda memur adayları tercih işlemlerini dün tamamladılar. KPSS 2019/1 puanı ile 68 kuruma memur alımı yapılacak. Lise, ön lisans ve lisans kadro pozisyonlar açıklanmıştı. Bu pozisyonlarda alım yapacak 68 kamu kurumu içerisinde üniversitelerde yer alıyor. Toplamda ise 1014 memur alımı ve kamu personeli alımı yapılacak. Başlıca pozisyonlar, Vagon teknisyeni, Teknisyen, Bilgisayar İşletmeni, Düz Memur, Anbar Memuru, ARFF Memuru, Stajyer AİM Memuru, Telniker, Muhasebeci, Mühendis, Avukat, Eksper ve Kütüphaneci pozisyonlarına alım yapılacak. İşte Kamuya 68 kuruma KPSS 2019/1 1014 memur alımı başvuru şartları! İşte lise, ön lisans ve lisans kadro pozisyonlar ve detaylar

Giriş Tarihi 19 Temmuz 2019, 10:04 Güncelleme 19 Temmuz 2019, 10:07
Kamuya 68 kuruma KPSS 2019/1 1014 memur alımı başvuru şartları! İşte lise, ön lisans ve lisans kadro pozisyonlar

İÇİNDEKİLER

2019 yılı için Merkezi Atama ile kamuya 1014 memur alımı ve personel alımı için başvurularda son güne gelindi. Sonuçlar ne zaman açıklanacak KPSS 2019/1 tercih kılavuzunda Lise, Ön lisans ve Lisans mezunları için kadro dağılımı belli oldu ve toplamda 1014 memur alımı yapılacak. Tercih İşlemleri 09 Temmuz 2019 tarihi itibari ile başlamış olup en geç 18 Temmuz 2019 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Aşağıda sizlerle paylaşacağımız bağlantılar üzerinden tercih kılavuzundaki tüm detaylara ulaşabileceksiniz ve tercih işlemleri ÖSYM resmi internet sayfası üzerinden yapılacaktır. Adaylar, tercihlerini yayınlanacak olan KPSS tercih kılavuzunda yer alan kurallara göre, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifrelerini kullanarak yapmaları gerekiyor.

1014 MEMUR ALIMI POZİSYONA GÖRE

ÖSYM tarafından yayımlanan tercih kılavuzlarına Lise, Ön Lisans veLisans mezunu olanlar tercih işlemi yapabilecek. Bu yönde adayları tercih edebileceği çok sayıda pozisyon bulunuyor. Başlıca pozisyonlar, Vagon teknisyeni, Teknisyen, Bilgisayar İşletmeni, Düz Memur, Anbar Memuru, ARFF Memuru, Stajyer AİM Memuru, Telniker, Muhasebeci, Mühendis, Avukat, Eksper ve Kütüphaneci pozisyonlarına alım yapılacak.

KPSS 2019/1 TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

TABLO-1.Ortaöğretim Mezunlarının Tercihleri Arasında Gösterebileceği Kadro ve Pozisyonlar

TABLO-2.Ön Lisans Mezunlarının Tercihleri Arasında Gösterebileceği Kadro ve Pozisyonlar

TABLO-3.Lisans Mezunlarının Tercihleri Arasında Gösterebileceği Kadro ve Pozisyonlar

LİSE, ÖN LİSANS VE LİSANS MEZUNLARI:

Bu pozisyonlarda alım yapacak 68 kamu kurumu içerisinde üniversitelerde yer alıyor. Toplamda 1014 memur alımı ve kamu personeli alımı yapılacak olup 892'si kamu iktisadi teşebbüslerine, 84'ü üniversitelere, 38'i de diğer kamu kurum ve kuruluşlarına aittir. Mezuniyete göre kadro dağılımı ise, 130 adedi ortaöğretim ( Lise mezunları için ) , 254 adedi önlisans ve 630 adedi ise lisans mezunlarına verilmiştir.

KURUMA GÖRE DAĞILIM:

Üniversiteler:

Lise: 7
Ön Lisans: 10
Lisans : 65
TOPLAM: 82
Devlet Demiryolları Taşımacılık:

Lise: 13
Ön Lisans: 8
Lisans: 8
TOPLAM : 29
Devlet Demiryolları ( TCDD )

Lisans: 3Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü

Lise: 35
Ön Lisans: 70
Lisans: 123
TOPLAM: 228
Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu Genel Müdürlüğü

Lise: 17
Ön Lisans: 38
Lisans: 114
TOPLAM: 166
Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü

Lise: 55Ön Lisans: 112
Lisans: 64
TOPLAM: 231


Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü
Ön Lisans: 2
Lisans: 5
TOPLAM: 7
Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü

Ön Lisans: 2Lisans: 18
TOPLAM: 20
EÜAŞ:

Lisans: 49
TOPLAM: 49
Karayolları Genel Müdürlüğü

Lisans: 4TOPLAM: 4
Türkiye Elektrik Üretim A,Ş Genel Müdürlüğü

Lisans: 4
TOPLAM: 4
Türkiye Elektrik İletim A.Ş

Lisans: 100TOPLAM: 100
Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu

Lisans: 24
TOPLAM: 24

KİMLER TERCİH YAPABİLİR?

Türk vatandaşı olmak
18 yaşını tamamlamış olmak.
Kamu haklarından mahrum bulunmamak
Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması yapılmış olmak.
657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin 6 ncı fıkrasında belirtilen askerlik şartını taşımak
Tercih edilecek kadro veya pozisyonlar için aranan diğer başvuru şartlarını taşımak

TERCİH İŞLEMLERİ SONA ERİYOR!

Adaylar tercihlerine 09 Temuz 2019 tarihi itibari ile başlamışlardı ve artık sona eriyor. ÖSYM tarafından yayımlanan takvime göre Adaylar tercihlerin 18 Temmuz 2019 tarihine kadar gerçekleştirmek zorundadırlar.

TERCİH ÜCRETLERİ:

Tercih işlemleri için adaylardan 20 TL tercih ücreti talep edilmekte ve adaylar tercih ücretini ÖSYM tarafından belirtilen bankalara gerçekleştirmeleri gereklidir. tercih işlemleri ÖSYM resmi İnternet adresi olan https://ais.osym.gov.tr/ üzerinden alınacak ve adayların tercih işlemleri için önce kılavuzu çok dikkatli incelemeleri gereklidir.

KPSS 2019 TERCİHLERİ NASIL YAPILACAK?

Adaylar, tercihlerini yayınlanacak olan KPSS tercih kılavuzunda yer alan kurallara göre, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifrelerini kullanarak yapmaları gerekiyor.

KPSS NİTELİK KODU NEDİR?

Tercihlerinizi yaparken size uygun olan kadro ve pozisyonların bulunduğu tablolardaki "Aranan Nitelik Kodları" sütununda yer alan nitelik kodlarını dikkatle incelemeniz ve size uyup uymadığını belirlemeniz son derece önemlidir. Tercihler belirlenmeden önce sistemde kayıtlı mezun olunan alan/program bilgisi mezun olunan alan/program tablolarından kontrol edilmelidir.

Bir kadro veya pozisyon için mezun olunan program/alan koşulu birden fazla ise bunlardan birinin karşılanması yeterlidir. Ayrıca, yayımlanan tercih kılavuzundaki "Başvuru Genel Şartları ve Diğer Hususlar" başlıklı uyarıları mutlaka okumanız ve tercihlerinizi yaparken bu uyarıları da göz önünde tutmanız gerekir.

Mezun olduğunuz ortaöğretim/ön lisans/lisans programı tercih etmiş olduğunuz kadro/pozisyon için aranan nitelikler ile uyumlu değilse yapmış olduğunuz tercih sistem tarafından kabul edilmeyecektir. Tercihlerinizi yaparken bu durumu göz önünde bulundurunuz.

Ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyindeki kadrolara yerleştirme yapılırken ÖSYM'ce sınava girilen öğrenim düzeyi, cinsiyet, mezun olunan program/alan ile kadro ve pozisyonlar için aranan nitelikler arasındaki tutarlılık kontrol edilecek bunlardan birinde bile bir tutarsızlık tespit edildiği takdirde söz konusu tercih iptal edilecektir.

MEMUR OLMA ŞARTLARI

Memur olmak isteyenler Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmalı ve 18 yaşını doldurmuş olmalıdır. Memur olabilmek için minimum bir eğitim seviyesinde olmak gerekir. En az orta öğretim mezunu olan kişiler memur olabilmektedir. yapılacak göreve göre eğitim durumu değişiklik gösterebilir.

Memur olmak isteyen kişiler KPSS sınavına girmek zorundadır. Kamu Personeli Seçme sınavından alınacak puan sonrasında kurumların memur kadroları için başvuru yapabilirsiniz. Puanımızın yeterli olması durumunda ve diğer şartlar da bir engel yok ise memur olarak atanabilirsiniz.