19 Temmuz-2 Ağustos İŞKUR KPSS şartsız en az lise ve önlisans mezunu personel alımı başvuru şartları nedir?

İŞKUR 19 Temmuz-2 Ağustos tarihleri KPSS şartsız en az lise ve önlisans mezunu personel alımı başvuru şartları nedir? İŞKUR tarafından 19 Temmuz tarihi itibari ile yeni iş ilanları yayınlandı! Açık iş ilanları kategorisinde yayınlanan personel alım ilanlarına göre başta İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya olmak üzere birçok ilde KPSS şartsız Hemşire, Acil tıp teknisyeni, anestezi teknisyeni, anestezi teknikeri ve ambulans şoförü olmak üzere çok sayıda sağlık personeli alımı yapılacak. Sağlık personeli alımı genel başvuru şartlarına göre en az ortaöğretim (lise ve dengi okullar) mezunu ve ön lisans mezunu adaylar başvuruda bulunabilecek. Başvurular bugün itibari ile başlamış olup 02 Ağustos'a kadar sürmektedir. Her bir iş ilanının son başvuru tarihi farklıdır.

Giriş Tarihi 19 Temmuz 2019, 16:57 Güncelleme 19 Temmuz 2019, 16:57
19 Temmuz-2 Ağustos İŞKUR KPSS şartsız en az lise ve önlisans mezunu personel alımı başvuru şartları nedir?

İÇİNDEKİLER

İŞKUR 19 Temmuz 2019 tarihinde yayınlanan açık iş ilanlarına göre Türkiye genelinde fazla sayıda personel alımı yapılacağı bildirildi. Alınacak sağlık çalışanı alımları için 35 hemşire, 7 acil tıp teknisyeni, 5 ambulans şoförü, anestezi teknikeri ve anestezi teknisyeni kadrolarının olduğu bildirildi. Başvuruda bulunmak isteyen adayların her bir iş ilanında farklı olmak üzere minimum ortaöğretim (lise ve dengi okullar) ve ön lisans mezunu olmaları gereklidir. Sağlık hizmetleri personel alımları başta İstanbul, İzmir, Ankara ve Antalya olmak üzere çok sayıda ilde olmaktadır. İŞKUR başvuruları 02 Ağustos 2019 geçmişine kadar devam etmektedir. Peki KPSS şartsız en az lise ve önlisans mezunu personeli alımı başvuru şartları nedir? İşte detaylar


1 – 35 Hemşire alımı iş ilanları için lütfen BURAYI TIKLAYINIZ

2 – 7 Acil tıp teknisyeni iş ilanları için lütfen BURAYI TIKLAYINIZ

3 – 5 Ambulans şoförü iş ilanları için lütfen BURAYI TIKLAYINIZ

1 - Hasta Kabul-Kayıt Görevlisi 40 personel alımı BAŞVURUSU İÇİN BURAYI TIKLAYINIZ

2 - Hasta ve Yaşlı Bakım Elemanı 82 personel alımı BAŞVURUSU İÇİN BURAYI TIKLAYINIZ

3 - Hastane hizmetlisi 13 personel alımı BAŞVURUSU İÇİN BURAYI TIKLAYINIZ

4 - Hasta danışmanı 74 personel alımı BAŞVURUSU İÇİN BURAYI TIKLAYINIZ

Genel başvuru ilanları arasında, her bir ilan içeriğinde farklı olmak üzere; İlana başvuru yapacak adayların, talep edilen bazı şartlara haiz olmaları gerekiyor. İşte detaylar:

İŞKUR PERSONEL ALIM BAŞVURU ŞARTLARI

1 - İletişim becerisi yüksek,

2 - Aktif Dinamik

3 - Tercihen genç emekli (50 yaşını geçmemiş)

4 - Disiplinli bir yapıda bulunanlar, gibi şartlar bulunmaktadır.

5 - En az lise ve önlisans mezunu olmak,

6 - T.C vatandaşı olmak,

7 - Yüz kızartıcı suçu ve 6 ayı geçen adli cezası bulunmamak (hükümlü alımı yapılan ilanlar hariç)

8 - İşini engelleyebilecek her hangi bir sağlık sorunu bulunmamak,

Aşağıda İŞKUR tarafından yayınlanan sağlık hizmetleri personeli arayan özel kurumların iş ilanları bulunmaktadır. Başvuruda bulunmak ve başvuru şartlarını öğrenmek için belirtilen linki tıklamanız yeterlidir.

İŞKUR İLANLARINA KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Adaylardan başvuru şartı olarak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, En az ilköğretim mezunu olmak veya okur yazar olmak, Alım yapılacak mesleğe göre ilgili deneyime ve belgeye sahip olmak, Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak gibi nitelikler aranmaktadır

İŞKUR'A NASIL KAYIT OLUNUR?

İŞKUR kayıt olmayı anlatmadan önce bilmeniz gereken önemli bazı satır başları bulunmaktadır. İŞKUR iş arayanlar ile işverenleri ayırmış ve sisteme üye olmak için öncelikle hangisi için kayıt olduğunuzu sormaktadır. Üyelerin hesaplarını etkinleştirebilmeleri için e-posta ya da telefon numarası girmeleri gerekmektedir. En az birisini girmek yeterlidir. Aksi durumda onay kodu iletilemeyeceği için üyelik aktif edilemez.

Üyelerin hesapları son işlem tarihinden itibaren 1 sene içerisinde aktif olmaz ise yani hesaba bu süre zarfında giriş yapılmaz ise üyelikler dondurulur. Bu süre özürlü ve eski hükümlü kayıtlarında iki senedir.

Üyeler tarafından 15 gün içerisinde okunmayan tüm mesajlar otomatik olarak silinmektedir.

İŞKUR'a kayıt olmak için öncelikle yazımızın başında da söylediğimiz gibi İşveren mi iş arayan kişi mi olduğunuzu belirtmeniz gerek. İkisi içinde üye olma bağlantıları aşağıdadır.

Daha sonra karşınıza çıkan üyelik sözleşmelerini kabul etmeniz ve profil bilgilerinizi ( şifre, isim soyisim vb bilgileri ) eksiksiz ve doğru olarak girmeniz gerekmektedir. Bu aşamayı kaydettikten sonra profilinizi oluşturursunuz. Bu alanda öğrenim durumunuz, özellikleriniz, eğitim durumunuz, iş aradığınız pozisyonlar vb bilgileri aşama aşama doldurur gerekirse word dosyası halinde özgeçmiş de ekleyebilirsiniz. Profil fotoğrafı eklemeniz de bu aşamada önerilir. Çünkü yapılan araştırmada profil fotoğrafı olanların iş bulma olasılıklarının daha fazla olduğu görülmüştür. Ardından İŞKUR size bir danışman atar ve işveren ile sizi ya da işçi ile sizi buluşturmak için çalışmalarını devam ettirirler.

İnternet üzerinden İŞKUR'a üye olmak istemiyorsanız, bulunduğunuz şehirdeki en yakın İŞKUR İl Müdürlüğüne eğitim durumunuzu gösterir bir belge ile kayıt için başvuruda bulunmanız da seçenekler arasındadır. Burada bulunan görevli personel size kayıt işlemleri için yardımcı olacaktır.