Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuruları başladı mı? Başvuru şartları nelerdir?

Sağlık Bakanlığı bünyesinde istihdam etmek üzere 29 bin 689 personel alımı yapılacağının müjdesi bir süre önce verilmişti. Bu nedenle Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın personel alımı hakkındaki açıklamaları yakından takip ediliyor. Peki, Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuruları başladı mı? Başvuru şartları nelerdir? İşte Sağlık Bakanlığı personel alımı merak edilenler...

Giriş Tarihi 19 Temmuz 2019, 01:57 Güncelleme 19 Temmuz 2019, 02:00
Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuruları başladı mı? Başvuru şartları nelerdir?

İÇİNDEKİLER

2019 yılı içerisinde Sağlık Bakanlığı'na 29 bin personel alımı yapılacağı açıklanmıştı. Bu nedenle birçok sağlık personeli ve vatandaş Sağlık Bakanlığı personel alımı hakkında araştırmalarını sürüyor. Peki, Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuruları ne zaman? Sağlık Bakanlığı personel alımı hangi kadrolara yapılacak? İşte cevabı...

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu yıl Ağustos'ta 12 bin, Eylül-Ekim'de de 17 bin 689 olmak üzere 29 bin 689 sağlık personeli alınacağını belirtti.

HANGİ KADROLARA ALIM YAPILACAK?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca personel alım sürecine ilişkin şu açıklamayı yaptı;

"Bunun ilk etabı olarak 6 bin 829 hemşire, bin ebe ve 3 bin sağlık memuru olmak üzere odyolog, psikolog, diyetisyen, fizik tedavi gibi alanlarda 12 bin personelin alımı için önümüzdeki ay ilana çıkılacak. Önümüzdeki ay olmasıyla ilgili bütün hazırlığımızı yaptık, kılavuz hazırlığımız bitti. ÖSYM'ye gönderdik."

"Özellikle altını çizerek söylemek istiyorum, 12 bin personelin alımı da bugüne kadar olduğu şekliyle KPSS ile olacak. İkinci etabı ise, yani 29 bin 689 sağlık personeli alımını tamamlayacak olan 17 bin 689 personeli de muhtemelen Eylül-Ekim'de ÖSYM'nin takvimine göre planlamış olacağız. Personelin KPSS ile alımı konusundaki yöntem daha bir hakkaniyetli ve bu anlamda başarıyı endeksleyen bir yaklaşım tarzı olduğu için bunu devam ettirmek, en azından hakkaniyetli olma noktasında bu yöntemin daha doğru olduğunu düşünüyoruz."

BAŞVURU ŞARTLARI BELLİ OLDU MU?

Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru şartları henüz açıklanmadı. Açıklandığında başvuru şartları haberimizin içinde yer alacak.