Jandarma uzman onbaşı, uzman çavuş ve subay alımı ne zaman yapılacak? JGK başvuru şartları nelerdir?

Jandarma Genel Komutanlığı uzman erbaş, astsubay ve subay alımı için yayımlanacak ilanlar hayalindeki mesleği icra etmek isteyen vatandaşlar tarafından büyük bir merakla araştırılıyor. Jandarma uzman erbaş, astsubay ve subay alımı olup olmayacağı bu yüzden merak konusu. Peki, Jandarma JGK uzman onbaşı ve çavuş alımı ne zaman yapılacak? İşte JGK uzman erbaş alımına ilişkin detaylar...

Giriş Tarihi 18 Temmuz 2019, 21:41 Güncelleme 18 Temmuz 2019, 22:50
Jandarma uzman onbaşı, uzman çavuş ve subay alımı ne zaman yapılacak? JGK başvuru şartları nelerdir?

İÇİNDEKİLER

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından her yıl belirli tarihlerde personel ihtiyacına göre çeşitli branşlarda uzman erbaş alımı yapılıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde görev almak isteyen vatandaşlar ise JGK uzman erbaş, astsubay ve subay alımı hakkındaki detayları araştırıyor. Peki, JGK uzman erbaş, astsubay ve subay ne zaman yapılacak? İşte merak edilenler...

JANDARMA SUBAY ÖĞRENCİ ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK?

Jandarma erkek öğrenci alımı için ön başvurular 01 - 26 Temmuz 2019 tarihleri arasında yapılacak. Adaylar başvurularını, https://vatandas.jandarma.gov.tr internet adresi üzerinden gerçekleştirebilecekler.

JANDARMA UZMAN ERBAŞ ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK?

Jandarma uzman erbaş alımı yakın süreçte yapılmıştı. Yeni uzman erbaş alımı hakkında henüz Jandarma Genel Komutanlığı'ndan bir açıklama yapılmadı. Açıklama geldiğinde haberimizin içinde yer alacak.

JANDARMA SUBAY ÖĞRENCİ ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

a. Ön başvurular sadece, https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresleri ile, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi üzerinden e-Devlet kapısı vasıtasıyla yapılacaktır. İnternet ortamı dışında posta yoluyla veya şahsen yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

b. Adayların "Başvuru Kılavuzunun" tamamını okuduktan sonra başvurusunu yapması gerekmektedir.

c. Ön başvurular, 01 Temmuz 2019 günü başlayıp, 26 Temmuz 2019 günü saat 17:00'de sona erecektir.

ç. Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi'ne e-Devlet kapısı üzerinden e-devlet şifresi, mobil imza, e-imza, T.C. kimlik kartı veya internet bankacılığı seçeneklerinden birisi ile giriş yapılacaktır.

Başvurusu kabul edilip seçme sınavlarına katılmaya hak kazanan aday listesinin ve sınavlarla ilgili uygulama esasları, sınav merkezi, sınav tarihi ve diğer tüm duyurular https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adreslerinden ilan edilecektir.

Başvuru kılavuzları okunmadan, internet ortamında başvuru yapılmamalıdır. Başvuru esnasındaki yapılabilecek yanlış kodlamalar ve yanlış beyanlardan, ilanların takip edilmemesinden doğacak olumsuz sonuçlardan aday sorumludur.

KİMLER BAŞVURABİLECEK?

- Lise veya dengi okul mezunları veya kayıt tarihine (09 Eylül 2019) kadar mezun olabilecek durumda olanlar ile denkliği Milli Eğitim Bakanlığınca onaylanmak kaydıyla yabancı ülke lise mezunu olanlar müracaat edebilecektir.

- Jandarma ve Sahil Güvenlik Fakültesine ön başvuru yapabilmek için; ÖSYM tarafından yapılan 2019 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavında (YKS) aldıkları puan esas alınarak;

(1) Temel Yeterlilik Testi (TYT) puanı 150 veya üzerinde olmak,

(2) Alan Yeterlilik Testi'nden (AYT);

- Eşit Ağırlık (EA) puan türüne göre, sıralamada en az 250.000'inci sırada yer alan adayın puanını almak,

- Sözel (SÖZ) puan türüne göre, sıralamada en az 50.000'inci sırada yer alan adayın puanını almak,

- Sayısal (SAY) puan türüne göre, sıralamada en az 100.000'inci sırada yer alan adayın puanını almak,

(3) Şehit ve malul eş ve çocuklarının ise yukarıda belirtilen puanların (EA, SÖZ, SAY) en az %80'ini almış olması gereklidir.

a. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak,

b. Lise veya dengi okullardan mezun olmuş veya 09 Eylül 2019 tarihine kadar mezun olacak durumda olmak veya denkliği Milli Eğitim Bakanlığınca onaylanmak kaydıyla yabancı ülke lise mezunu olmak,

c. Düzeltilmemiş nüfus kaydına göre müracaat yapılan yılın Ocak ayının biri itibariyle yirmi bir (21) yaşını bitirmemiş olmak, (1 Ocak 1998 ve sonrası doğumlu olmak) (Mahkeme kararı ile yaş düzeltmesi yaptıran adayların, yaş düzeltmesinden önceki yaşları esas alınır. Bu husus, sınavlar ve kayıt-kabul işlemleri sırasında kontrol edilecektir.)

ç. Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak,

d. Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak,

e. www.jandarma.gov.tr ve www.jsga.edu.tr internet adreslerinde yayımlanan "2019 Yılı Jandarma ve Sahil Güvenlik Fakültesi Öğrenci Temini Başvuru Kılavuzu'nda belirtilmiş olan başvuru şartlarını taşımak.