Lise mezunu 2500 polis alımı yapılacak: İşte başvuru şartları

YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından sınava giren adaylar , üniversite tercihlerini beklemeye başladı. Lisans ve ön lisans eğitimi almak için YKS 'ye giren adayların birçoğu , Polis Meslek Yüksek Okulları'na polis adayı olarak girmek istiyor.

Giriş Tarihi 18 Temmuz 2019, 09:24 Güncelleme 26 Temmuz 2019, 11:26
Lise mezunu 2500 polis alımı yapılacak: İşte başvuru şartları

İÇİNDEKİLER

Lise mezunu polis alımı için bekleyenler haberleri araştırmaya devam ediyorlar. YKS sonuçları açıklandı PMYO polis alımı başvurusu için geri sayımda sona gelindi. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından gece yarısı bir açıklama yapıldı

PMYO ALIMI NE ZAMAN?

PMYO lise mezunu polis alımı 18 Temmuz 'da YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından alınacak.

2500 POLİS ALIMI YAPILACAK-KADIN-ERKEK SAYI DAĞILIMI

Her yıl Polis Meslek Yüksek Okulları 'na en az lise mezunu adaylar arasından 2500 polis alımı yapılıyor. Alınacak adayların 2250 'si erkek , 250 'si kadın aday olacak.

TYT PUANI ŞART

PMYO polis alımına başvuru yapmak isteyen adayların YKS oturumlarından TYT 'ye girmiş olması ve yayımlanacak kılavuzda belirtilen taban puanı almış olması gerekmektedir.

TYT BARAJ PUANI DÜŞECEK Mİ?

2019 yılında Temel Yeterlilik Testi 'ne giren adaylar , sürenin yetmemesinden şikayetçi. Tüm testlerdeki soruların uzun olması, her soruya en az 2 dakika süre gitmesi, yüz binlerce adayın sınavı yetiştirememesine neden oldu. Sınavı yetiştiremeyen adaylar, süre yetmesi durumunda 260 puanı alacağını , ancak süre yetmediği için bu puanı alamayacağını ffade ederek TYT baraj puanının esnetilmesini istiyor.