25. dönem POMEM polis alım başvuruları hangi tarihte?

Polis alımlarıyla ilgili 24. dönem 3 bin kadın polis alım süreci devam ederken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun müjdesini verdiği 10 bin polis alımının ne zaman başlayacağı da oldukça merak edilen konular arasında yer alıyor.

Giriş Tarihi 18 Temmuz 2019, 09:25 Güncelleme 26 Temmuz 2019, 12:50
25. dönem POMEM polis alım başvuruları hangi tarihte?

İÇİNDEKİLER

Polis olma hayalleri kuran binlerce vatandaş POMEM ve PMYO alımlarını büyük bir heyecanla takip ediyor. Son gelen flaş açıklamada İçişleri Bakanı Soylu 12.500 polis alımı yapılacağını ifade etmiş ve polis adaylarını heyecanlandırmıştı. 25. dönem POMEM alımları ne vakit yapılacak? 24. Dönem POMEM müracaat sürecinde neler yaşanıyor?

24 VE 25. DÖNEM POMEM İÇİN YENİ GELİŞME!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu canlı yayında yaptığı açıklamada, 15 Temmuz sonrası başlatılan OHAL kapsamında on binlerce polisin EGM'den ihraç edildiğini, ihraçlar sonrası ciddi bir polis eksiği olduğunu söyledi. Bu eksiklerin tamamlanması için art arda polis alımı ilanlarına çıkıldığını söyleyen Bakan Soylu , polis eksiği nedeniyle eğitim süresinin de düşürüldüğünü ifade etti. 4 aya kadar düşürülen eğitimlerle polisler hemen POMEM'lerden mezun edildi ve EGM bünyesinde çalışmaya başladı. Bakan Soylu yaptığı açıklamada, eksiklerin büyük oranda tamamlandığını ifade etti. Bu nedenle eğitim süresinin önce 6 aya , daha sonra 8 aya çıkartılacağını söyleyen Bakan Soylu tarih vermemişti. Polis Akademisi Başkanlığı kaynaklarından alınan son dakika bilgilerine göre 24. dönem POMEM 3 bin kadın polis alımında adayların 6 aylık eğitimden geçeceği bildirildi. Eylül ayının ilk günlerinde gelmesi planlanan 25. dönem POMEM 10 bin polis alımında adayların 8 ay eğitimden geçeceği ve 8 aylık eğitimin ardından polis memuru olarak göreve başlayacakları bildirildi.

POMEM POLİS ALIMI EYLÜL AYINDA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu , Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesine 2019 yılının başında 15 bin polis alımı yaptıklarını söyledi. 15 bin polis alımının ardından bir 10 bin daha polis alacaklarını söyleyen Bakan Soylu , bu alım için Eylül ayını işaret etti. 10 bin yeni polis alımı için Bakan Soylu , 'Eylül ayında, önümüzdeki süreçte alacağız" dedi. KPSS 'den sonra yapılacak alım öncesi polis adayları , başvuru şartlarında bazı esnetilmeler yapılmasını istiyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu , yaptığı son dakika açıklamasında 25. dönem POMEM polis alımı tarihini açıkladı. Önceki akşam Habertürk 'e konuk olan Bakan Soylu , gündeme ilişkin konuları değerlendirdi ve İçişleri Bakanlığı bünyesine yapılacak personel alımları için soruları cevapladı. Birçok sivil toplum kuruluşunu kapattıklarını söyleyen Bakan Soylu şu ifadeleri kullandı: "Bir çok STK kapattık. Sırf PKK ile işbirlikleri olduğu için. Bazen insanların vatandaş olmasını temin etmek istiyorsunuz, bazı insanları yurtdışına gönderiyorsunuz. Hırsızlık azalmasıyla mücadele, bir taraftan uyuşturucu ile mücadele ediyorsunuz. Bütün bunların çatısında partimizin politikaları var. Türkiye'de en ufak bir olay olduğu zaman, okullardaki güvenlikte bizim işimiz, insanların sabahları eve gitmesi, evden işe gitmesi de, haftasonu spor müsabakaları da bizim işimiz. Tüm bunlar için ciddi konsantrasyon ortaya koymanız gerekir. "

25. DÖNEM POMEM POLİS ALIMLARINDA SON DETAY

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu , Geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada 24. dönem POMEM polis alımının ardından 25. dönem POMEM ilanının yayımlanacağını ve 25. dönem POMEM 'de 10 bin polis alımı yapılacağını söyledi.

25. DÖNEM POMEM BAŞVURU TARİHLERİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada 24. dönem POMEM polis alımının ardından 25. dönem POMEM ilanının yayımlanacağını ve 25. dönem POMEM'de 10 bin polis alımı yapılacağını belirtti. Ancak POMEM başvuru tarihleri henüz belli olmadı.

BAZI ŞARTLAR DEĞİŞECEK

Süleyman Soylu yaptığı açıklamada ön lisans için KPSS 'nin 65 'e düşürülebileceğini , renk körlüğü konusunda da bazı düzenlemeler yapılabileceğini söyledi.