16 Temmuz kamuya memur alım ilanları yayınlandı! PTT, Jandarma...

2019 Temmuz ayı kamuya memur personel alımları Adalet Bakanlığı, CTE, PTT, Jandarma başvuru şartları nedir? 2019 yılının ikinci yarısına gelmemiz ile birlikte memur personel alımı ilanları yayımlanmaya başlandı.

Giriş Tarihi 17 Temmuz 2019, 12:13 Güncelleme 25 Temmuz 2019, 12:33
16 Temmuz kamuya memur alım ilanları yayınlandı! PTT, Jandarma...

İÇİNDEKİLER

2019 yılını yarılamışken kamu kurumları personel almaya devam ediyor. Bu anlamda haberimizde bununla ilgili detaylara yer verdik. 2019 yılı yerel seçimlerin tamamlanması ile birlikte memur alımı ilanları gelmeye başlandı ve Bakanlıklar bu yönde duyurular yapmaya başladılar. Bazı kamu kurumları ise faaliyete geçti ve memur alımı ilanlarını yayımlamaya başladılar.

ALIM YAPAN VE YAPACAK KAMU KURUMLARI:

Önümüzdeki günlerde ise memur alımlarının yayımlanması beklenen duyurulardan yer alan, Sağlık Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Polis Akademisi Başkanlığı gibi kurumların memur ve polis alımı yapmaları bekleniyor. Aşağıda sizlere başvuruları hala devam etmekte olan kurumları ve alım yapması planlanan kurumların bilgisini vereceğiz.

TEMMUZ AYI KAMU PERSONEL VE MEMUR ALIM İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Adalet Bakanlığı ve CTE : Adalet Bakanlığı geçen hafta yaptmış olduğu duyuruda 12 bin 740 memur alımı yapacağını belirtmişti. Alım yapılacak pozisyonlar ,se, Destek Personeli, Zabıt katibi, Mübaşir, İnfaz ve Koruma memuru, İcra katibi, Hemşire, teknisyen gibi kadrolar yer alıyor. Adalet bakanlığı alımlarında adaylardan Kamu Personeli Seçme SInavından en az 70 puan almış olmak şartı aranıyor ve Lise, Ön Lisans ve lisans mezunlarının başvuru yapabileceği pozisyonlar yer alıyor. Başvurular temmuz ayının başlaması ile birlikte 15 20 günlük bir maraton sonrası sona erecek.

Jandarma Genel Komutanlığı: Jandarma bünyesinde buluna subay ihtiyacını karşılamak için en az lise mezunları arasından subay alacak. Ancak adayların öncelikle jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisinde eğitim almaları gereklidir. Bu yönde Erkek adaylar içerisinden 220 öğrenci alımı yapılacak. Başvurular en geç 26 temmuz 2019 tarihine kadar yapılması gereklidir.

Kültür ve Turizm Bakanlığı: Bakanlık geçtiğimiz ay resmi internet sitesinde yayımladığı duyuruya göre, 785 kişilik kadro ile farklı alanlarda memur alımı yapacağını duyurmuştu. Henüz ilan yayımlanmadı ancak önümüzdeki günlerde yayımlanması bekleniyor. Bakanlık açıklamasında, 500 Kütüphaneci, 50 Mühendis, 65 Mimar, 50 Şehir Plancısı, 50 Tekniker, 25 Arkeolog, 25 Müze Araştırmacısı ve 20 Mütercim Tercüman alacağını belirtti.

PTT : PTT 2019 yılının başından itibaren her zaman gündem konusu olmuştur ve adaylar tarafından sürekli merak ediliyor. PTT ilanının ilk etapta 5 bin alım yapacağını duyurulmuştu ve bu başvuruların 2 ay içerisinde yayımlanması bekleniyor.

PTT bünyesinde 2023 yılına kadar toplam 55 bin personel alımı yapılacağı ve bu alımların da KPSS'siz olarak gerçekleştirileceği ifade edilmişti. Binlerce aday tarafından PTT personel alımının ne zaman yapılacağı araştırılıyor.

Adaylar tarafından PTT personel alımında başvuruların nasıl yapılacağını aranan şartların neler olduğu araştırılıyor. Adaylar söz konusu alımların ahngi tarihlerde gerçekleştirileceğini sorguluyorlar.