Lise, ön lisans ve lisans... Kamuya 13 bin 145 memur ve askeri personel alımı başvuru şartları nedir?

Kamuya 13 bin 145 memur ve askeri personel alımı başvuru şartları nedir? Lise, ön lisans ve lisans... Bir çok Bakanlıklar, Askeri Komutanlıklar bünyelerine memur alımları ve askeri personel alımları yapıyorlar. Başvuru süreci başladı! İşte detaylar. Ülkemizde bulunan kamu kurumları yada kamu kuruluşları memur personel alımlarına devam ediyorlar. İlanlara bakılırsa kamuya 13 bin 145 memur ve askeri personel alımı yapılacak. Alımlar için başvuru süreci başladı. Minimum lise mezunu olan adayların müracaat yapabileceği bu ilanlar için KPSS şartı ve KPSS şartsız alımlar mevcut. Başvuru yapacak adaylar öncelikle yukarıda belirtilen başvuru şartlarını taşımak zorundadırlar.

Giriş Tarihi 16 Temmuz 2019, 08:55 Güncelleme 16 Temmuz 2019, 08:55
Lise, ön lisans ve lisans... Kamuya 13 bin 145 memur ve askeri personel alımı başvuru şartları nedir?

İÇİNDEKİLER

Temmuz ayının ortasına geldiğimiz şu günlerce kamuya memur ve askeri personel alımları hızla devam ediyor. Bu bağlamda 13 bin 145 personel alımı yapılacak. Kamu için personel alımı yapılırken bazı kriterleri yerine getirmek gerekiyor. Özel olarak ise, 18 yaşını tamamlamış olmak, 30 veya 35 yaşından büyük olmamak, En az lise mezunu olmakla birlikte ön lisans veya lisans mezunu olmaları gereklidir. Kamuya yayımlanan ilanlara göre bir çok kamu kurumu alım yapmaktadır. Ancak hala mevcut alım ilanları bulunuyor. Peki kamuya 13 bin 145 memur ve askeri personel alımı başvuru şartları nedir? Lise, ön lisans ve lisans ve tüm detaylar ve gelişmeler haberimizde

HANGİ KURUMLAR 14 BİN 145 MEMUR PERSONEL ALACAK?

Kamuya yayımlanan ilanlara göre bir çok kamu kurumu alım yapmaktadır. 2019 yılı itibari ile kamuya alımların düşmesi ile birlikte bir çok aday ümitsizliğe düştü. Ancak hala mevcut alım ilanları bulunuyor.

TEMMUZ AYI MEMUR PERSONEL ALIM İLANLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ.

Bu bağlamda, Namım Kemal üniversitesi, Adalet Bakanlığı, Jandarma ve Sahil Güvenlik Fakültesi, Tarım bakanlığı, Cumhuriyet Üniversitesi, TSE, Kültür Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, MGÜ, Tarım Kredi Kooperatifleri, TÜBİTAK gibi kurumlar kpss puanı ile veya kpss şartı olmadan alım yapıyorlar. Bu kurumlar, Sağlık personeli, Memur, İnfaz ve Koruma memuru, Mübaşir, Hemşire, teknisyen, Destek Personeli, Şoför, Avukat, Sosyal çalışmacı, Zabıta katibi, İcra Katibi, Uzman yardımcısı gibi pozisyonlarda alım yapılacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

İlgili ilanlara başvuru yapacak adayların bazı genel ve özel nitelikleri yerine getiriyor olmaları gerekmektedir. Adaylardan genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Sağlık açısından görevini yapmasına engeli olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmaları gerekmektedir. Özel olarak ise, 18 yaşını tamamlamış olmak, 30 veya 35 yaşından büyük olmamak, En az lise mezunu olmakla birlikte ön lisans veya lisans mezunu olmaları gereklidir.

KPSS Detayı:

Yukarıda sizlerle paylaştığımız kamu kurumları adaylardan KPSS şartı arıyorlar. Ancak bazı kurumlar ise KPSS siz deneyim ile alım yapmaktadırlar. KPSS ile alım yapan kurumlar adaylardan 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 50, 60 veya 70 puan almış olmak şartı aramaktadır.

KPSS'li KPSS'siz Memur Personel Alımları:

Memur olmak yolunda ilerleyen adayların en büyük korkusu Kamu Personeli Seçme Sınavıdır. Kurumlar genellikle adaylardan Giriş sınavına katılabilecek adaylara KPSS puanı ile aıralama yapmakta ve bu sıralama sonucuna göre giriş sınavına çağırmaktadırlar.

Buna göre Lise Mezunu olan adaylardan KPSSP94, Lisans mezunu olan adaylardan KPSSP3 ve Önlisans mezunu olan adaylardan KPSSP93 puan türünden puan almış olmak şartları aranmaktadır. Adaylar bu yönde 2017 veya 2018 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından kadro seviyesine puan almış olmaları gerekmektedir. Buna göre KPSS 60 puan ile Memur Alımı yapılmaktadır. Ayrıca özel olarak belirtecek olursak KPSS puan seviyesi kurumun belirlediği Taban puan şeklinde geçerli olacaktır. En az 60 ile başlamakta olup bu puan seviyesi 70, 75, 80 veya 85 puan gibi puanlar istenmektedir. Özellikle temmuz ayında başvurusu başlamış olan Adalet bakanlığı ilanı için adaylardan 70 puan almış olmak şartı aranmaktadır.

KPSS Şartı Olmadan Alımlar: Bazı kamu kurum veya kamu kuruluşları alımlarında adayladan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aramaksızın alım yapmaktadırlar.

GİRİŞ SINAVI YAPILIYOR!

Kamu Kurumlarının neredeyse hepsi adayları kadroya almadan önce Giriş Sınavı sistemi uygulamaktadırlar. Buna göre adayların başvuru yapmasının ardından kurum tarafından yapılan incelemeye göre adayları sıralamaya alarak kadro sayısının kat sayısı kadar aday ınava çağırılmaktadırlar. Bu Sebeple adayların burada KPSS puan durumu çok önem taşımaktadır. Başvuru yapan adayların KPSS puan durumu esas alınarak yapılan sıralama sonucuna göre kurumlar sonuçları kendi internet sayfalarında yayımlamaktadırlar.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar öncelikle yukarıda belirtilen başvuru şartlarını taşımak zorundadırlar. Başvuru şartlarını taşıyan adaylar kurumun son başvuru tarihine kadar başvurusunu tamamlayıp değerlendirmeye katılabilirler. Başvurular ilgili kurumlara şahsen veya elektronik ortamda yapılabilir.

TEMMUZ AYI MEMUR PERSONEL ALIMI YAPAN KURUMLAR:

Aşağıdaki tablo yardımı ile alı yapacak kuruma, İlanın detaylarına, son başvuru tarihlerine, KPSS şartı olup olmadığına ve toplam alım sayısına ulaşarak bu ilanlara başvuru yapabileceksiniz.