İŞKUR personel alım başvuru şartları nedir?

esube.ıskur.gov.tr internet sayfası üzerinden İŞKUR personel alım ilanlarını devamlı olarak yeniliyor. Temmuz ayı içinde gene binlerce personel alımı yapılacak. Bu bağlamda İŞKUR çeşitli şehirlerde bir çok sektörlerde eleman alınacağı duyurusu yapıldı.

Giriş Tarihi 16 Temmuz 2019, 09:09 Güncelleme 23 Temmuz 2019, 17:22
İŞKUR personel alım başvuru şartları nedir?

İÇİNDEKİLER

esube.iskur.gov.tr: Türkiye'de hem kamu bununla birlikte özel sektör işe alım ilanlarının yayınladığı İŞKUR üzerinden bugün açıklanan yeni ilanlarda toplamda 30'dan fazla şehre personel alımı yapılacağı duyurulmuştur. Buna bakılırsa çeşitli kadrolarda yapılacak olan ilanlarda dikkat çeken önemli şartlardan biri de minimum tahsilli olma şartı ile alımların yapılacağı şeklinde yer verilmiştir.

İlgili ilanlara başvurmak isteyen adayların sağlaması gereken birtakım şartlar bulunmakla birlikte bunlar:

T.C. vatandaşlığına sahip olmak,

İŞKUR'a kayıtlı olmak ve işsiz olmak,

Başvurulacak iş sahibinin yakın akrabası olmamak,

Emekli olmamakla birlikte, emekli, yetim ve dul maaşı almıyor olmak,

Daha önce aynı iş yerinde üç ay geriye bakılmak suretiyle çalışmamış olmak,

İlgili programa başlamadan önce en az 1 ayda uzun vadeli sigorta primi yatmamış olmak,

İŞKUR kapsamında iş ve meslek danışmanlığı hizmetinden faydalanıyor olmak genel şartlarını sağlamak gerekmektedir.

İlgili kadrolar ile ilgili detaylı bilgilere ve diğer şartlara bakmak için aşağıda yer alan linkler kullanılarak erişim sağlanabilir.

Kadrolara İŞKUR resmi sayfası üzerinden başvuru yapmak için:

İşbaşı eğitim programları kapsamındaki ilanlar için:https://esube.iskur.gov.tr/Kurs/KursOnAir.aspx?ProgramTur=3

İŞKUR'DA EN ÇOK ALIM YAPAN KADROLAR

Aktif işçi arayan mesleklerin listesini https://esube.iskur.gov.tr/istihdam/AcikIsMeslek.aspx bağlantısından görebilirsiniz.

TEMMUZ AYI KAMU PERSONEL VE MEMUR ALIM İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

İŞKUR AÇIK İŞ İLANLARI

İŞKUR İLAN SAYFASI SORGULAMA

İŞKUR E-Şube üzerinden ya da https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx bağlantı adresine tıklayarak ilanlarınız görebilirsiniz. İŞKUR sadece bir ile hizmet vermediği için iş arama işleminizi hızlıca yapabilmeniz için açılan sayfada çalışma yeri, ülke, il, ilçe, ilan tarihi, işyeri ünvanı, meslek, öğrenim durumu, işyeri türü ve anahtar kelime yazmanız istenir.

Kendinize uygun şartlarla sayfayı doldurduktan sonra sağ alt kısımda bulunan 'ara' butonuna basmalısınız. Sayfanın alt kısmında iş ilanları listelenir bu listede iş ilanı başlığı, kaç pozisyonun açık olduğu, iş adresi ve hangi tarihte ilanın yayına verildiği yazar. İlginizi çeken ilana tıklayarak daha kapsamlı bilgi sahibi olabilirsiniz. Genellikle bu sayfada işyerinin telefon adres gibi detaylı bilgilerinin yanı sıra iş için önerilen ücret, başvuru sayısı, çalışma şekli, işveren statüsü ve sayfanın görüntülenme sayısı yazar. Eğer şartlar size uygunsa sayfanın alt kısmında bulunan 'Başvur' kısmına tıklayarak iş başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.