e Bordro giriş: 2019 Temmuz ayı maaş bordroları yayınlandı mı? Maliye Bakanlığı e-Bordro Hizmeti

E-Bordro giriş ile maaş bordroları nasıl sorgulanıyor? Devlet kurumlarında kamu personeli olarak çalışan vatandaşların beklediği 2019 Temmuz ayı maaş bordrolarının e-Devlet uygulamasının e-Bordro uygulaması üzerinden erişime açılıp açılmadığı merak ediliyor. Peki, Temmuz maaş sorgulama nasıl yapılır? İşte e-Bordro giriş ekranı ile maaş sorgulama işlemi...

Giriş Tarihi 15 Temmuz 2019, 20:23 Güncelleme 15 Temmuz 2019, 20:25
e Bordro giriş: 2019 Temmuz ayı maaş bordroları yayınlandı mı? Maliye Bakanlığı e-Bordro Hizmeti

İÇİNDEKİLER

Türkiye'de devlet kurumlarında çalışan memurlar Temmuz ayı maaş bordrolarını merakla bekliyor. E-bordrolar Kamu personelleri her ay e-Bordro ile maaşını sorgulayabiliyor. Peki, e-Bordro giriş nasıl yapılır? 2019 Temmuz ayı maaş sorgulama nasıl yapılır? İşte araştırılan o soruların yanıtı...

E-BORDRO MAAŞ GÖRÜNTÜLEME NASIL YAPILIR?

Maaş bordrolarınızı görüntüleyebilmek için e-Devlet şifrenizin olması gerekiyor. Şifrenizi temin ettikten sonra öncelikle www.turkiye.gov.tr/e-bordro-sorgulama linki üzerinden sisteme giriş yapın. Sisteme giriş yaptıktan sonra e-Bordro sorgulama sayfası üzerinden ilk adım olarak 'Yıl Seçiniz' butonunu kullanarak görüntülemek istediğiniz yılı seçin.

İkinci adım olarak ise 'Ay Seçiniz' butonu üzerinden görüntülemek istediğiniz bordro döneminin ayını seçiniz. Son olarak 'Sorgula' butonunu kullanarak bordronuzu sorgulayabilirsiniz.

MAAŞ BORDROLARINI GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYIN

MALİYE BAKANLIĞI'NDAN E-BORDRO UYARISI

Maliye Bakanlığının 02.07.2015 tarihli Genelgesi uyarınca Maaş Bordroları 01 Eylül 2015 tarihinden itibaren yalnızca e-Devlet kapısından alınabilmektedir. (https://www.turkiye.gov.tr/) Söz konusu Genelge nedeniyle bu tarihten itibaren Mutemetliklerden maaş bordrosu verilememektedir.

Not: İş Bankasında interaktif hesabı bulunanlar e-Devlet şifreleri olmadan da interaktif hesaplarına giriş yaptıktan sonra e-Devlet linkine tıklayarak e-Devlet kapısına geçiş yapabilirler.

KİMLER E-BORDRODAN YARARLANIR?

E-Bordro sisteminden sadece 2006/4 sayılı Cumhurbaşkanlığı genelgesi kapsamında maaşları Kamu Harcama ve Muhasebe Bilişim Sistemi üzerinden ödenen, 657 sayılı kanuna tabi memurlar ile kadro karşılığı sözleşmeli olarak çalışan personel yararlanabilir.

KİMLER E-BORDRO HİZMETİNDEN YARARLANAMAZ?

4C veya farklı şekilde sözleşmeli olarak çalışan memurlar bu sistemden yararlanamamaktadırlar.

e-bordro hizmetine dair Hazine ve Maliye Bakanlığı notu: Bu hizmet devlet memurlarının kendilerine ait bordroları listeleyip bordro detaylarını görüntüleyebildikleri bir hizmettir.

E-Bordro sisteminden sadece 2006/4 sayılı Cumhurbaşkanlığı genelgesi kapsamında maaşları Kamu Harcama ve Muhasebe Bilişim Sistemi üzerinden ödenen, 657 sayılı kanuna tabi memurlar ile kadro karşılığı sözleşmeli olarak çalışan personel yararlanabilir. 4C veya farklı şekilde sözleşmeli olarak çalışan memurlar bu sistemden yararlanamaz.