12 bin 818 işçi, personel ve memur alımı başvuru şartları nedir? 4 bakanlık için işte kadro dağılımı

4 bakanlık 12 bin 818 işçi, personel ve memur alımı başvuru şartları nedir? İşte kadro dağılımı. Son zamanlarda yayımlanan ilanlara göre 4 farklı bakanlık 12 bin 818 memur personel alımı yapıyor. Kamuya 12 bin 818 işçi personel ve memur alımı yapılacağı ilan edildi. Buna göre, Kültür ve Turizm bakanlığı 56 kişilik kadro ile 60 KPSS puanı ve kura ile işçi ve personel alımı yapacak. İçişleri Bakanlığı ise 21 kişilik kadro ile sözleşmeli bilişim personeli alımı yapılacak. Adalet Bakanlığı farklı birimlerine 12 bin 740 memur personel alacak. Tarım ve Orman Bakanlığı ise 1 kişilik kadro ile pilot alacağını ilan etti. İlgili ilanlar için başvuru süreci başlamış olup adaylar başvurularını ilgili bakanlıklara şahsen veya elektronik ortamda yapmaları gereklidir.

Giriş Tarihi 16 Temmuz 2019, 09:04 Güncelleme 16 Temmuz 2019, 09:04
12 bin 818 işçi, personel ve memur alımı başvuru şartları nedir? 4 bakanlık için işte kadro dağılımı

İÇİNDEKİLER

Bakanlıklar yeni ilanlar yayınlamaya tüm hızıyla devam ediyor. Bu bağlamda ülkemizde hizmetlerine devam eden bakanlıklar bünyelerindeki memur personel ihtiyacını karşılamak üzere farklı niteliklerde ve pozisyonlarda personel alımına devam ediyor. Son zamanlarda 4 farklı bakanlık binlerce memur alımı yapacaklarını ilan ettiler. Toplamda 12 bin 818 memur personel alınacak olup pozisyonuna göre kadro dağılımı aşağıdaki gibidir. Bakanlıklar adaylardan genel nitelikler dışında pozisyonuna göre özel niteliklerde arıyor. Bu yönde KPSS, Eğitim, Yaş gibi nitelikler adayların taşımaları gereken niteliklerdendir. Peki hangi bakanlık memur alıyor, hangi pozisyonlarda alım yapılıyor ve nasıl başvuru yapılacak?

ALIM YAPACAK BAKANLIKLAR?

Kamuya 12 bin 818 işçi personel ve memur alımı yapılacağı ilan edildi. Buna göre, Kültür ve Turizm bakanlığı 56 kişilik kadro ile 60 KPSS puanı ve kura ile işçi ve personel alımı yapacak. İçişleri Bakanlığı ise 21 kişilik kadro ile sözleşmeli bilişim personeli alımı yapılacak. Adalet Bakanlığı farklı birimlerine 12 bin 740 memur personel alacak. Tarım ve Orman Bakanlığı ise 1 kişilik kadro ile pilot alacağını ilan etti.

TEMMUZ AYI MEMUR PERSONEL ALIM İLANLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ.

HANGİ POZİSYONLAR İÇİN ALIM YAPILACAK?

Toplamda 12 bin 818 memur personel alınacak olup pozisyonuna göre kadro dağılımı aşağıdaki gibidir.

Avukat :8

Destek Personeli ( Şoför, Hizmetli, İstatistikçi, aşçı, kaloriferci : 435

Psikolog : 206

Sosyal Çalışmacı : 114

Zabıta Katibi: 2071

Mübaşir: 1169

Teknisyen: 142

İnfaz ve Koruma Memuru ( İKM ) : 6 bin 126

İcra Katibi: 1099

Büro Personeli: 247

Hemşire: 91

Öğretmen 36

Veteriner : 3

Pilot: 1

Sözleşmeli Bilişim Personeli: 21

Temizlik Elemanı: 23

Kapıcı - Kaloriferci: 3

Güvenlik Görevlisi: 13

Yer Gösterici: 1

Mütercim: 10

Çözümleyici: 17

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Bu dört bakanlık adaylardan genel ve özel nitelikler arıyor. Peki adaylardan aranan genel nitelikler nedir?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu Haklarından mahrum bulunmamak,
Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, 18 yaşını tamamlamış olmak,
Sağlık yönünden görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi olmamak,
Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek gibi şartlar aranır.

ÖZEL ŞARTLAR NEDİR?

Bakanlıklar adaylardan genel nitelikler dışında pozisyonuna göre özel niteliklerde arıyor. Bu yönde KPSS, Eğitim, Yaş gibi nitelikler adayların taşımaları gereken niteliklerdendir.

Yaş Şartı: Memurlukta yaş sınırı bulunmakta. Adayların İnfaz ve Koruma Memurluğu alımında 30 yaşından büyük olmamak ve diğer pozisyonlar için Merkezi sınavın yapıldığı yıl itibari ile 35 yaşından büyük olmamak şartları aranır.

Eğitim Şartı: Alımlar en az lise mezunlarını kapsayacak. Bu yönde adayların iki yıllık eğitim veren programların ön lisans mezunu olmak, dört yıllık eğitim veren üniversitelerin lisans programlarından mezun olmuş olmaları gereklidir.

KPSS Şartı: 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 70 puan alınmış olması gerekmektedir.

NE ZAMAN BAŞVURU YAPILACAK?

İlgili ilanlar için başvuru süreci başlamış olup adaylar başvurularını ilgili bakanlıklara şahsen veya elektronik ortamda yapmaları gereklidir. Aşağıda sizinle paylaşacağımız bağlantılar üzerinden hem ilanların detaylarına hemde son başvuru tarihlerine ulaşabilecekler.

KPSS'li KPSS'siz Memur Personel Alımları:

Memur olmak yolunda ilerleyen adayların en büyük korkusu Kamu Personeli Seçme Sınavıdır. Kurumlar genellikle adaylardan Giriş sınavına katılabilecek adaylara KPSS puanı ile aıralama yapmakta ve bu sıralama sonucuna göre giriş sınavına çağırmaktadırlar.

Buna göre Lise Mezunu olan adaylardan KPSSP94, Lisans mezunu olan adaylardan KPSSP3 ve Önlisans mezunu olan adaylardan KPSSP93 puan türünden puan almış olmak şartları aranmaktadır. Adaylar bu yönde 2017 veya 2018 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından kadro seviyesine puan almış olmaları gerekmektedir. Buna göre KPSS 60 puan ile Memur Alımı yapılmaktadır. Ayrıca özel olarak belirtecek olursak KPSS puan seviyesi kurumun belirlediği Taban puan şeklinde geçerli olacaktır. En az 60 ile başlamakta olup bu puan seviyesi 70, 75, 80 veya 85 puan gibi puanlar istenmektedir. Özellikle temmuz ayında başvurusu başlamış olan Adalet bakanlığı ilanı için adaylardan 70 puan almış olmak şartı aranmaktadır.

KPSS Şartı Olmadan Alımlar: Bazı kamu kurum veya kamu kuruluşları alımlarında adayladan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aramaksızın alım yapmaktadırlar.

GİRİŞ SINAVI YAPILIYOR!

Kamu Kurumlarının neredeyse hepsi adayları kadroya almadan önce Giriş Sınavı sistemi uygulamaktadırlar. Buna göre adayların başvuru yapmasının ardından kurum tarafından yapılan incelemeye göre adayları sıralamaya alarak kadro sayısının kat sayısı kadar aday ınava çağırılmaktadırlar. Bu Sebeple adayların burada KPSS puan durumu çok önem taşımaktadır. Başvuru yapan adayların KPSS puan durumu esas alınarak yapılan sıralama sonucuna göre kurumlar sonuçları kendi internet sayfalarında yayımlamaktadırlar.