Sözleşmeli er, uzman çavuş, astsubay ve subay maaşları ne kadar? İşte 2019 yılı maaşları...

Uzman çavuş, astsubay ve subay alımları ile ilgili detaylar hayalindeki mesleği icra etmek isteyen vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Her yıl Milli Savunma Bakanlığı personel ihtiyacına göre sözleşmeli er, uzman erbaş, astsubay ve subay alımı yapıyor. Çeşitli branşlarda yapılan personel alımı ilanları yakından takip ediliyor. Peki, sözleşmeli er, uzman çavuş ve astsubay maaşları ne kadar oldu? İşte merak edilen detaylar....

Giriş Tarihi 12 Temmuz 2019, 20:48 Güncelleme 12 Temmuz 2019, 21:05
Sözleşmeli er, uzman çavuş, astsubay ve subay maaşları ne kadar? İşte 2019 yılı maaşları...

İÇİNDEKİLER

Milli Savunma Bakanlığı tarafından her yıl Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na personel alımı yapılıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde görev almak isteyen vatandaşlar ise yayımlanan personel ilanlarını yakından takip ediyor. Aynı zamanda sözleşmeli er, uzman çavuş, astsubay ve subay maaşlarının ne kadar olduğu da merak konusu. Peki, Sözleşmeli er, uzman çavuş, astsubay ve subay maaşları ne kadar? İşte 2019 yılı maaşları...

SÖZLEŞMELİ ER MAAŞLARI NE KADAR?

Sözleşmeli er maaşları 3 bin 750 TL ile 4 bin 500 TL arasındadır. Maaşlar görev yapılan bölgeye göre değişiklik gösterebilmektedir.

Uzman erbaş maaşları için bir sonraki sayfaya geçiniz...

UZMAN ÇAVUŞ MAAŞLARI NE KADAR?

Göreve yeni başlayan uzman erbaş maaşları 4200 TL ile 4520 TL arasındadır. Uzman erbaşların görev yaptığı bölge tehlikeli bir bölgeyse maaşı yükselmektedir. Şartların zorlaştığı ve görev veya operasyonların fazla olduğu bir bölgede çalışan uzman erbaşın maaşı 6 bin 500 TL'ye kadar çıkmaktadır. Ayrıca uzman erbaş evliyse, çocuk sahibiyse, derecesi ve hizmet yılı fazlaysa daha yüksek maaş alabilir.

Astsubay maaşları için bir sonraki sayfaya geçiniz...

ASTSUBAY MAAŞLARI NE KADAR?

Astsubay rütbesine mensup rütbeli personellerin aldığı maaşlar ortalama 4 bin lira ile 5 bin 500 TL arasında değişiklik göstermektedir. Yine bu tutar kıdem, tazminat, sınıf, görev, aile, çocuk vb. gibi durumlarına göre değişiklik göstermektedir.

Subay maaşları için bir sonraki sayfaya geçiniz...

SUBAY MAAŞLARI NE KADAR?

Subay rütbesindeki askeri personelin hangi yerde çalıştığı, hangi kadroya göre atandığı, tek ve sabit bir rakam olup olmadığı, evli ve çocuklu olma durumları belirleyici bir unsurdur. Sonuç olarak yeni mezun teğmen maaşı 6.200 TL'nin üzerine çıkabilmektedir. Subay maaşları görev bölgesine ve rütbesine göre 4 bin TL ile 7.500 TL değişkenlik gösterebilmektedir.