Bekçilik sınav giriş belgesi çıktı alma ekranı! 2019 bekçilik sınav yerleri nasıl öğrenilir?

Bekçilik yazılı sınavına saatler kaldı. Bekçi olabilme hayali ile sınava katılacak adaylar sınava nerede katılacaklarını öğrenmek istiyorlar. Öte yandan sınav giriş belgesinin adayların yanlarında bulunması gerekiyor. Peki, 2019 bekçilik sınav yerleri nasıl öğrenilir? İşte bekçilik sınav giriş belgesi çıktı alma ekranı!...

Giriş Tarihi 12 Temmuz 2019, 16:40 Güncelleme 12 Temmuz 2019, 16:40
Bekçilik sınav giriş belgesi çıktı alma ekranı! 2019 bekçilik sınav yerleri nasıl öğrenilir?

İÇİNDEKİLER

Bekçilik sınav giriş belgesi, günün en çok aranılanları arasında yer alıyor. Polis Akademisi tarafından 13 Temmuz'da gerçekleştirilecek bekçilik sınavına saatler kala, adaylar sınav giriş belgelerini çıktı almaya başladılar. Sınava giriş yapabilmek için adayların yanında olması gereken bekçilik sınav giriş belgesi çıktı nasıl alınır? 2019 bekçilik yazılı sınav yerleri nasıl öğrenilir? İşte konu ile ilgili ayrıntılar...

BEKÇİLİK SINAV GİRİŞ BELGESİ ÇIKTI NASIL ALINIR?

2019 bekçilik yazılı sınavına saatler kaldı. Milli Eğitim Bakanlığı geçtiğimiz gün sınav giriş belgesini yayınlamıştı. 1. dönem ve 2. dönem olarak sınava katılacak adaylar, sınava giriş belgelerini MEB'in resmi internet adresi üzerinden çıktı alabilecekler. Aşağıdaki bağlantıya tıklayarak kısa yoldan sınav giriş belgenize ulaşabilirsiniz.

BEKÇİLİK SINAV GİRİŞ YERLERİ İÇİN TIKLAYIN

SINAV KONULARI NELER?

Sınav konuları 2018-2019 Eğitim Öğretim yılı ve öncesi müfredat programlarından oluşmaktadır.

KONULAR SORU SAYISI
Türkçe (Ortaöğretim düzeyi) 20
Sosyal Bilgiler (İlköğretim düzeyi) 15
Fen Bilgisi (İlköğretim düzeyi) 15
Hayat Bilgisi (İlköğretim düzeyi) 15
Matematik (İlköğretim düzeyi) 15
Genel Kültür (Ortaöğretim düzeyi) 20
GENEL TOPLAM 100

BEKÇİLİK YAZILI SINAVI PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

* Değerlendirme 100 (yüz) tam puan üzerinden yapılacak olup doğru cevaplar dikkate alınarak 50 (elli) ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılacaktır. Her soru eşit puan ağırlığına sahiptir. Başarı puanı hesaplamasında [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü kullanılacaktır. Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecektir.

* Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun Merkez Sınav Kurulu kararı ile belirlenmesi sonucunda, soru/sorular iptal edilmeyecek, soru/soruların doğru seçenekleri dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dahil edilecektir.

* Değerlendirme sırasında hatalı soru/sorular çıkması durumunda, 9/12/2016 tarihli ve 29913 sayılı Resmi Gazete' de yayımlanan 02/12/2016 tarihli ve 6764 sayılı Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un 69. maddesiyle, 17/2/2011 tarihli ve 6114 sayılı Kanunun 7. maddesinin ikinci fıkrasına eklenen "Sınavlarda iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılır." hükmü gereğince değerlendirme yapılacaktır.