12 Temmuz KPSS şartsız ilköğretim mezunu 15 bin memur alım başvuru şartları! DPB güncel iş ilanları!

12 Temmuz KPSS şartsız ilköğretim mezunu 15 bin memur alımı için başvuru şartları açıklaması yapıldı. DPB üzerinden güncel iş ilanları yayınlandı. Bu anlamda "Mühendis, Ar- Ge personeli, teknisyen, güvenlik görevlisi, Şoför, yazıhane mensubu, sekreter, eğitmen, hizmetli, sağlık teknisyeni, aşçı benzer biçimde binlerce personel alınacak. Devlet Personel Başkanlığı (DPB) üzerinden yayımlanan ilanlara göre memur ve işçi alımı yapılacak kamu müessese ve kuruluşları haberimizde sizler için derledik. İşte başvuru şartları ve tüm detaylar. 2019 yılı Temmuz ayı içerisinde kamuya yapılacak memur personel alımında kurumlar adaylardan genel ve özel şartlar aramaktadırlar.

Giriş Tarihi 12 Temmuz 2019, 16:57 Güncelleme 12 Temmuz 2019, 17:01
12 Temmuz KPSS şartsız ilköğretim mezunu 15 bin memur alım başvuru şartları! DPB güncel iş ilanları!

İÇİNDEKİLER

DPB güncel iş ilanları 2019 Haziran ayı KPSS şartsız sınavsız en az lise mezunu 15 bin memur alımı başvuru şartları! Devlet Personel Başkanlığı (DPB) resmi internet sitesi üzerinden en az 50 KPSS'li ve KPSS'siz en az ilkokul mezunu memur ve işçi alım ilanı yayımlandı. Kamu kurum ve kuruluşları tarafından yayımlanan ilanlarda en az ilkokul mezunu olmak şart ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan kişilerin başvuru yapması talep ediliyor. Memur ve işçi alımı iş ilanlarına başvuru yapacaklar ilanlara göre farklı illerde görev yapabilecek bu nedenle seyahat engeli olmayanlarda başvuru yapabilir. Kamu kurumları personel ihtiyacı olması nedeniyle DPB'ye liste gönderiyor ve listeler kapsamında istihdam sağlanıyor.

DPB MEMUR VE İŞÇİ ALIMI KADROLARI NELER?

Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanan ilanlarda memur ve işçi alımı yapılacağı bildirilen kadrolar şöyle;

"Mühendis, Ar- Ge Personeli, Teknisyen, Uzman yardımıcısı, Güvenlik görevlisi, Şoför, Büro Personeli, Sekreter, Eğitmen, Hizmetli, Sağlık teknisyeni, Aşçı, Garson ve bulaşıkçı, Yazılım geliştirme uzmanı, Java yazılım geliştirme uzmanı, sistem uzmanı, ağ uzmanı, veri ambarı uzmanı, Sağlık teknikeri, hemşire, Gemi kaptanı, kalıp bağlama, ayar işçisi ve proses işçisi" olarak açıklandı.

TEMMUZ AYI KAMU PERSONEL VE MEMUR ALIM İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

TEMMUZ AYI MEMUR ALIM HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

İŞTE PERSONEL ALIMI YAPACAK KURUM VE KURULUŞLAR İLE ALIM YAPILACAK

PERSONEL SAYILARI DEVLET DEMİRYOLLARI TAŞIMACILIK A.Ş GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 25 ENGELLİ İŞÇİ ALACAK

DEVLET DEMİRYOLLARI TAŞIMACILIK A.Ş GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 8 ESKI HÜKÜMLÜ ALACAK

DEVLET DEMİRYOLLARI TAŞIMACILIK A.Ş GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 5 SÜREKLİ İŞÇİ ALACAK

ADALET BAKANLIĞI 17 SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALACAK

TEKİRDAĞ NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ 97 SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALACAK

TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA KURUMU (TÜBİTAK) 57 PERSONEL ALACAK

TÜRK İŞBİRLİĞİ VE KOORDİNASYON AJANSI BAŞKANLIĞI 5 SÜREKLİ İŞÇİ ALACAK

JANDARMA VE SAHİL GÜVENLİK AKADEMİSİ 220 ERKEK ÖĞRENCİ ALACAK

ADALET BAKANLIĞI SÖZLEŞMELİ PERSONEL

(AVUKAT, PSİKOLOG,İSTATİSTİKÇİ,SOSYAL ÇALIŞMACI, HİZMETLİ ) ALIM İLANI ADALET BAKANLIĞI SÖZLEŞMELİ PERSONEL (ZABIT KATİBİ, MÜBAŞİR, AŞÇI, TEKNİSYEN, ŞOFÖR) ALIM İLANI ADALET BAKANLIĞI SÖZLEŞMELİ PERSONEL (İCRA KATİBİ) ALIM İLANI ADALET BAKANLIĞI ADALET BAKANLIĞI SÖZLEŞMELİ PERSONEL (ÖĞRETMEN, PSİKOLOG, VETERİNER, SOSYAL ÇALIŞMACI) ALIM İLANI ADALET BAKANLIĞI SÖZLEŞMELİ PERSONEL (İNFAZ VE KORUMA MEMURU, CEZA İNFAZ KURUMU KATİBİ, HEMŞİRE, TEKNİSYEN, AŞÇI, ŞOFÖR, KALORİFERCİ) ALIM İLANI TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA KURUMU (TÜBİTAK) 57 PERSONEL ALACAK ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SÖZLEŞMELİ PİLOT ALIM İLANI DANIŞTAY BAŞKANLIĞI 28 SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALACAK YURTDIŞI TÜRKLER VE AKRABA TOPLULUKLAR BAŞKANLIĞI 3 SÖZLEŞMELİ BİLİŞİM PERSONELİ ALACAK SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ 45 SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALACAK BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 15 AKADEMİK PERSONEL ALACAK

ADAYLARDAN ARANAN ORTAK ŞARTLAR

2019 yılı Temmuz ayı içerisinde kamuya yapılacak memur personel alımında kurumlar adaylardan genel ve özel şartlar aramaktadırlar. Genel olarak memur adaylarında 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak şartları aranır. Özel olarak ise, eğitim durumu, yaşı, KPSS veya YDS şartları aranmaktadır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

2019 Haziran ayı ilanlarına başvuru yapmak isteyen adaylar öncelikle genel olarak belirtilen 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri taşımaları gereklidir. Bunun dışında özel olarak ise, Eğer aranıyorsa KPSS, YDS, Eğitim, yaş, Askerlik gibi özel niteliklerde aranıyor.

657 Sayılı DMK 48. Maddesindeki Şartlar Nedir?

657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek gibi ve Daha önce çalışılan kamu kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak şartları aranıyor.

Özel Şartlar Nedir?

Özel olarak adayların taşımaları gereken nitelikler, KPSS, YDS, Eğitim, Yaş gibi nitelikler oluşuyor.

Eğitim Şartı: Yukarıda da bahsettiğimiz gibi adayların en az lise mezunu olmaları gereklidir. Ayrıca Ön Lisans mezunu veya Lisans mezunu olmak ve eğitimin yurtdışında tamamlamış olan adaylar için YÖK tarafından onaylanmış eğitim kurumlarında eğitim almış olmaları gereklidir.

Yaş Şartı: Yaş niteliği, Memur kadroları, Askeri Personel kadroları ve işçi kadroları için farklılık gösterebiliyor. Bu bağlamda memurluk için adayların 35 yaşını doldurmamış olmaları, Askeri Personel alımları için 20 yaşını tamamlamış ve 27 yaşından büyük olmamak ve lisans üstü eğitim almış olanlar için 32 yaşından büyük olmamak ve işçi kadroları için ise 18 yaşını tamamlamış ve 50 yaşından büyük olmamaları gerekmektedir.

YDS Şartı: Eğer kurum adaylardan YDS niteliği arıyorsa son beş yıl içerisinde ÖSYM tarafından yapılmış olan Yabancı Dil sınavından kadrosuna göre gerekli dil seviyesinde puan almış olmaları şart.

KPSS'li KPSS'siz Alımlar: Kurum adaylardan eğer KPSS şartı arıyorsa adayların 2017 veya 2018 yıllarında yapılmış olan kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden puan almış olmaları gerekmektedir. Ayrıca bazı kurumlar adaylardan KPSS şartı yerine deneyim niteliği aranmaktadır. Haberimizin sonunda göreceğiniz tabloda Kurumun KPSS şartı aranıp aranmadığına ulaşabileceksiniz.

BAŞVURULAR NASIL NE ZAMAN YAPILACAK?

İlgili ilanlara başvurular kurumların belirttiği yöntemlerde yapılıyor. Yani bazı kurumlar başvuruları şahsen veya posta yolu ile alıyorken bazı kurumlar ise Online başvuru sistemi ile alım yapmaktadırlar.