Sağlık Bakanlığı 12 bin personel alımı yapıyor! Başvuru ne zaman, şartlar neler? Atamalar ne zaman olacak?

Sağlık Bakanlığı 12 bin sağlık personeli alımı yapacağını duyurdu. Daha önce yapılan açıklamada 29 bin 689 yeni sağlık çalışanı alınacağı bildirilmişti. Bu alımlar için ilk etapta 12 bin sözleşmeli personel alınacağı müjdesi Bakan Koca'dan geldi. Peki, Sağlık Bakanlığı 12 bin personel alımı başvuruları ne zaman başlayacak? Başvuru şartları neler olacak? Sağlık Bakanlığı atamaları ne zaman?

Giriş Tarihi 09 Temmuz 2019, 09:49 Güncelleme 09 Temmuz 2019, 09:49
Sağlık Bakanlığı 12 bin personel alımı yapıyor! Başvuru ne zaman, şartlar neler? Atamalar ne zaman olacak?

İÇİNDEKİLER

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 12 bin sağlık personeli alımı yapılacağını açıkladıktan sonra, başvuru yapmak isteyenlerin meraklı bekleyişi başladı. Bakanlığın hekim, diş hekimi ve eczanı alımlarına ilaveten 29 bin 689 yeni sağlık personeli alımı kapsamında ilk etapta 12 bin sözleşmeli sağlık personeli alınacak. Peki, Sağlık bakanlığı personel alımı ne zaman ve şartlar neler olacak? Sağlık Bakanlığı atamaları ne zaman? İşte konu ile ilgili merak edilenler...

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Sağlık Bakanlığı'na ilk etapta yapılacak 12 bin personel alımının başvuru tarihi henüz açıklanması. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, 12 bin personel alımı için ilanın bir ay içerisinde yayınlanacağı bildirilmişti. Bu ay içerisinde yayınlanması beklenen ilanın detayları belli olduğunda haberimizin içeriğinde yer alacak.

KADRO DAĞILIMI BELLİ OLDU

İlk etapta; 6 bin 835'i hemşire, bini ebe ve 3 bini sağlık teknisyeni/sağlık teknikeri olmak üzere psikolog, sosyal çalışmacı, biyolog odyolog, çocuk gelişimci, diyetisyen, fizyoterapist, iş ve uğraşı terapisti, dil ve konuşma terapisti, perfüzyonist ve sağlık fizikçisi gibi unvanlarda ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile toplam 12 bin sözleşmeli sağlık personeli alınacak.

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIM BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

12 bin personel alımı için şartlar yeni yayınlanacak ilanda belli olacka. Daha önceki alımlara baktığımızda şartların aşağıdaki gibi olması düşünülüyor.

18 yaşını tamamlamış ve 36 yaşından gün almamış, askerlik ile ilişiği bulunmayan adaylar için diğer başvuru koşullarından bazıları şöyle:

- Başvurulan meslek için belirlenen bir okuldan (bölümden/programdan) son başvuru tarihi itibarıyla mezun olmak ve istenilen diğer sertifika/belgelere sahip olmak,

- Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamış olmak,

- İşe göndermede öncelik hakkına sahip olan adaylardan, öncelikli durumlarını gösterir belgeye sahip olmak,

- KPSS kapsamındaki taleplerde, önlisans mezunları için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2018 yılında yapılan KPSS'ye girmiş olmak ve P93 puan türünden en az 60 puan almış olmak, lisans mezunları için ÖSYM tarafından 2018 yılında yapılan KPSS'ye girmiş olmak ve P3 puan türünden en az 60 puan almış olmak.

3+1 MÜJDESİ HAYATA GEÇTİ
İlkokula başlama yaşını 69 aya çıkaran, sözleşmeli öğretmenler ile Sağlık Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı'ndaki sözleşmeli personelin kadroya atanması için gerekli süreyi kısaltan yasa yürürlüğe girdi. Düzenlemeye göre,

* Sözleşmeli öğretmenlerin başka bir yere atanmaları için doldurmaları gereken süre 4 yıldan 3 yıla, bu sürenin ardından öğretmen kadrolarına atananların aynı yerdeki görev süresi ise 2 yıldan 1 yıla indirildi.

* Din hizmetleri sınıfına ait kadrolarda çalışan sözleşmeli personel de 3 yıl aynı yerde görev yaptıktan sonra talebi halinde kadroya atanacak. Bu şekilde atananlar, aynı yerde en az 2 yıl yerine artık 1 yıl daha görev yapacak.

* Sağlık Bakanlığı'nda çalışan sözleşmeli personel 3 yılı tamamladığında bulunduğu yerdeki kadroya atanabilecek, aynı yerde 1 yıl daha devam edip yer değiştirebilecek.