Kamuya 13 bin 145 memur ve askeri personel alımı yapılacak

Bir çok Bakanlıklar, Askeri Komutanlıklar bünyelerine memur alımları ve askeri personel alımları yapıyorlar. Başvuru süreci başladı! İşte detaylar. Ülkemizde bulunan kamu kurumları yada kamu kuruluşları memur personel alımlarına devam ediyorlar.

Giriş Tarihi 08 Temmuz 2019, 09:19 Güncelleme 15 Temmuz 2019, 09:35
Kamuya 13 bin 145 memur ve askeri personel alımı yapılacak

İÇİNDEKİLER

Temmuz ayının gelmesiyle birlikte kamuya personel ve memur alımları da hızlandı. Bu bağlamda memur ve askeri personel olmak üzere 13 bin 145 kişi alınacak. Kamuya yayımlanan ilanlara göre bir çok kamu kurumu alım yapmaktadır. 2019 yılı itibari ile kamuya alımların düşmesi ile birlikte bir çok aday ümitsizliğe düştü. Ancak hala mevcut alım ilanları bulunuyor.

HANGİ KURUMLAR 14 BİN 145 MEMUR PERSONEL ALACAK?

Kamuya yayımlanan ilanlara göre bir çok kamu kurumu alım yapmaktadır. 2019 yılı itibari ile kamuya alımların düşmesi ile birlikte bir çok aday ümitsizliğe düştü. Ancak hala mevcut alım ilanları bulunuyor.

TEMMUZ AYI MEMUR PERSONEL ALIM İLANLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ.

Bu bağlamda, Namım Kemal üniversitesi, Adalet Bakanlığı, Jandarma ve Sahil Güvenlik Fakültesi, Tarım bakanlığı, Cumhuriyet Üniversitesi, TSE, Kültür Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, MGÜ, Tarım Kredi Kooperatifleri, TÜBİTAK gibi kurumlar kpss puanı ile veya kpss şartı olmadan alım yapıyorlar. Bu kurumlar, Sağlık personeli, Memur, İnfaz ve Koruma memuru, Mübaşir, Hemşire, teknisyen, Destek Personeli, Şoför, Avukat, Sosyal çalışmacı, Zabıta katibi, İcra Katibi, Uzman yardımcısı gibi pozisyonlarda alım yapılacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

İlgili ilanlara başvuru yapacak adayların bazı genel ve özel nitelikleri yerine getiriyor olmaları gerekmektedir. Adaylardan genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Sağlık açısından görevini yapmasına engeli olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmaları gerekmektedir. Özel olarak ise, 18 yaşını tamamlamış olmak, 30 veya 35 yaşından büyük olmamak, En az lise mezunu olmakla birlikte ön lisans veya lisans mezunu olmaları gereklidir.

Kaynak:işinolsa