63 bin memur alımı yapılacak! Hangi kurumlara personel alınacak?

PTT, NVİ ve diğer kurumlara alımlarda KPSS ve diğer başvuru şartları neler? Emniyet Genel Müdürlüğüne farklı eğitim düzeylerinde polis memuru alımları yapılıyor. 2019 yılında 10 bin polis istihdamı yapılması bekleniyor. Emniyet Hizmetler sınıfındaki polis alımları detayları aktarmaya devam edeceğiz.

Giriş Tarihi 08 Temmuz 2019, 09:18 Güncelleme 14 Temmuz 2019, 17:05
63 bin memur alımı yapılacak! Hangi kurumlara personel alınacak?

İÇİNDEKİLER

Eğitim düzeyinde lise, ön lisans ile lisans mezunu olan, ÖSYM tarafınca Kamu mensubu Seçme sınavına giren adaylar kamu kurumlarına yapılacak olan memur alım ilanlarını bekliyor. Buna bakılırsa her yıl giderek artan belirleme bekleyen aday sayısı KPSS imtihanlarına giren sayısı ile belli olmakta.

EGM POLİS ALIMI;

Emniyet Genel Müdürlüğüne farklı eğitim düzeylerinde polis memuru alımları yapılıyor. 2019 yılında 10 bin polis istihdamı yapılması bekleniyor. Emniyet Hizmetler sınıfındaki polis alımları detayları aktarmaya devam edeceğiz

Emniyet Genel Müdürlüğü 10 Bin Polis Alacak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yapmış olduğu açıklamalara göre, Eylül ayrı içerisinde 10 bin polis alınacak. 24. Dönem POMEM polis alımı sonrasında 25. Dönem POMEM polis alımı için müjde verilse de, henüz 10 bin polis alımı ne zaman yapılacak net bir tarih belirlenmedi.

NVİ 1.170 SÖZLEŞMELİ MEMUR ALIMI;

EGM'den bazı birimlerin NVİ'ye aktarılması ile Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne personel alımı yapılacağı müjdesi verilmişti. Ön lisans mezunları bu alımlara başvuru yapabilecekler. KPSS şartında en az 60 ve üzeri puan istenilmesi bekleniyor.

KYK PERSONEL ALIMLARI;

Kredi Yurtlar Kurumuna yurt yönetim personelleri alınması bekleniyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi Yurtlar Kurumu KYK, Türkiye genelindeki personel istihdamları için ilan açıklanması ve personel ihtiyacının giderilmesi bekleniyor.

ASDEP ALIMLARI;

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı geçtiğimiz günlerde çok sayıda personel alım ilanları açıkladı. Bu alımlarda ASDEP ilanları için 1000 kişilik kadro ayrıldı. Asdep alımları için daha önce 4 Bin 500 kişilik ilanların açıklanması beklenmekteydi. Yeni personel alım müjdesi gelebilir.

PTT KPSS'SİZ PERSONEL İSTİHDAMI;

PTT 2018 yılı istihdamlarının ardından 2019 yılında yedek listeden personeller istihdamı yaptı. 2019 yılında 5 bin kişilik bir ilanın açıklanması bekleniyordu. Bu alımlar için PTT A.Ş. yeni ilanları ne zaman açıklayacak henüz belli değil. İlanlara başvurularda KPSS şartı aranmayacak. Başvurulara ilişkin detayları aktarmaya devam edeceğiz.