Sağlık Bakanlığına 12 bin personel alımı detaylar nedir?

Sağlık Bakanlığı Mülakatsız 12 bin Sağlık personeli için gözler bakanlığa dikildi. Peki 2019 yılının ilk etabı olan 12 binlik ilan ne zaman yayımlanacak? Geçen yılda merkezi alımlar tercih kılavuzu ile yapılmıştı. Ancak geçen yıl başvurular haziran ayının başında başlamıştı.

Giriş Tarihi 27 Haziran 2019, 09:07 Güncelleme 03 Temmuz 2019, 16:44
Sağlık Bakanlığına 12 bin personel alımı detaylar nedir?

İÇİNDEKİLER

yhgm.saglik.gov.tr: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamalarda 2019 yılı sonuna kadar 29 bin 689 işçi ve personel alımı yapacağını belirtmişti. Bu alımların ilk etabı 12 bin kişilik kadro için alım yapılacağı açıklandı ve adaylar uzun süredir bunun ilan edileceği yani yayımlanacağı tarihi bekliyorlar. Peki sağlık bakanlığının ilanı ne süre yayımlanacak?


İLAN NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

Devamlı olarak tartışmalara yer verilen ve adayların büyük merakla beklediği ilan geliyor. Sağlık Bakanlığı Mülakatsız 12 bin personel alım ilanı Haziran ayı içerisinde yayımlanması bekleniyorken haziran ayının son zamanlarına gelindi. İlgili ilanın bu hafta içerisinde yayımlanması bekleniyor.

HANGİ KADROLARA ALIM YAPILACAK?

Sağlık Bakanlığı atamaların ilk etapta, Biyolog, Ebe, Çocuk Gelişimcisi, Dil ve Konuşma Terapisti, Diyetisyen, Fizyterapist, Hemşire, İş ve Uğraş Terapisti, Sağlık Fizikçisi, Sağlık Teknisyeni, Sağlık Teknikeri, Sosyal Çalışmacı, Perfüzyonist, Psikolog ve odyolog kadrolarına alım yapılacak. Kadro dağılımı ise,

2019 ALIMLARI BEKLENİYOR?

Geçen yılda merkezi alımlar tercih kılavuzu ile yapılmıştı. Ancak geçen yıl başvurular haziran ayının başında başlamıştı. Bu yılda yine alımlar Merkezi Atama ile yapılabilir ve söz konusu tercih kılavuzu bu hafta içerisinde yayımlanması bekleniyor.

SÜREÇ NASIL TAKİP EDİLECEK?

Koca, söz konusu atamalara ilişkin duyuruların Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün internet sitesinden (https://yhgm.saglik.gov.tr) takip edilebileceğini ifade ederek, sağlık camiasına hayırlı olmasını diledi.