İŞKUR güncel iş ilanları başvuru ekranı! 27 Haziran KPSS şartsız İŞKUR 600 büro memuru büro işçisi alım başvuru şartları!

İŞKUR'da 27 Haziran 2019 tarih olarak personel, işçi ve memur alımı ile ilgili toplamda 55.177 açık iş ilanları bulunmakta olup bu açık bulunan iş ilanları kapsamında toplamda 120 binden fazla kişiye iş istihdam hedeflenmektedir. Özel sektörde faaliyet gösteren firmalar tarafından İŞKUR üzerinden ilan yayınlandı. Yayınlanan ilana göre Türkiye genelinde 663 adet Büro İşçisi, Büro Memur ve İdari İşler Personeli kadrolarına alım yapılacak. Türkiye İş Kurumu ( İŞKUR ) üzerinden verilen ilanlar neticesinde özel sektör için büro memuru ve danışma memuru alımı yapılacağını açıklandı. İlanlar hakkında detaylı bilgi haberimizde

Giriş Tarihi 27 Haziran 2019, 09:10 Güncelleme 27 Haziran 2019, 09:10
İŞKUR güncel iş ilanları başvuru ekranı! 27 Haziran KPSS şartsız İŞKUR 600 büro memuru büro işçisi alım başvuru şartları!

İÇİNDEKİLER

İŞKUR işe alım ilanları yayınlanmaya devam ediyor. KPSS şartsız ve sınavsız iş ilanları açıklanmaya başlandı. Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) aracılığı ile özel sektör için ofis memuru ve istihbarat görevlisi alımı yapılacağı açıklandı. Çok sayıda yazıhane memuru ve danışma görevlisi ekibi için personel alımı yapılacağı açıklanmış olup, alım yapacak şirketler, müracaat detayları ve öteki detaylar haberimizde yer almıştır. İŞKUR'dan meydana getirilen duyurularda 491 büro işyar alımı (genel), 24 büro memur alımı (idari işler) ve 78 ofis Yönetimi Ve Sekreterlik/büro Yönetimi Ve Yönetici Asistanı, 76 yazıhane işçisi, 2 büro Makineleri Teknik Servis Teknisyeni, 1 büro Memuru (Dış tecim) alımı, toplamda ise 675 büro işyar personel alımı için yeni iş ilanları olduğu bildirildi.

BÜRO MEMURU ALIMI YAPACAK ŞİRKETLER HANGİLERİDİR?

Büro memuru alımı yapacak olan özel şirketler ise şöyledir; Acr perakende mağazacılık şirket, Hisar ilaçlama, Kayseri uluslararası eğitim belgelendirme şirketi, Mng kargo şirketi, Raber madencilik inşaat petrol şirketi ve Sedat korkmaz krk teknoloji gibi şirketler büro memuru kadrosu için alım yapacağını duyurmuştur.

DANIŞMA MEMURU ALIMI YAPAN ŞİRKETLER NEDİR?

Danışma memuru kadrosu için personel alımı yapacak olan şirketler ise şöyledir; Lithopak basım kağıt ambalaj şirketi, Beyazevler sitesi yönetimi ve Atlas sitesi yönetimi gibi yerler danışma memuru alımı yapacaktır. Peki danışma memuru kadrosuna nasıl ulaşılır ve iş başvurusu yapılır?

BÜRO MEMURU VE DANIŞMA MEMURU İLANLARINA NASIL İŞ BAŞVURUSU YAPILIR?

İlgili ilanlar Türkiye İş Kurumu İŞKUR üzerinden yayınlanmış olup, aşağıda verilen resmi İŞKUR adreslerine giderek üye girişi sağlamalı ve ya kayıt olmalı daha sonra ilan detaylarına tıklayıp "başvur" butonunu kullanarak iş başvurusunda bulunabilirsiniz.

Türkiye Geneli Büro Personeli Alım İlanları

Çok sayıda branşın yer aldığı ilanlar ile işçi ve memur kadroları ilan edildi. İşkur üzerinden yayınlanan ilana göre ülkemiz genelinde hemen hemen her ilde olmak üzere toplamda 663 büro personeli alımı yapılacağı duyuruldu.

İlanlara Nasıl Ulaşılır?

Çok sayıda kadronun yer aldığı ilanlar İşkur üzerinden ilan ediliyor. İş arayan durumunuzun aktif olması halinde internet üzerinden ya da bizzat danışmanınız eşliğinde boş olan kadroları inceleyebilirsiniz. https://esube.iskur.gov.tr/ bağlantısı üzerinden kullanıcı adı ve şifreniz ile sisteme giriş yaptıktan sonra iş ara bölümüne büro memuru, diğer büro personeli anahtar kelimelerini yazarak arama yapabilirsiniz.

Ayrıca aramalarınızı yaşadığınız şehir bilgisini ekleyerek yapmanız daha doğru ve sağlıklı sonuçlar elde etmenize yardımcı olacaktır. Aktif olarak iş arıyorsanız hemen İşkur e-şube üzerinden başvurunuzu yapınız. Bulunduğunuz il ve ilçede yer alan İşkur Müdürlükleri ile görüşerek de açık olan kadrolar hakkında bilgi sahibi olabilir ve başvuru yapabilirsiniz. İlan detaylarını görmek için muhakkak sisteme giriş, başvuru için ise iş arayan durumunun aktif olması gerektiğini gözden kaçırmayınız.

İŞKUR GENEL BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Her ilanın şartları farklı olup ortak başvuru şartları şu şekildedir:

- Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) şartsız,

- Mesleğini severek yapan,

- Önlisans ve lisans mezunu olmak,

- Müfredata uygun planlı çalışan,

- Güleryüzlü ,Sabırlı, İletişim gücü yüksek,

- Okul kurallarına uyan,

- Sorumluluklarının bilincinde olan,

- Kendini geliştiren,

- Kariyerine önem veren,

- Kurumda uzun yıllar görev alabilecek,

- Dış görünüşüne önem veren,

- Bilgisayar kullanabilen, haftalık ve aylık programları hazırlayabilecek,

- Veli iletişiminde kuvvetli,

- Eğitim koordinatörü ile koordineli bir şekilde çalışarak; her türlü değerlendirme materyali, doküman, kaynak hazırlanmasından sorumlu olabilecek.

SON DAKİKA MEMUR VE PERSONEL ALIM İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

2019 İŞKUR İŞ İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

GENEL HUSUSLAR

1) Talep şartlarına durumu uyan adaylar, ilanın yayınlandığı tarihten itibaren 5 gün içinde İŞKUR il müdürlüklerinden/hizmet merkezlerinden, hizmet noktalarından veya https://esube.iskur.gov.tr internet adresi üzerinden İş Arayan" linkine TC kimlik numarası ve şifresi ile giriş yaparak başvuru yapabileceklerdir. Son müracaat tarihi tatil gününe rastladığında başvurular takip eden ilk iş günü sonuna kadar uzatılacaktır.

2) Müracaat tarihleri çakışan, aynı kamu kurum ve kuruluşunun birden fazla işgücü talebine durumu uyan iş arayanın tercihi doğrultusunda sadece bir talebe müracaatı kabul edilecektir.

3) Önlisans ve lisans eğitim düzeyindeki işçi taleplerine, durumu talep şartlarına uyan ve talebin yayımlandığı anda geçerli olan ilgili KPSS puan türünden en az 60 puan almış olan adayların müracaatları kabul edilecektir. Aynı eğitim düzeylerindeki engelli, eski hükümlü ve/veya terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralanan işçi taleplerine başvurularda ise bir puan barajı aranmayacak olup bu kişilerin EKPSS/KPSS'ye girmiş olmaları yeterlidir. Ancak, kariyer meslek taleplerine başvuru yapacak engellilerden ilgili KPSS puan türünden en az 60 puan almış olan adayların müracaatları kabul edilecektir.

4) EKPSS'ye tabi engelli işçi taleplerine başvuru yapacak adaylar, hangi yılın puanını kullanarak başvuru yapacaklarını başvuru esnasında işaretleyerek seçeceklerdir. Başvuru süresi bittikten sonra değişiklik talepleri kabul edilmeyecektir.

5) Taleplere başvuru yapacak öncelikli adaylar, başvuru yapacakları listeyi başvuru esnasında işaretleyerek seçeceklerdir. Başvuru süresi bittikten sonra liste değişikliği talepleri kabul edilmeyecektir.

6) KPSS/EKPSS'ye tabi işçi taleplerine müracaat eden iş arayanların puan üstünlüğüne ve öncelikli adayların ise en eski tarihli belgelerden başlanmak suretiyle öncelik belge tarihlerine göre açık iş sayısının dört katını, kariyer mesleklerde ise açık iş sayısının beş katını geçmeyecek şekilde oluşturulan nihai listeler sınav yapılmak üzere talep sahibi kamu kurum ve kuruluşuna gönderilecektir.

7) Kuraya tabi taleplere başvuru yapan iş arayanların ve önceliklilerin tamamı kura çekimi için talep sahibi kamu kurum ve kuruluşuna gönderilecektir.

8) İşe alınacak işçilerin sadece noter kurasıyla belirleneceği kuraya tabi işgücü taleplerinde, öncelikliler de dahil olmak üzere talep şartlarına uygun tüm başvuru sahipleri arasından açık iş sayısı kadar asıl ve ihtiyaç duyulacak sayıda yedek aday doğrudan kura sonucu belirlenecektir.

9) Taleplere başvuru yaparak listelere giren adaylar aranan koşulları taşıyıp taşımadıklarına ilişkin olarak; eğitim durumu, tecrübe, öncelik durumu, mesleki belge, yabancı dil şartı vb. belgelerini talebi veren kamu kurum ve kuruluşuna ibraz edeceklerdir. Belge teslim tarihi ve yeri, işgücü ilanında ya da kamu kurum ve kuruluşunun internet sitesinden adaylara duyurulacaktır. Durumlarını belgeleyemeyenler veya yanlış beyanda bulunanlar listelerden çıkarılacak olup yerlerine sıralamada yer alan diğer kişiler dahil edilebilecektir.

10) Sınav gün, saat ve yeri ile sınava katılmaya hak kazanan adaylar, işçi alımını yapacak kamu kurum ve kuruluşunun internet sitesinde duyurulacaktır. Bu duyuru, tebliğ mahiyetinde kabul edilecek, adayların adresine posta yolu ile ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

11) Öncelik hakkına sahip olanlardan, başvuruda bulundukları sürekli veya geçici işgücü talebine işverence davet edildikleri hâlde mücbir sebepler dışında icabet etmeyen, sınava katılmayan, işi reddeden veya kamuda sürekli işçi statüsünde işe yerleşenlerin öncelik hakkı ortadan kalkacaktır.

12) Kamu kurum ve kuruluşlarının işçi taleplerine yapılan başvurularda kişilerin Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde kayıtlı olan birinci yerleşim yeri adresi dikkate alınacaktır.İlçe, il veya bölge düzeyinde yayımlanan işçi taleplerinin başvuru süresi içerisinde ikametini talebin karşılanacağı yere taşıyan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir.İkamet değişikliği ile ilgili olarak, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminden yapılan sorgulamada Nüfus Müdürlüğünde işlemin yapıldığı tescil tarihi esas alınacaktır.İkametini talebinin karşılanacağı yer içerisinde değiştiren adayların Nüfus Müdürlüklerinden alacakları Adres Bilgileri Raporunu başvuru süresi içerisinde Kurum ünitesine ibraz etmeleri halinde ilgili işgücü talebine başvurusu yapılır.

13) Gerçeğe aykırı belge verenlerin ya da beyanda bulunanların başvurusunun geçersiz hale getirilmesi ve işe alınması işleminin iptaline ilişkin İŞKUR ile talep sahibi kamu kurum ve kuruluşlarının yasal işlem yapma hakları saklıdır.

İŞKUR'A NASIL KAYIT OLUNUR?

İŞKUR kayıt olmayı anlatmadan önce bilmeniz gereken önemli bazı satır başları bulunmaktadır. İŞKUR iş arayanlar ile işverenleri ayırmış ve sisteme üye olmak için öncelikle hangisi için kayıt olduğunuzu sormaktadır. Üyelerin hesaplarını etkinleştirebilmeleri için e-posta ya da telefon numarası girmeleri gerekmektedir. En az birisini girmek yeterlidir. Aksi durumda onay kodu iletilemeyeceği için üyelik aktif edilemez.

Üyelerin hesapları son işlem tarihinden itibaren 1 sene içerisinde aktif olmaz ise yani hesaba bu süre zarfında giriş yapılmaz ise üyelikler dondurulur. Bu süre özürlü ve eski hükümlü kayıtlarında iki senedir.

Üyeler tarafından 15 gün içerisinde okunmayan tüm mesajlar otomatik olarak silinmektedir.

İŞKUR'a kayıt olmak için öncelikle yazımızın başında da söylediğimiz gibi İşveren mi iş arayan kişi mi olduğunuzu belirtmeniz gerek. İkisi içinde üye olma bağlantıları aşağıdadır.

Daha sonra karşınıza çıkan üyelik sözleşmelerini kabul etmeniz ve profil bilgilerinizi ( şifre, isim soyisim vb bilgileri ) eksiksiz ve doğru olarak girmeniz gerekmektedir. Bu aşamayı kaydettikten sonra profilinizi oluşturursunuz. Bu alanda öğrenim durumunuz, özellikleriniz, eğitim durumunuz, iş aradığınız pozisyonlar vb bilgileri aşama aşama doldurur gerekirse word dosyası halinde özgeçmiş de ekleyebilirsiniz. Profil fotoğrafı eklemeniz de bu aşamada önerilir. Çünkü yapılan araştırmada profil fotoğrafı olanların iş bulma olasılıklarının daha fazla olduğu görülmüştür. Ardından İŞKUR size bir danışman atar ve işveren ile sizi ya da işçi ile sizi buluşturmak için çalışmalarını devam ettirirler.

İnternet üzerinden İŞKUR'a üye olmak istemiyorsanız, bulunduğunuz şehirdeki en yakın İŞKUR İl Müdürlüğüne eğitim durumunuzu gösterir bir belge ile kayıt için başvuruda bulunmanız da seçenekler arasındadır. Burada bulunan görevli personel size kayıt işlemleri için yardımcı olacaktır.