Yedek astsubay olma şartları nelerdir? Kimler başvurabilir ve astsubay maaşları ne kadar olacak?

Yeni askerlik sisteminin içinde yer alan yedek astsubaylık hakkındaki detaylar vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Askerlik süresini 6 aya indiren, bedelli askerlik uygulamasını kalıcı hale getirerek askerlik sistemini yeniden düzenleyen kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, yeni askerlik kanununu imzaladı. Peki, yedek astsubay olma şartları nelerdir?

Giriş Tarihi 26 Haziran 2019, 02:19 Güncelleme 26 Haziran 2019, 02:20
Yedek astsubay olma şartları nelerdir? Kimler başvurabilir ve astsubay maaşları ne kadar olacak?

İÇİNDEKİLER

Yeni askerlik sisteminin yasalaşmasının ardından birçok kişi askerlik sisteminde yer alan yedek astsubaylık hakkında detayları merak ediyor. Yüz binlerce kişiyi yakından ilgilendiren yeni askerlik kanunu TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. Peki, yedek astsubay olma şartları nelerdir? Yedek astsubaylığa kimler başvurabilir ve astsubay maaşları ne kadar olacak? İşte detaylar...

YEDEK ASTSUBAY SEÇİMİ

TSK'nin ihtiyacı kadar yedek astsubay adayları, 2 veya 3 yıl süreli yükseköğretim kurumlarından, dengi yurt dışı öğrenim kurumlarından, 4 yıl ve daha fazla süreli yükseköğretim kurumlarından ve yetkili makamlarca dengi yurt dışı öğrenim kurumu mezunlarından istekli olanlar arasından seçilecek.

TSK'nin ihtiyaç duyduğu yedek astsubay miktarından fazla olan yükümlüler askerlik hizmetini erbaş ve er olarak yerine getirecek.

Yükümlülerin yedek astsubay adayı statüsüne ayrılmasında öncelikle TSK'nin ihtiyacı olmak üzere yükümlülerin istekleri de dikkate alınacak.

YEDEK ASTSUBAY MAAŞLARI NE KADAR OLACAK?

Yedek astsubay maaşlarının ne kadar olacağı henüz belli olmadı. Belli olduğunda haberimizin içinde yer alacak.

BAŞKAN ERDOĞAN İMZALADI

Başkan Recep Tayyip Erdoğan Yeni Askerlik Kanunu'nu imzaladı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Sayın Cumhurbaşkanımız bugün TBMM'de kabul edilen Askerlik Kanunu'nu imzalamışlardır" dedi.

YEDEK SUBAY SEÇİMİ

4 yıl veya daha fazla süreli yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar ile dengi kabul edilen yurt dışı öğrenim kurumu mezunu olanlardan, TSK'nin ihtiyaç miktarı yedek subay adayı olarak ayrılacak.

TSK'nin ihtiyaç duyduğu yedek subay miktarından fazla olan yükümlülerden, istekli olanlardan ihtiyaç miktarı kadarı askerlik hizmetini yedek astsubay, diğerleri erbaş ve er olarak yerine getirecek.

Yükümlülerin yedek subay adayı statüsüne ayrılmasında öncelikle TSK'nin ihtiyacı olmak üzere yükümlülerin istekleri de dikkate alınacak.