EGM 10 bin polis alım tarihi ve başvuru şartları açıklandı mı?

Vatandaşlar merakla 25. Dönem POMEM başvuruları ne zaman başlayacak sorusuna yanıt arıyor. İşte POMEM alım süreciyle ilgili bilgiler.... Peki 25. dönem 10 bin polis alımı başvuru şartları nedir? Polis Akademisi 10 bin polis alımını ne zaman yapacak?

Giriş Tarihi 26 Haziran 2019, 09:55 Güncelleme 02 Temmuz 2019, 16:54
EGM 10 bin polis alım tarihi ve başvuru şartları açıklandı mı?

İÇİNDEKİLER

Türkiye'de binlerce vatandaş polis alımı ile ilgili bilgileri merakla bekliyor. İçişleri Bakanı 25. dönem POMEM polis alımı hakkında paylaşımlarda bulunmuştu ve polis alımı süreci hakkında merak edilenlere cevap vermişti. İçişleri Bakanı yaptığı açıklamada 24. dönem POMEM polis alımının ardından 25. Dönem POMEM ilanının yayımlanacağını ve 25. dönem için POMEM'de 10 bin polis alımı yapılacağını belirtti. Sadece POMEM müracaat tarihleri henüz belli olmadı.

25. DÖNEM POMEM POLİS ALIMLARINDA SON DETAY

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu , Geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada 24. dönem POMEM polis alımının ardından 25. dönem POMEM ilanının yayımlanacağını ve 25. dönem POMEM 'de 10 bin polis alımı yapılacağını söyledi. Bu açıklamanın ardından Soylu Habertürk 'e konuk oldu ve 25. dönem POMEM polis alımı tarihi ile alım şeklini söyledi.

25. DÖNEM POMEM BAŞVURU TARİHLERİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada 24. dönem POMEM polis alımının ardından 25. dönem POMEM ilanının yayımlanacağını ve 25. dönem POMEM'de 10 bin polis alımı yapılacağını belirtti. Ancak POMEM başvuru tarihleri henüz belli olmadı.

BAZI ŞARTLAR DEĞİŞECEK

Süleyman Soylu yaptığı açıklamada ön lisans için KPSS 'nin 65 'e düşürülebileceğini , renk körlüğü konusunda da bazı düzenlemeler yapılabileceğini söyledi.

PÖH ALIMINDA SON DURUM NEDİR?

Bakan Soylu özel harekat polisi alımı ile ilgili yaptığı açıklamada kadınlara sözü olduğu ve kadın PÖH alımı yapılacağını söyledi. Ancak EGM bünyesinde ciddi bir PÖH eksiği olmadığını söyleyen Soylu, PÖH alımlarının bundan sonra meslek içinden alınacağını söyledi. Bakan Soylu , PÖH olmak isteyen adaylara polis memuru olmalarını ve meslek içinden özel harekat polisi olmalarını tavsiye etti.

PEKİ YAŞ VE KPSS ŞARTI DEĞİŞECEK Mİ?

Adaylar, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından düzenlenen 2017 ve 2018 KPSS puanlarının en az 50 puan olması talebinde bulunuyorlar.Ancak bu konuda Emniyet Genel Müdürlüğü ve Polis Akademisi Başkanlığı tarafından resmi bir açıklama gelmedi.