2019 Polis tayinleri ne zaman açıklanacak? Polis tayin tarihleri belli oldu mu?

Her yıl Mayıs ve ya Haziran aylarında Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan Polis tayinlerinin hangi tarihte açıklanacağı binlerce polis tarafından merakla bekleniyor. "2019 yılı Polis tayinleri ne zaman açıklanacak?" sorusu bu nedenle araştırılıyor. Peki, EGM tarafından konuya ilişkin bir açıklama yapıldı mı? İşte detaylar...

Giriş Tarihi 20 Haziran 2019, 18:51 Güncelleme 20 Haziran 2019, 19:50
2019 Polis tayinleri ne zaman açıklanacak? Polis tayin tarihleri belli oldu mu?

İÇİNDEKİLER

Polis tayinleri her yıl Mayıs-Haziran aylarında gerçekleştiriliyor. 2019 yılında binlerce polis şimdi gözlerini tayinlerin açıklanacağı tarihe çevirdi. Batı ile doğu illeri arasında tayin bekleyen EGM personelleri, sonuçların ne zaman açıklanacağını merakla bekliyor. 2019 yılı Polis tayinleri ne zaman açıklanacak? Polis tayin tarihleri belli oldu mu?

POLİS TAYİNLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Haziran ayının ortalarına geldiğimiz şu günler birçok polis tayinlerle ilgili açıklama bekliyor. Henüz tayinlerle ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. Fakat tayin işlemlerinin önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nin 18. maddesinde mazeret atamalarına ilişkin detaylar açıklanmıştır.

Mazeret Atamaları (3)

Madde 18 – (Değişik: 16/2/2016-2016/8539 K.)

Mazeret atamaları aşağıdaki hallerde talep edilebilir.

a) Personelin veya eş ve çocuklarının hastalığı nedeniyle bulunduğu yerde görev yapamayacağının tam teşekküllü Devlet hastanesinden veya üniversite hastanesinden, özel üniversite hastanesi hariç, alınan sağlık kurulu raporu ile belgelenmesi.

b) 38 inci maddede yer alan eş durumu ve 40'ıncı maddede yer alan öğrenim durumu ile ilgili şartların ortaya çıkması.

c) Personelin boşanması ve boşandığını mahkeme ilamı ile belgelemesi üzerine kendi talebi.

d) 7'nci maddenin birinci fıkrasının (d) bendinde sayılanların kendi istekleriyle atanma talebinde bulunması.

(3) Bu madde başlığı "Atama İşlemlerinin Zamanı ve Bildirme" iken, 16/2/2016 tarihli ve 2016/8539 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı Eki Yönetmeliğin 9 uncu maddesiyle metne işlendiği şekilde değiştirilmiştir