Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) 50 bin personel alımı başvuru açıklaması yaptı

İŞKUR şuan KPSS puanı olmasa da bir çok kişiye iş bulacak. Şu anda sitesinde 50 bin kişiye iş sağlayacak kadar çok iş ilanı bulunan İŞKUR istihdam sağlıyor. Başvuruları devam eden iş ilanlarına göre, birçok kamu kuruluşuna ve özel sektör şirketlerine personel alımı için aracılık eden Türkiye'nin tek resmi iş bulma kurumu olan İŞKUR, on binlerce kişiye iş istihdamı sağlamaya devam ediyor.

Giriş Tarihi 20 Haziran 2019, 09:38 Güncelleme 27 Haziran 2019, 15:52
Türkiye İş Kurumu İŞKUR 50 bin personel alımı başvuru açıklaması yaptı

İÇİNDEKİLER

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR iş bulmaya yönelik yani istihdam yaratmaya yönelik önemli bir kurumdur. Hükümet tarafından başlatılan istihdam seferberliği kapsamında İŞKUR on binlerce vatandaşı işe yerleştirmiştir. Bu bağlamda yeni ilanlar yayınlandı. . Türkiye geneli KPSS şartsız ve sınavsız bir şekilde onlarca meslekten 50 bin personel alımı yapıyor!

HANGİ MESLEK GRUBUNDAN İLANLAR VAR...

Başta belediyeler olmak üzere birçok kamu kurumunun ve özel sektör firmalarının personel ihtiyaçlarına aracılık eden İŞKUR, en çok Beden İşçisi (Genel), Temizlik Görevlisi, Satış Danışmanı / Uzmanı, Garson (Servis Elemanı), Turizm ve Otelcilik Elemanı, Makineci (Dikiş), Güvenlik Görevlisi, Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi, Ön Muhasebeci ve daha birçok meslek gurubundan personel alımı yapıyor. Sadece vasıflı vasıfsız işçi alımı ve temizlik personeli alımı olarak toplamda 10 bin 463 personel alımı yapılacaktır. Diğer meslek gurupları toplamında ise sadece Haziran ayı içerisinde toplamda 50 bin personel alımı yapılması planlanmaktadır

İŞKUR'A KAYIT NASIL YAPILIR?

İş aramanın ilk adımı kayıttır. iŞKUR'a kayıt olmadan iş aramaya başlamamalısınız. Kurum hizmetlerinden yararlanmak isteyen iş arayanların Kurum portalına üye olarak veya şahsen Kurum ünitelerine başvurarak kayıt olmaları zorunludur. Başarılı bir eşleştirme için hem açık iş hem de iş arayan kişi hakkında tam ve doğru bilgilerin bulunması zorunludur. Gerek internet üzerinden gerekse Kurum personeli aracılığı ile kayıt yaptıracak olanların kendileri ile ilgili bilgileri tam ve doğru olarak yansıtmaları uygun işe yerleştirilmelerinde oldukça önemlidir. Bu nedenle, lütfen kişisel, iletişim, eğitim, meslek ve diğer bilgilerinizi tam ve doğru olarak sisteme giriniz.

İŞKUR'A KAYIT YAPTIRMAK İÇİN...

İş arayanların Kurumumuza kayıt yaptırabilmeleri için 14 yaşını doldurmuş olmaları gerekmektedir. Kayıt için beyan esas alınır. Beyanların gerçek dışı olmasından Kuruma hiçbir sorumluluk yüklenemez.

ENGELLİLER İÇİN İŞKUR KAYIDI NASIL YAPILIR?

Doğuştan veya sonradan; bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yeteneklerini çeşitli derecelerde kaybetmesi nedeniyle toplumsal yaşama uyum sağlama ve günlük gereksinimlerini karşılamada güçlükleri olan ve korunma, bakım veya rehabilitasyon, danışmanlık ve destek hizmetlerine ihtiyaç duyan kişilerin, engel durumuna göre tüm vücut fonksiyon kayıplarının en az %40'ından yoksun olduklarını, 30.03.2013 tarih ve 28603 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Engellilik Ölçütü, Sınıflandırılması ve Engellilere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelikle belirlenen yetkili sağlık kuruluşlarının birinden alacakları engelli sağlık kurulu raporu ile belgelemeleri gerekmektedir.

İnternet üzerinden engelli olarak kayıt yaptırmak isteyen kişilerin sağlık kurulu raporunu İŞKUR İl Müdürlüğüne/Hizmet Merkezine ibraz ederek bu durumlarını onaylatmaları zorunludur. Onay işlemi yaptırmayan engelliler normal statüde işlem görecektir. Raporlarında herhangi bir işte çalışamaz bilgisi olanların engelli kaydı alınmayacaktır. Süreli raporlarda da rapor tarihi dikkate alınarak engellilik derecesinin kalktığı tarihten itibaren iş arayan kaydı sistem tarafından otomatik olarak normale dönüştürülecek, engelliliğinin devam ettiğine dair yeni bir rapor getirilmesi halinde engelli kaydı bu rapor doğrultusunda güncellenecektir.

İŞKUR'DA EN ÇOK ALIM YAPAN KADROLAR

Aktif işçi arayan mesleklerin listesini https://esube.iskur.gov.tr/istihdam/AcikIsMeslek.aspx bağlantısından görebilirsiniz.