GSB mülakat sonuçları için tarih belli oldu mu? 2019 Gençlik ve Spor Bakanlığı personel alımı ne zaman?

GSB mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak? Gençlik ve Spor Bakanlığı'na yapılacak 3 bin 243 personel alımı için sözlü mülakat 6-17 Mayıs'ta gerçekleştirilmişti. Mülakatların ardından adaylar heyecanla sonuçları beklemeye başladı. Aradan geçen bir ayın ardından sonuç tarihi merak ediliyor. Peki, GSB mülakat sonuçları için tarih belli oldu mu? GSB personel alımı ne zaman?

Giriş Tarihi 18 Haziran 2019, 12:54 Güncelleme 18 Haziran 2019, 12:54
GSB mülakat sonuçları için tarih belli oldu mu? 2019 Gençlik ve Spor Bakanlığı personel alımı ne zaman?

İÇİNDEKİLER

GSB mülakat sonuçları için tarih belli oldu mu? İŞKUR aracılığıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı'na 3 bin 243 personel alımı yapılıyor. 6-17 Mayıs tarihleri arasında mülakatlara katılan adaylar, sonuçların açıklanacağı tarihi bekliyor. Gözler, bakanlıktan gelecek müjdeli habere çevrildi. Peki, GSB mülakat sonuçları için tarih belli oldu mu? GSB personel alımı ne zaman yapılacak? İşte konu ile ilgili detaylar...

GSB MÜLAKAT SONUÇLARI TARİHİ BELLİ OLDU MU?

GSB sözlü mülakat sonuçlarının hangi tarihte açıklanacağı konusunda henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Sonuçların ne zaman açıklanacağı konusunda resmi açıklama geldiğinde haberimizin içeriğinde yer alacak.

Yapılan sözlü sınav sonucunda asıl ve yedek olarak başarılı olan adaylar bakanlığın internet sitesinden ilan edilecek.

SÖZLÜ SINAVDA EN AZ 70 PUAN ALMA ZORUNLULUĞU

Sözlü sınavda başarılı sayılmak için 100 tam puan üzerinden en az 70 puan alınması gerekiyor.

Başvuru ve işlemler sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmayacak, atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilecek.

Ayrıca bu kişiler hakkında Türk Ceza Kanunu'nun ilgili hükümleri gereği Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacak.

GSB PERSONEL ALIMI TAKVİMİ

19 Nisan 2019 - İl Müdürlüklerince belge teslimi için çağırılan yedek adayların son evrak teslim tarihi

30 Nisan 2019 - Sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların İl Müdürlüklerinin internet sitelerinde ve duyuru panolarında yayımlanması

06 - 17 Mayıs 2019 - Sözlü sınavların gerçekleştirilmesi

İşte Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın personel alım ve sözlü sınav duyurusu;

"4857 sayılı İş Kanunu, Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik ve Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Eski Hükümlü veya Terörle Mücadelede Malul Sayılmayacak Şekilde Yaralananların İşçi Olarak Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümleri çerçevesinde, Bakanlığımız taşra teşkilatında çalıştırılmak üzere 11-15 Şubat 2019 tarihleri arasında 3243 işçi alımı için Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) aracılığıyla ilana çıkılmış ve KPSS puan şartı aranmayacağı ilanda belirtilen meslek kolları için 27 Şubat 2019 tarihinde noter huzurunda kura çekimi yapılmıştır. Kura çekimi sonucu, sözlü sınava girmeye hak kazanan adaylar asıl ve yedek olarak belirlenmiştir."