İŞKUR kamu belediye memur, personel ve işçi alım başvuru şartları nedir? 18 Haziran İŞKUR memur alımı iş ilanları

18 Haziran İŞKUR memur alımı iş ilanları: İŞKUR kamu belediye memur, personel ve işçi alım başvuru şartları nedir? Birçok kamu kurumu alım ilanlarını İŞKUR'un internet sitesi üzerinden yayınlıyor. Vatandaşlar başvuru tarihlerinde işlemlerini gerçekleştiriyorlar. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından geçtiğimiz hafta bir ilan yayımlandı. Yayımlanan ilanda, denetmen yardımcılığı kadrosunda istihdam etmek üzere 400 adet kamu personeli alımı yapılacağına yer verildi. Başvurular 18 Haziran tarihinde mesai bitimine kadar yapılabilecek. Detaylar haberimizde sizlerle. 1000'den fazla alım ilanı bulunan 6 farklı meslek grubu bulunuyor.

Giriş Tarihi 18 Haziran 2019, 10:16 Güncelleme 18 Haziran 2019, 10:16
İŞKUR kamu belediye memur, personel ve işçi alım başvuru şartları nedir? 18 Haziran İŞKUR memur alımı iş ilanları

İÇİNDEKİLER

SGK Başkanlığı tarafından geçtiğimiz haftalarda bir ilan yayımlandı. Yayımlanan ilanda , denetmen yardımcılığı kadrosunda istihdam etmek üzere 400 adet kamu personeli alımı yapılacağı belirtildi. Birçok kurum İŞKUR üzerinden yeni ilanlarını yayınlıyor. Haberimiz içerisinde bulunan ekran üzerinden arama kriterlerini seçerek kendinize uygun iş ilanına ulaşabilirsiniz. Aradığınız pozisyonun, meslek grubunun, Çalışma yeri, ülke, il, ilçe, meslek, öğrenim durumu, işyeri türü, ilan no, işyeri unvanı gibi bilgilerin doldurulması gerekiyor. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından geçtiğimiz hafta bir ilan yayımlandı. Haberimizin devamında sizlere alım yapacak belediyeler hakkında bilgiler verdik. İşte 17 Haziran İŞKUR memur alımı iş ilanları: İŞKUR kamu belediye memur, personel ve işçi alım başvuru şartları detayları haberimizde

İŞKUR İŞ İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

İŞKUR'UN TÜM İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

SGK'DAN PERSONEL ALIMI MÜJDESİ

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından geçtiğimiz hafta bir ilan yayımlandı. Yayımlanan ilanda , denetmen yardımcılığı kadrosunda istihdam etmek üzere 400 adet kamu personeli alımı yapılacağına yer verildi.

Başvurular 10 Haziran tarihinde başlayacak. Adaylar işlemlerini 17 Haziran tarihinde mesai bitimine kadar yapabilecekler. Başvurular e-devlet üzerinden gerçekleştiriliyor. Adaylar T.C. kimlik numarası ile başvuru ekranına giriş yapacak olup "Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı Sınavı Başvuru Formu"nu eksiksiz ve doğru şekilde doldurduktan sonra "tamam" ve "onayla" butonuna basarak başvurusunu tamamlayacaktır.

Adayın başvurusu tamamlandıktan sonra KPSS puanı ÖSYM üzerinden sistem tarafından kontrol edilecektir. Bilgilerinde yanlışlık olan adayın başvurusu değerlendirmeye alınmayacaktır.

SÖZLEŞMELİ BÜRO PERSONELİ ALINACAK

Hakimler ve Savcılar Kurulu Genel Sekreterliği emrinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası kapsamında istihdam edilmek ve 06/06/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslara göre çalıştırılmak üzere Hakimler ve Savcılar Kurulu Personeli Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde aşağıdaki tabloda adedi ve unvanı belirtilen boş pozisyonlara, 2018 yılı KPSS puanı esas alınarak yapılacak yarışma (uygulamalı ve sözlü) sınav sonucuna göre toplam 25 sözleşmeli büro personeli alımı yapılacaktır.

Başvurular 10/06/2019 tarihinde başlayıp, 14/06/2019 tarihi mesai bitimi (saat:17:30'da) itibarıyla sona erdi.

Sözleşmeli Büro Personeli alımı Uygulama Sınavı ve Sözlü Sınav şeklinde iki aşamalı olarak gerçekleştirilecek ve KPSS(B) Grubu puan türlerine göre ilan edilen pozisyon sayısının 5 katı olan 125 aday arasına girenler Uygulama Sınavına(Klavye Sınavı) katılmaya hak kazanacaktır. Uygulama Sınavı 29/06/2019 Cumartesi günü saat 09:00'da Hakimler ve Savcılar Kurulu binasında yapılacak ve bu sınavda başarılı olanlar www.hsk.gov.tr adresinden ilan edilecektir.

Uygulama sınavında başarılı olanlar için 03-04-05 Temmuz 2019 tarihlerinde saat 09:00'dan itibaren Hakimler ve Savcılar Kurulu binasında sözlü sınav yapılacaktır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Belediye personel alımı ilanlarına başvuru yapacak adaylardan bazı nitelikler aranıyor. Bu kapsamda adaylardan, Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Daha önce çalıştığı kamu kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, En az ilköğretim mezunu olmak, Alım yapılacak pozisyon için gerekli eğitim seviyesini tamamlamış ve gerekli belgeye sahip olmak gibi nitelikler aranacak.

Haberimizin devamında sizlere alım yapacak belediyeler hakkında bilgiler verdik. Aşağıda Kamu Grubu belediye personel alımlarına ve Kurum Dışı Belediye personel alımlarına ulaşarak alım yapacak belediyelere ulaşabilirsiniz.

KAMU GRUBU BELEDİYE PERSONEL ALIMLARI:

İŞKUR üzerinde haftalık olara yayımlanan kamu grubu belediye personel alım ilanlarına göre farklı belediyeler memur, İşçi veya personel alımı yapıyorlar. Bu bağlamda aşağıdaki ilanlara göre 6 farklı Belediye toplamda 12 personel alımı yapıyorlar.

1. Sultangazi Belediyesi: 1 Otomotiv Kaporta İşçisi

2. Almus Ataköy Belediyesi: 3 Beden İşçisi

3. Sulakyurt Belediyesi: 1 Taksi Şoförü

4. Gülağaç Belediyesi: 5 Çiftçi (Tarla Ürünleri)(Zirai Sulamacı)

5. Geyikli Belediyesi: 1 Engelli Büro İşçisi ve 1 Temizlik işçisi

6. Taşköprü Belediyesi: 1 Elektrikçi Genel

Kamu Grubu belediye personel alımlarına başvurular Türkiye İş Kurumu üzerinden yapılıyor. Bu yönde adaylar başvurularını aşağıdaki vereceğimiz bağlantı üzerinden ilanlara başvuru yapabilirler. Başvurular için adaylara sadece bir kaç gün verilmiş olup adayların bir an önce başvuru yapmaları gerekmektedir.

BAŞVURU ADRESİ: https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx

KURUM DIŞI BELEDİYE PERSONEL ALIMLARI:

Kurum dışı belediye personel alımları İŞKUR üzerinde yayımlanır ve adaylar bu ilanlara ilgili belediyelere şahsen istenen belgeler ile birlikte yaparlar. Aşağıda sizlerler paylaşacğaımız bilgiler doğrultusunda Türkiye genelinde bulunan farklı18 belediye ilanı bulunuyor. Bu belediyeler farklı pozisyonlarda ve statülerde alım yapıyorlar. Bu yönde 18 Belediye toplamda 113 personel alımı yapıyor.

1. İzmir Tire Belediyesi: 1 Bilet Satış Elemanı

2. Çanakkale Ezine Belediyesi: 1 İnşaat veya Altyapı Mühendisi, 2 Şoför ( Yük Taşıma ), 3 Depo Sorumlusu, 2 Operatör Şoför ve 3 Boya Ustası

3. Yalova Tavşanlı Belediyesi: 1 Danışman

4. Konya Doğanhisar Belediyesi: 1 Şoför ve 3 temizlik İşçisi

5. Gaziantep Oğuzeli Belediyesi: 1 Mimar

6. Zonguldak Filyos Belediyesi: 10 Geçici İşçi

7. Çanakkale Bayramiç Belediyesi: 2 Temizlik İşçisi, 6 Büro İşçisi, 1 Soğuk Demirci Ustası, 2 İnşaat İşçisi, 1 Atıksu Artıma ve 1 Bekçi

8. Erzurum Tekman Belediyesi: 1 Şoför

9. Niğde Alay Belediyesi: 2 Şoför, 1 Arkeolog, 1 Kantarcı, 1 genel İşler

10. Siirt Belediyesi: 1 Büro memuru ve 9 İşçi

11. Nevşehir Ürgüp Belediyesi: 2 İşçi

12. Afyonkarahisar Küçükhüyük Belediyesi: 6 İşçi

13. Muğla Dal Belediyesi: 1 Sekreter ve 10 Garson

14. Isparta Sarıidris Belediyesi: 1 İş Makinası Operatörü

15. Sinop Türkeli Belediyesi: 1 Büro İşçisi ve 2 Genel Beden İşçisi

16. Balıkesir Burhaniye Belediyesi: 9 Vasıfsız İşçi, 1 Elektrikçi ve 5 En az lise mezunu Büro Personeli

17. Adıyaman Kahta Belediyesi: 3 Personel

KADRO KADRO DETAYLAR

İŞKUR'da özel sektör ve kamu için yayımlanan personel alım ilanlarında yer alan açık kadro bilgileri şu şekilde,

1000'DEN FAZLA ALIM YAPILACAKLAR KADROLAR

1000'den fazla alım ilanı bulunan 6 farklı meslek grubu bulunuyor. Bu meslek grupları ve yayımlanan ilan sayısı; Beden İşçisi (Genel) 9389, Turizm Ve Otelcilik Elemanı 3999, Makineci (Dikiş) 2729, Satış Danışmanı / Uzmanı 2388, Temizlik Görevlisi 2304, Garson (Servis Elemanı) 1973, Güvenlik Görevlisi 1308.

İŞKUR'A NASIL KAYIT OLUNUR?

İŞKUR kayıt olmayı anlatmadan önce bilmeniz gereken önemli bazı satır başları bulunmaktadır.

İŞKUR iş arayanlar ile işverenleri ayırmış ve sisteme üye olmak için öncelikle hangisi için kayıt olduğunuzu sormaktadır.

Üyelerin hesaplarını etkinleştirebilmeleri için e-posta ya da telefon numarası girmeleri gerekmektedir. En az birisini girmek yeterlidir. Aksi durumda onay kodu iletilemeyeceği için üyelik aktif edilemez.

Üyelerin hesapları son işlem tarihinden itibaren 1 sene içerisinde aktif olmaz ise yani hesaba bu süre zarfında giriş yapılmaz ise üyelikler dondurulur. Bu süre özürlü ve eski hükümlü kayıtlarında iki senedir.

Üyeler tarafından 15 gün içerisinde okunmayan tüm mesajlar otomatik olarak silinmektedir.

İŞKUR'a kayıt olmak için öncelikle yazımızın başında da söylediğimiz gibi İşveren mi iş arayan kişi mi olduğunuzu belirtmeniz gerek. İkisi içinde üye olma bağlantıları aşağıdadır.

Daha sonra karşınıza çıkan üyelik sözleşmelerini kabul etmeniz ve profil bilgilerinizi ( şifre, isim soyisim vb bilgileri ) eksiksiz ve doğru olarak girmeniz gerekmektedir. Bu aşamayı kaydettikten sonra profilinizi oluşturursunuz. Bu alanda öğrenim durumunuz, özellikleriniz, eğitim durumunuz, iş aradığınız pozisyonlar vb bilgileri aşama aşama doldurur gerekirse word dosyası halinde özgeçmiş de ekleyebilirsiniz. Profil fotoğrafı eklemeniz de bu aşamada önerilir. Çünkü yapılan araştırmada profil fotoğrafı olanların iş bulma olasılıklarının daha fazla olduğu görülmüştür. Ardından İŞKUR size bir danışman atar ve işveren ile sizi ya da işçi ile sizi buluşturmak için çalışmalarını devam ettirirler.

İnternet üzerinden İŞKUR'a üye olmak istemiyorsanız, bulunduğunuz şehirdeki en yakın İŞKUR İl Müdürlüğüne eğitim durumunuzu gösterir bir belge ile kayıt için başvuruda bulunmanız da seçenekler arasındadır. Burada bulunan görevli personel size kayıt işlemleri için yardımcı olacaktır.