SGK 400 personel alımı ne zaman yapılacak? SGK başvuru şartları neler?

Resmi Gazete ve Devlet Personel Başkanlığı'nın resmi sayfasından yayımlanan ilana göre, Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) 400 personel alımı yapılacak. "SGK 400 kamu personeli alımı ne zaman yapılacak?" sorusu bu nedenle merakla araştırılıyor. Peki, SGK personel alımı başvuru şartları nelerdir? İşte personel alımına ilişkin detaylar...

Giriş Tarihi 17 Haziran 2019, 02:22 Güncelleme 17 Haziran 2019, 02:23
SGK 400 personel alımı ne zaman yapılacak? SGK başvuru şartları neler?

İÇİNDEKİLER

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) yaptığı açıklamada KPSS şartlı olarak personeli alımı yapılacağı duyurdu. Şimdi birçok kişi bu nedenle "Sosyal Güvenlik Kurumu 400 kamu personeli alımı ne zaman yapılacak?" sorusuna yanıt arıyor. Peki, SGK 400 kamu personel alımı başvuru şartları nelerdir? İşte SGK personel alımına ilişkin bilinmesi gerekenler...

SGK 400 PERSONEL ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK?

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kamu personeli alımı için başvurular, 10-17 Haziran tarihleri arasında e-Devlet üzerinden yapılacak.

SGK 400 KAMU PERSONELİ BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

* 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesi birinci fıkrasının (A) bendinde yer alan genel şartları taşımak
* Görevini devamlı olarak yapmaya engel bir durumu olmamak
* Giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibariyle otuz beş yaşını doldurmamış olmak
* ÖSYM tarafından 2017 ve 2018 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavında KPSS P13, P23, P40,P42 ve P47 puan türünde 75 ve üzeri puan almış olmak

BAŞVURU VE ONAY İŞLEMLERİ

1. Başvurular E-Devlet üzerinden 10-17 Haziran 2019 tarihi mesai bitimine kadar elektronik ortamda yapılacaktır.
2. Adaylar, T.C Kimlik numarası ile başvuru ekranına giriş yapack olup "Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı Sınavı Başvuru Formu" nu eksiksik ve doğru şekilde doldurduktan sonra tamam ve onayla butonuna basarak başvurusunu tamamlayacaktır.
3. Adayın başvurusu tamamlandıktan sonra KPSS puanı ve ÖSYM üzerinden sistem tarafından kontrol edilecektir. Bilgilerinde yanlışlık olan adayın başvurusu değerlendirmeye alınmayacaktır.
4. Aday; başvuru formuna 4.5*6 ebadında ve son 6 ay içinde çekilmiş fotoğrafını elektronik ortamda tarayıp yerleştirecektir. Başvuru esnasında ayrıca fotoğraf istenmeyecektir.
5. Adaylar iletişim bilgilerini en güncel haliyle yazacaktır.
6. Başvuru formunun hatasız ve eksiksiz olarak doldurulması gerekmektedir. Başvuruda yer alan bilgilerin doğruluğundan aday sorumlu tutulacaktır.
7. Elektronik ortam dışında başvuru kabul edilmeyecektir.

LİSTELER HAZİRAN AYINDA İLAN EDİLECEK

Giriş sınavına katılmaya hak kazanan adayların isimleri ile sınav yeri ve tarihlerine ilişkin listeler, 20 Haziran'da SGK'nın "www.sgk.gov.tr" internet adresinde ilan edilecek.