2019 Haziran ayı kamuya 784 memur ve personel alımı başvuru şartları nedir? İşte KPSS'li KPSS şartsız memur alımı

Ülkemizdeki işsizleri sevindiren bir gelişme yaşandı. Haziran ayı için yeni memur ve personel alımı ilanları yayımlanarak binlerce kişilik kadro ile alım yapılacağı belirtildi. Son zamanlarda yayımlanmış olan ilanlara göre kamuya memur alımı devam ediyor. Toplamda 784 kişilik kadrodan oluşan farklı kamu gurupları ve kuruluşları gerek İŞKUR üzerinden Gerekse elektronik ortamdan veya şahsen başvuru yöntemi ile adaylardan başvuru yapacaklar. Söz konusu ilanlara başvuru yapacak adaylar öncelikle kurumların belirttiği başvuru şartlarını taşımaları gereklidir. Bu yönde adaylar başvurularını Elektronik ortamda veya şahsen gerçekleştirebilirler. Peki kamuya 784 memur ve personel alımı başvuru şartları nedir? İşte KPSS'li KPSS'siz memur alımı

Giriş Tarihi 15 Haziran 2019, 15:31 Güncelleme 15 Haziran 2019, 15:32
2019 Haziran ayı kamuya 784 memur ve personel alımı başvuru şartları nedir? İşte KPSS’li KPSS şartsız memur alımı

İÇİNDEKİLER

2019 Haziran ayı kamuya 784 memur ve personel alımı başvuru şartları nedir? İşte KPSS'li KPSS'siz memur alımı. Kamuya bir çok kamu kurumu veya kuruluşu KPSS ile veya KPSS şartı olmadan memur alımı ve personel alımı yapacaklarını ilan ettiler. İşte şartlar ve kurumlar. Okulların kapanması ile birlikte de iş olanakları artmakta ve bu yönde Kamuya ve Özele binlerce kişilik boşluk ile memur personel alımı ilanları yayımladı. Haberimizde Haziran ayı memur alımları, Kamu Personel alımları ve İşçi alımı hakkında bilgiler vereceğiz. Haberimizde adaylardan aranacak şartlara, Başvuru bilgilerine ve diğer detaylara ulaşabileceksiniz. Peki 2019 Haziran ayı kamu KPSS'li KPSS şartsız memur, işçi ve kamu personel alımı başvuru şartları nedir?


KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Yayımlanmış olan ilanlarda adaylardan bazı genel ve özel nitelikler aranacak. Genel olarak adayların 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Daha önce görev yapılan kamu kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli ayılığı almıyor olmak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek gibi nitelikler aranır.

Özel olarak ise adayların Yaş olarak memurluk için 35 yaşından büyük olmamak ve 18 yaşını tamamlamış olmaları gereklidir. Eğitim olarak, alımlar en az ilköğretim mezunları için yapılıyor ve lise, Ön Lisans ve Lisans mezunları için geçerlidir. Bu yönde adayların gerekli bölümden mezun olmuş olmaları gereklidir.

KPSS'Lİ KPSS'SİZ ALIM DETAYLARI:

Kamuya yayımlanmış olan ilanlar kapsamında alımlar KPSS puanı ile veya KPSS şartı olmadan yapılıyor. KPSS puanı alım yapan kurumlar, Lise mezunları için KPSSp94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSp3 puan türünden en az 50, 60 veya 70 puan almış olmaları gereklidir.

KPSS şartı olmadan alım yapılan pozisyonlar ise genelde İşçi statüsüne sahip olan pozisyonlardır. Bir çok kurum da KPSS şartı olmadan memur personel alımı yapmaktadır. Aşağıda ilgili ilanlara ulaşabilirsiniz.

HANGİ POZİSYONLARDA ALIM YAPILACAK?

Kamuya 784 memur personel alımları farklı kurumlar tarafından yapılacak. Bu yönde Bakanlıklar, Üniversiteler, Belediyeler, Roketsan, Kızılay, SGK gibi kurumlar alım yapıyor. Alım yapılacak pozisyonlar ise, Memur, Uzman Yardımcısı, Sözleşmeli Personel, Bilişim Personeli, Hemşire, Pilot, Sekreter, Daimi İşçi, Geçici İşçi, Arkeolog gibi çeşitli pozisyonlarda alım yapılacak.

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

Söz konusu ilanlara başvuru yapacak adaylar öncelikle kurumların belirttiği başvuru şartlarını taşımaları gereklidir. Bu yönde adaylar başvurularını Elektronik ortamda veya şahsen gerçekleştirebilirler.

Aşağıdaki tablo yardımı ile alım yapacak kuruma, Başvuru detaylarına, KPSS detaylarına ve ilanın detaylarına ulaşabileceksiniz.

Türk Kızılayı

Yok

ROKETSAN

Yok

SYDV

Sosyal Güvenlik Kurumu

Var

400

17/06/19

KSÜ

Yok

34

31/06/19

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi

KPSS 60

3

31/06/19

Tarım Kredi Koopeatifleri

KPSS 60

60

21/06/19


PTTCell ve PTT HSG


Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi

Yok

1

27/06/19

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi

Var

18

27/06/19

İMMİB

Yok

12/07/19

Mersin Büyükşehir Belediyesi

Yok

80

30/06/19


İstanbul Üniversitesi

KPSS 50

40

25/06/19


THY

29/08/19


TÜBİTAK

Yok

14

02/07/19


Düziçi Belediyesi

Yok

40

17/06/19


Dışişleri Bakanlığı

Yok

2

26/06/19


Kültür ve Turizm Bakanlığı

Yok

92

-

TOPLAM