Tarım ve Orman Bakanlığı 5 bin personel alımı ne zaman? Başvuru şartları neler?

Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere 5 bin kişilik personel alımı yapılacağı açıklanmıştı. Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı yapılacağının duyurulmasının ardından vatandaşlar "Tarım ve Orman Bakanlığı 5 bin personel alımı ne zaman yapılacak?" sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki, Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı başvuru şartlar nelerdir?

Giriş Tarihi 13 Haziran 2019, 21:03 Güncelleme 13 Haziran 2019, 21:03
Tarım ve Orman Bakanlığı 5 bin personel alımı ne zaman? Başvuru şartları neler?

İÇİNDEKİLER

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından geçtiğimiz aylarda yapılan duyuruya göre 5 bin personel alımı yapılacağı belirtildi. Vatandaşlar Tarım ve Orman Bakanlığı'nın açıklamasının ardından personel alımıyla ilgili detayları araştırmaya başladı. Peki, Tarım ve Orman Bakanlığı 5 bin personel alımı ne zaman yapılacak? İşte alım sürecine dair detaylar...

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI 5 BİN PERSONEL ALIMI NE ZAMAN?

Tarım ve Orman Bakanlığı 5 bin personel alımına ilişkin başvuru tarihi ve başvuru şartları henüz açıklanmadı. Açıklandığında haberimizin içine eklenecektir.

HANGİ KADROLARA ALIM YAPILACAK?

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, personel alımı yapılacağını duyurduğunda yapılacak olan kadroları da açıklamıştı. İşte alım yapılacak kadrolar...

- 1200 Orman Mühendisi,

- 2700 Orman Muhafaza Memuru,

- 800 Memur

- 300 Şoför kadrolarına olmak üzere toplamda 5 bin personel alımı yapılacak.

Orman Mühendisi, Orman Muhafaza Memuru alımları yürürlükteki mevzuata uygun olarak 2018 yılı KPSS puanları ile sözlü ve uygulamalı sınav sonucunda başarılı olanlardan, memur ve Şoför alımları ise 2018 yılı KPSS puanlarına göre ÖSYM tarafından yerleştirilecektir.

ORMAN MUHAFA MEMURU NEDİR?

Orman muhafaza memurları, Orman Genel Müdürlüğü yani OGM bünyesinde taşra teşkilatında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak görev yapmakta olan kamu görevlileridir. Orman muhafaza memurları, orman yangınları ile mücadele eden, orman talanlarını önlemeye yönelik çalışmalar yürüten, av hayvanlarının korunmasında rol alan kamu görevlileridir. İlk yapılanmaları Osmanlı döneminde olsa da modern olarak orman ve çevre ile ilgili bakanlıkların kurulması ile görev yapmaya başlamışlardır.