MSÜ açıklandı mı? 2019 MSÜ tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte MSÜ askeri öğrenci alım süreci

MSÜ tercih sonuçları için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. 7 Nisan'da gerçekleştirilen sınavın ardından 29 Nisan - 17 Mayıs tarihleri arasında Harp Okulu, Asb.MYO Okulu'na tercih işlemleri yapıldı. Milli Savunma Üniversitesi'nin yayınladığı takvime göre, tercih sonuçları 13 Haziran'da açıklanacak. Peki, MSÜ açıklandı mı? MSÜ tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Askeri öğrenci alım süreci nasıl olacak?

Giriş Tarihi 13 Haziran 2019, 17:46 Güncelleme 13 Haziran 2019, 17:56
MSÜ açıklandı mı? 2019 MSÜ tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte MSÜ askeri öğrenci alım süreci

İÇİNDEKİLER

MSÜ tercih sonuçları açıklandı mı? Binlerce askeri öğrenci adayı MSÜ tercih sonuçları için araştırmalarını sürdürüyor. ÖSYM tarafından 7 Nisan'da gerçekleştirilen sınava katılan adaylar, 29 Nisan - 17 Mayıs'ta tercih işlemlerini gerçekleştirdi. Tercih sonuçlarının hangi tarihte açıklanacağı merakla beklenirken, Milli Savunma Üniversitesi yayınladığı duyuruyla, sonuç takvimini duyurdu. Peki, MSÜ açıklandı mı? 2019 MSÜ tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? MSÜ 2. seçim aşamaları ne zaman yapılacak? İşte konu ile ilgili detaylar...

MSÜ TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

2019 MSÜ tercih sonuçları henüz açıklanmadı. Milli Savunma Üniversitesi tarafından yayınlanana takvimde, sonuçların 13 Haziran 2019 tarihinde açıklanacağı bilgisine yer verilmişti. Sonuçların bugün içerisinde erişime açılması bekleniyor. MSÜ tercih sonuçları açıklanır açıklanmaz haberimizin içeriğinde yer alacak.

2019 MSÜ tercih sonuçları, www.personeltemin.msb.gov.tr internet adresi üzerinden açıklanacak.

YERLEŞTİRMELER NASIL OLACAK?

Yerleştirmede Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları kendi içinde ayrı ayrı değerlendirmeye alınacaktır. Harp Okullarına yerleştirilen adayların MYO tercihleri dikkate alınmayacak ve MYO için aynı adaya yerleştirme yapılmayacaktır.

Yerleştirme işlemlerinin ilk bölümünde (yerleştirme işlemlerinin son 5 gününe kadar) adaylar puanlarına göre öncelikli tercihlerine yerleşecektir.Ek yerleştirmede yerleştirilecek adaylar Okullarda kontenjan açığı kalması durumunda yerleştirme işlemlerinin ikinci bölümünde (yerleştirme işlemlerinin son 5 günü) yerleştirilirler. İkinci bölümde yerleştirmeye hak kazanan adaylar ilgili okullar tarafından bildirilen ihtiyaç sayısına, ihtiyaç bildirme önceliğine ve aday değerlendirme puan sıralamasına göre yerleştirilirler. Bu yerleştirmede adayın ilgili okuldaki başarı sıralaması dikkate alınır tercih önceliği dikkate alınmaz.

2'NCİ SEÇİM AŞAMALARI NE ZAMAN, KAÇ GÜN SÜRÜYOR?

2. seçim aşamaları, 24 Haziran-26 Temmuz 2019 tarihleri arsında Kara Harp Okulu Komutanlığı'nda (Ankara) gerçekleştirilecek.

* 2'nci seçim aşamaları, sağlık raporu bölümü hariç olmak üzere;

a. Hava Harp Okulu adayları için birinci gün Evrak Kontrol, Kişilik Değerlendirme Testi, Fiziki Değerlendirme, Fiziki Yeterlilik Testi (FYT), ikinci gün Psikomotor Testi, üçüncü gün mülakat sınavları yapılacak şekilde 3 gün,

b. Diğer Okulların adayları için birinci gün Evrak Kontrol, Kişilik Değerlendirme Testi, Fiziki Değerlendirme, Fiziki Yeterlilik Testi (FYT), ikinci gün mülakat sınavları ile Müzik Yeteneği ve Müzik Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (sadece Bando Astsubay Meslek Yüksekokulları için) yapılacak şekilde 2 gün sürecektir.

ADAY DEĞERLENDİRME PUANI (ADP) NEDİR?

Adaylar ADP'na göre tercih öncelikleri dikkate alınarak yerleştirilecektir. Aday Değerlendirme Puanı;

a) Üniversite Sınavı Puanı: Harp Okulları için 2019-YKS (Orta Öğretim Başarı Puanı

b) Fiziki Yeterlilik Testi Puanı,

c) Müzik Yeteneği ve Müzik Bilgisi Seviye Tespit Sınavı Puanı (Sadece Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu Adayları için),

ç) Mülakat Puanından oluşmaktadır.

MSÜ NEDİR?

Milli Savunma Bakanlığına bağlı olarak, 31 Temmuz 2016'da kurulan askeri yükseköğretim kurumu MSÜ, gençleri vatan savunmasında hizmet için ve prestijli bir gelecek için yetiştirmeyi hedefliyor. MSÜ, harp okulları, meslek yüksekokulları ve enstitülerden oluşuyor.