Hangi kurumlara memur alınacak? 50-70-75 KPSS ile kamuya en az lise mezunu memur alımı başvuru şartları nedir?

50-70-75 KPSS ile kamuya en az lise mezunu memur alımı başvuru şartları nedir? Hangi kurumlara memur alınacak? 4 farklı kamu kurumuna en az lise mezunu adaylar arasından memur ve personel alımı yapılıyor. KPSS 50, 70 ve 75 puan şartı ile yapılan kamu personeli alımında ilan detayları haberimizde. 2019 Haziran ayı ilanlarına başvuru yapmak isteyen adaylar öncelikle genel olarak belirtilen 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri taşımaları gereklidir. Bunun dışında özel olarak ise, Eğer aranıyorsa KPSS, YDS, Eğitim, yaş, Askerlik gibi özel niteliklerde aranıyor. Hakimler ve Savcılar Kurulu tarafından yayımlanan ilanda , en az lise mezunu adaylar arasından büro memuru alımı yapılacağına yer verildi. 25 büro memuru alımı için 10 Haziran 2019 günü başlayan başvurular 14 Haziran 2019 tarihine kadar devam edecek.

Giriş Tarihi 14 Haziran 2019, 09:02 Güncelleme 14 Haziran 2019, 09:02
Hangi kurumlara memur alınacak? 50-70-75 KPSS ile kamuya en az lise mezunu memur alımı başvuru şartları nedir?

İÇİNDEKİLER

Kamu kurumlarına KPSS 50-70 ve 75 ile memur alımı. Farklı kamu kurumları , yayımladıkları ilanlarda , en az lise mezunu adaylar arasından memur ve personel alımı yapacağını duyurdu. Devlet Personel Başkanlığı resmi internet sayfası aracılığıyla yayımlanan duyuruların detayları başvuru şartları ve başvuru şekli haberimizde. Hakimler ve Savcılar Kurulu tarafından yayımlanan ilanda , en az lise mezunu adaylar arasından büro memuru alımı yapılacağına yer verildi. 25 büro memuru alımı için 10 Haziran 2019 günü başlayan başvurular 14 Haziran 2019 tarihine kadar devam edecek. Peki 50-70-75 KPSS ile kamuya en az lise mezunu memur alımı başvuru şartları nedir? Hangi kurumlara memur alınacak?

HSK 70 KPSS İLE BÜRO MEMURU ALIYOR

Hakimler ve Savcılar Kurulu tarafından yayımlanan ilanda , en az lise mezunu adaylar arasından büro memuru alımı yapılacağına yer verildi. 25 büro memuru alımı için 10 Haziran 2019 günü başlayan başvurular 14 Haziran 2019 tarihine kadar devam edecek.

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ 50 KPSS İLE PERSONEL ALIMI

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Rektörlüğü tarafından yayımlanan ilanda , lise mezunu adaylar arasından 50 KPSS ile 40 hemşire alımı yapılacağına yer verildi. Üniversitenin Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezlerinde, giderleri Özel Bütçe gelirinden karşılanmak üzere 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası uyarınca Sözleşmeli Personel olarak istihdam edilmek üzere yapılan personel alımına başvurular şahsen yapılmaktadır.

KOSGEB KAMU PERSONELİ ALIMI

Kosgeb , KOBİ Uzman Yardımcısı kadrosunda istihdam etmek üzere 57 kamu personeli alımı yapacağını duyurdu. 70 KPSS puanı ile alınan başvurularda adaylarda aranan başvuru şartları nedir?

SGK DENETMEN YARDIMCISI ALIMI

Sosyal Güvenlik Kurumu , 75 KPSS puan şartı ile 400 denetmen yardımcısı alımı yapıyor.

Söz konusu alm ile ile ilgili mezuniyet şartı şu şekilde;

2019 HAZİRAN AYI MEMUR PERSONEL ALIMLARI TAM LİSTESİ

Erciyes Üniversitesi: 46 Sözleşmeli Personel Alacak

Sayıştay Başkanlığı: 9 Sözleşmeli Personel Alacak

Yozgat Bozok Üniversitesi: 5 Akademik Personel Alacak

Necmettin Erbakan Üniversitesi: 44 Akademik Personel (Öğretim Üyesi) Alacak

Necmettin Erbakan Üniversitesi: 3 Akademik Personel (Öğretim Elemanı) Alacak

İzmir Demokrasi Üniversitesi: Öğretim Üyesi Düzeltme İlanı

Erzurum Teknik Üniversitesi: 47 Akademik Personel Alacak

Boğaziçi Üniversitesi: Akademik Personel Alacak

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi: 6 Akademik Personel (Öğretim Elemanı) Alacak

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi: 8 Akademik Personel (Öğretim Üyesi) Alacak

Kafkas Üniversitesi: 92 Akademik Personel Alacak

Bartın Üniversitesi: 7 Akademik Personel Alacak

Amasya Üniversitesi: 3 Akademik Personel Alacak

HAZİRAN AYI MEMUR PERSONEL ALIMI DETAYLARI:

Haziran ayı içerisinde binlerce kişilik kadro ile memur alımı, işçi alımı, kamu personeli alımı, sözleşmeli personel alımı, personel alımı gibi ilanlar yayımlandı. Her kurum farklı nitelikler ve farklı kadrolarda alım yaptığı için adaylardan bazı genel ve bazı özel nitelikler aranıyor. Bu nitelikleri yerine getiren adaylara ise eğer kurum uygun görüyorsa sözlü ve/veya uygulamalı ve yazılı sınav yapıyor. Adayların ilgili sınava katılabilmeleri için değerlendirmeler KPSS puanı ile veya Kura yöntemi ile yapılmaktadır. Bu bağlamda Kamuya memur alımı için adayların en az lise mezunu olmak, ön lisans mezunu olmak ve lisans mezunu olmaları gereklidir.