Kamuya 2 bin memur, işçi ve askeri personel alımı yapılacak

Kamuya 2 bin memur, işçi ve askeri personel alımı yapılacak. Vatandaşlar personel ilanlarına yoğun ilgi gösteriyor. Bu bağlamda online olarak araştırmalar yapıyorlar. Çeşitli platformlarda yayımlanmış olan ilanlara göre kamuya 2 bin kişilik boşluk için farklı statülerde alım yapılacak. İlgili ilanlar. Devlet Personel başkanlığı, Türkiye İş Kurumu ve bakanlıklarında resmi internet siteleri üzerinde ilan edilmiştir. İşte KPSS'li KPSS şartsız güncel yen memur alım ilanları! Peki kamuya 2 bin memur, işçi ve askeri personel alımı başvuru şartları nedir?

Giriş Tarihi 12 Haziran 2019, 09:07 Güncelleme 19 Haziran 2019, 12:26
Kamuya 2 bin memur, işçi ve askeri personel alımı yapılacak

İÇİNDEKİLER

Kamuya 2 bin memur, işçi ve askeri personel alımı başvuru şartları! KPSS'li KPSS şartsız 11 Haziran memur alım ilanları! KPSS'li KPSS şartsız olarak kamu kurumları yen iş ilanları yayınlamaya devam ediyor. Vatandaşlar ise bu ilanlara büyük ilgi gösteriyor. Bu bağlamda online olarak araştırmalar yapıyorlar. Çeşitli platformlarda yayımlanmış olan ilanlara göre kamuya 2 bin kişilik boşluk için farklı statülerde alım yapılacak. İlgili ilanlar. Devlet Personel başkanlığı, Türkiye İş Kurumu ve bakanlıklarında resmi internet siteleri üzerinde ilan edilmiştir. İşte KPSS'li KPSS şartsız güncel yen memur alım ilanları! Peki kamuya 2 bin memur, işçi ve askeri personel alımı başvuru şartları nedir? Tüm detaylar haberimizde.

KAMU İLANLARINA KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Kamu Kurumları tarafından yayımlanmış olan ilanlara başvuru yapacak adaylardan, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak arşiv araştırması ve güvenlik soruşturmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya engelli aylığı almıyor olmak gibi nitelikler aranıyor.

MEMUR ALIM İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Ayrıca bazı kurumlar KPSS ile alım yapıyor olsa da bazı kurumlar KPSS şartı olmadan personel alımı yapmaktadırlar. Kamu Personeli Seçme Sınavı puan durumuna göre alım yapan kurumlar için adayların, Ön Lisans mezunları için KPSSP93, Lisans mezunları için KPSSp3 ve Lise mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 60 veya 70 puan almış olmaları gereklidir.

2 BİN MEMUR PERSONEL VE ASKERİ PERSONEL ALIMLARI:

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi: Üniversite bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere 1 kişilik boş kadro ile Memur Alımı yapacağını ilan etti. Bu bağlamda 1 kişilik boş kadro ile 5. Dereceli 1 İç Denetçi alımı yapacak.

TÜBİTAK BİLGEM : Yayımlanmış olan ilana göre 142 kişilik kadro ile TÜBİTAK BİLGEM Bilişim Teknolojilri Enstitüsü birimine Gebze / KOCAELİ de Ar-Ge Personeli alımı yapacak. Alımlar farklı niteliklerde yapılacak.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi: DHMİ bünyesindeki personel ihtiyacını giderebilmek için 12 Asistan Hava Trafik Kontrolörü ve 100 Stajyer Hava Trafik Kontrolörü olmak üzere toplamda 112 personel alımı yapılacağını belirtti. Adaylardan KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartı aranıyor.

Sağlık Bakanlığı : Sağlık Bakanlığı yayımladığı iki farklı ilan ile bünyesine 45 personel alımı yapıyor. Bu kapsamda Sözleşmeli olarak 24 personel alınacak. Proje kapsamında ise 21 Personel alınacak. Sözleşmeli personel alımları için KPSS şartı aranıyorken Proje kapsamında alınacak Danışma Personeli için KPSS şartı aranmıyor. İstanbul Teknik Üniversitesi 2 Sözleşmeli Bilişim Personeli alımı yapıyor. Adaylardan KPSS ve YDS Şartı aranıyor.

Kocaköy Belediyesi 1 kişilik boş kadro ile Ön Lisans mezunu Harita teknikeri alacak.

Marmara üniversitesi 2 kişilik boş kadrosu ile Avukat ve Büro Personeli alımı yapacak.

BAŞVURULAR:

Kamuya yayımlanan memur alımı ve personel alımı ilanlarına başvurular kurumun veya bakanlığı belirttiği yönde başvuru yapılması gerekiyor. Öncelikle adayların belirtilen başvuru niteliklerini taşımaları gerekmekte ve sonrasında istenen belgeler edinilmeli ve kurumunda belirttiği başvuru süreci içerisinde adaylar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular şahsen veya elektronik ortamda yapılabilmektedir.

ALANYA-GAZİPAŞA SULAMA BİRLİĞİ BAŞKANLIĞI

Büro İşçisi - 1 Açık Pozisyon

ÜÇHÜYÜK SULAMA BİRLİĞİ

Su Arıza İşçisi - 1 Açık Pozisyon

TÜBİTAK -ULUSAL METROLOJİ ENSTİTÜSÜ (UME)

Güvenlik Görevlisi (Silahlı) - 4 Açık Pozisyon

Elektrik-Elektronik Teknolojisi Teknisyeni - 1 Açık Pozisyon

Büro Memuru (Genel) - 1 Açık Pozisyon

Şoför (Yolcu Taşıma) - 1 Açık Pozisyon

ELAZIĞ VALİLİĞİ EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ

Beden İşçisi (Genel) - 1 Açık Pozisyon

KAYACIK SULAMA BİRLİĞİ BAŞKANLIĞI

Diğer Veznedarlar Ve İlgili Personel - 1 Açık Pozisyon

DSİ 9. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ

Sıhhi Tesisatçı - 1 Açık Pozisyon

ANKARA MÜZİK VE GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ

Isıtma Ve Havalandırma Cihazı Operatörü - 1 Açık Pozisyon

Bilgisayar Teknolojisi Teknikeri - 1 Açık Pozisyon

DOĞU KARADENİZ KALKINMA AJANSI BAŞKANLIIĞI

Büro Memuru (Genel) - 2 Açık Pozisyon

SULAKYURT BELEDİYE BAŞKANLIĞI

Taksi Şoförü - 1 Açık Pozisyon

Kepçe Operatörü - 2 Açık Pozisyon

ÇAY BEL.BŞK. PAZARAĞAÇ

Beden İşçisi (Temizlik) - 15 Açık Pozisyon

EN FAZLA ALIM İLANINA SAHİP 5 İŞÇİ KADROSU

Yaz aylarının yaklaşmasının ardından özellikle özel sektör firmalarının personel alım ilanlarında artış gözlemleniyor. Turizm bölgelerinde sezonun açılmaya hazırlandığı şu günlerde çok sayıda özel sektör firması toplu alım ilanları yayımlıyor.

KKK uzman erbaş başvuru şartları neler? KKK başvurusu nasıl yapılır?

Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) bünyesinde uzman erbaş alımı gerçekleştirilecek. Kariyerlerini Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın uzman erbaş kadrolarında sürdürmek isteyen gençler, başvuru şartları ve detaylarını internet üzerinden sorguluyor. Peki, KKK uzman erbaş başvuru şartları neler? KKK başvurusu nasıl yapılır? İşte, merak edilen o konu hakkında bazı bilgiler.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK), kadrosunu güçlendirmek için bünyesinde uzman erbaş istihdam etmeye hazırlanıyor. Uzman onbaşı alımı için en az ilkokul mezunu, uzman erbaş alımı için ise en az ortaokul mezunu kişilerin başvurabileceğini duyuran Milli Savunma Bakanlığı, 28 yaşından gün almamış olmanın önem arz ettiğini kılavuzda aktardı.

KKK UZMAN ERBAŞ ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Türk Silahlı Kuvvetlerinin erbaş kadrolarında devamlılık arz eden teknik ve kritik görevlerde yetişmiş personel ihtiyacını karşılamak maksadıyla uzman erbaş alımı başvuruları devam ediyor.

Adaylar başvuru ekranına E-devlet üzerinden giriş yaptıktan sonra başvuru sihirbazı üzerinden ilerleyerek bilgilerim kısmından eğitim, iletişim, askerlik ve diğer istenen bilgileri mutlaka dolduracak ardından Tercih ekranına otomatik olarak yönlendirilecek.

Hava ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığında halen sözleşmeli er olarak görev yapanların başvurusu kabul edilmeyecek. Askerlik hizmetini yapmamış adayların başvuruları kabul edilmeyecek. Bedelli askerlik yapmış olan ve yapmakta olanlar müracaat edebilecek. Bedelli olarak yapmakta olanlar askerlik hizmetine devam ediyor seçeneğini seçerek askerlik durumlarını doldurmaları gerekmektedir.

ALIM YAPILACAK BRANŞLAR VE ARANAN NİTELİKLER

Piyade, komando, tank, topçu, muhabere, istihkâm, ulaştırma, ikmal, bakım, sıhhiye, veteriner ve hava savunma gibi branşlarda yapılacak alımlar için genel şartları taşımanın yanı sıra, her branş için belirlenen farklı nitelikleri de karşılamak gerekiyor.

BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN VE NEREDE AÇIKLANACAK?

Başvurusu kabul edilen adayların seçim aşaması sınavlarına katılacakları tarih, https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresinde tebliğ niteliğinde yayımlanacaktadır. Ayrıca adayların belirttiği elektronik posta ve cep telefonuna kısa mesaj ile bilgilendirme yapılacaktır. (Aday bilgilerinde değişiklik olması durumunda bir dilekçeyle MSB Per.Tem.D.Bşk.lığına faks ile müracaat etmeleri gerekmektedir).

Seçim aşaması sınavlarına ise adaylar yeterli süre öncesinden çağrılacak, adaylara ayrıca posta ile tebligat yapılmayacaktır. Bu nedenle, SMS duyurusu ile internetten seçim aşamalarına katılma tarihinizi ve neler yapmanız gerektiğini öğrenme zorunluluğunuz bulunmaktadır.