2019 yılında iş arayanlara müjdeli haberler geliyor! 60 bin personel alınacak

2019 yılı içerisinde Adalet, Orman ve Sağlık Bakanlığı'nın yanı sıra KYK ve PTT gibi kurumların toplamda 61 Bin 600 personel alacağının duyurulması, memur olmak isteyenlerde büyük heyecan yarattı!

Giriş Tarihi 08 Haziran 2019, 09:16 Güncelleme 14 Haziran 2019, 17:21
2019 yılında iş arayanlara müjdeli haberler geliyor! 60 bin personel alınacak

İÇİNDEKİLER

2019 yılında iş arayanlara müjdeli haberler gelmeye devam ediyor. 60 bin memur ve personel alımı için İçişleri Bakanlığı tarafından açıklama yapıldı. İçişleri Bakanlığı tarafından özellikle iç güvenlikte istihdam edilmek üzere duyurusu yapılan ve kısmen alımlarına başlanan polis memuru alımı, Bekçi alımları ve diğer sivil memur alımları dışında, 2019 yılı yeni personel alımı ilanlarının olması, bu kademelerde görev almak isteyenleri sevindirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 11 bin 78 personel alımını onayladığını belirten Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, alımların merkez teşkilatları için Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ve Adliyeler için yapılacağını aktardı. Peki 60 bin memur personel alımı! 2019 yılı PTT, KYK, Polis, Bekçi, Adalet Bakanlığı personel memur alım başvuru şartları nedir? Tüm detaylar ve gelişmeler haberimizde sizlerle

2019 YILI İÇERİSİNDE TOPLAM 60 BİN PERSONEL ALIMI İLANLARI

Adalet Bakanlığı 11 bin personel alımı yapacak! Başvurular ne zaman?

Adalet Bakanlığı bünyesindeki Adliyelere, Bakanlık merkez teşkilatına, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesine 11 bin 78 personel alımı yapılacak. Peki başvurular ne zaman yapılacak? Başvuru şartları neler?

HANGİ KADROLARA ALIM YAPILACAK?

Adliyelerde, Bakanlık merkez teşkilatında, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesinde 11 bin 78 personel istihdam edeceklerini kaydeden Gül, bu kapsamda zabıt katibi, infaz koruma memuru, icra katibi, mübaşir ve destek personel alımı ilanına yıl içerisinde çıkacaklarını ifade etti.

CUMHURBAŞKANI ONAYLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 11 bin 78 personel alımını onayladığını belirten Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, alımların merkez teşkilatları için Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ve Adliyeler için yapılacağını aktardı. Ancak tüm alımların merkez teşkilatı için olmadığına dikkat çeken Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Bakanlık merkez teşkilatı için diyerek diğer alımların taşra teşkilatları üzerinden yapılacağının da sinyallerini verdi.

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

Adalet Bakanlığı bünyesindeki kadrolara yapılacak söz konusu alımlar için başvuru tarihi henüz netlik kazanmadı. İlan yayımlandığında takvim.com.tr üzerinden takip edebilir ve başvuru işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.

Aile Bakanlığı 4 Bin Personel Alımı İlanı Verdi

2018 yılında ertelenen Aile Bakanlığı personel alımı için, 2019 yılında yeniden ilan verildi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 2018 yılında ertelenen personel alımlarının 2019 yılı içerisinde gerçekleşeceğine yer verildi.

Orman Bakanlığı 5 Bin Personel Alımı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından, Tarım ve Orman Bakanlığı 2019 yılı personel alımları açıklandı. Bakanın yaptığı açıklamaya göre 2,700 Orman Muhafaza Memuru, 300 şoför, 800 memur, 1,200 Orman Mühendisi alınacağı duyuruldu. Toplamda 5 bin personel alacak bakanlık, bu yıl içerisinde alımları tamamlamayı planlıyor.

Sağlık Bakanlığı 29 Bin 600 Personel Alımı İlanı Verdi

2019 yılının farklı dönemlerinde kısımlar şeklinde alınması planlanan Sağlık Bakanlığı Personel alımları, toplamda 29 bin 600 kişiyi istihdam edecek.
2018 yılında personel alımının gerçekleştiği aylar olan Mayıs ve Haziran döneminde, ilk personel alımlarının gerçekleşeceği tahmin ediliyor.

İLK ATAMA HAZİRAN'DA VE İLK ATAMA 20 BİN KİŞİ OLACAK!

Sağlık Profesyonelleri Platformu Kurucusu Aras Ali Altıntaş tarafından yapılan açıklamada son 10 yılın en yüksek miktarda atamasının yapılacağını ve bu atama sayısının ise 30 bine yakın olacağını ifade etti. 30 bine yakın sağlık personeli alımında ilk tercihlerin Haziran ayında alınacağını belirtti. Atamalar ile ilgili bilgi Sağlık Bakan Yardımcıs Muhammet Güven'den geldi. Bakan Yardımcısı Muhammet Güven ilk tercihlerin Haziran ayında yapılacağını ve 30 bine yakın büyük alımda en fazla sayının ilk tercihlerde atanacağı bilgisine yer verildi. İlk tercihlerde atama sayısının en az 20 bin olacağını da ekledi.