Sağlık Bakanlığı 30 bin personel alımı ile ilgili flaş gelişme!

2019 Sağlık Bakanlığı personel alım sürecinde başvuru yapmak isteyen adaylar ilan tarihlerini heyecanla bekliyor.

Giriş Tarihi 21 Mayıs 2019, 09:06 Güncelleme 27 Mayıs 2019, 11:30
Sağlık Bakanlığı 30 bin personel alımı ile ilgili flaş gelişme!

İÇİNDEKİLER

Sağlık Bakanlığı 30 bine yakın sözleşmeli mülakatsız personel alınacağı geçtiğimiz haftalarda açıklanmıştı. Adaylar o günlerden itibaren personel alımlarının en zaman yapılacağını merak ediyor. Sağlık Personelleri Platformundan geldi.

İLK ATAMA HAZİRAN'DA VE İLK ATAMA 20 BİN KİŞİ OLACAK!

Sağlık Profesyonelleri Platformu Kurucusu Aras Ali Altıntaş tarafından yapılan açıklamada son 10 yılın en yüksek miktarda atamasının yapılacağını ve bu atama sayısının ise 30 bine yakın olacağını ifade etti. 30 bine yakın sağlık personeli alımında ilk tercihlerin Haziran ayında alınacağını belirtti. Atamalar ile ilgili bilgi Sağlık Bakan Yardımcıs Muhammet Güven'den geldi. Bakan Yardımcısı Muhammet Güven ilk tercihlerin Haziran ayında yapılacağını ve 30 bine yakın büyük alımda en fazla sayının ilk tercihlerde atanacağı bilgisine yer verildi. İlk tercihlerde atama sayısının en az 20 bin olacağını da ekledi.

ALIMLAR MÜLAKATSIZ YAPILACAK!

Yüzbinlerce sağlık personelinin merak ettiği bir diğer konu ise alımlarda mülakat olup olmayacağıydı. Sağlık Bakanı Yardımcısı Muhammet Güven, alımların merkezi atama ile yapılacağını, KPSS puan üstünlüğüne göre mülakatsız olacağını belirtti.

İLK ATAMALARDA EN AZ LİSE MEZUNU 1000 HEMŞİRE ATANACAK!

İlk atamaların 20 bin civarında olacağını ifade eden Sağlık Bakanı Yardımcısı Muhammet Güven, ilk merkezi atamalarda en az lise mezunu 1000 hemşirenin de şehir hastaneleri bünyesinde istihdam edileceğini belirtti.